Jouw nieuwe zomerjas.

Als de dagen mild en zonnig worden, is er niets beters om jouw stijl te laten zien dan een nieuwe zomerjas. Of je nu gaat voor een slimme blazer, een sportief windjack of een hedendaagse trenchcoat, een chique jas geeft al jouw stijlvolle kleding die je graag draagt in de lente en zomer een extra mooie afwerking. De selectie van dit jaar biedt eindeloze mogelijkheden om je zomergarderobe op te frissen. Van designs met een dubbele knoopsluiting tot luchtige omslagjassen, hieronder vind je de meest opvallende trends van dit seizoen.

Gestroomlijnde silhouetten

Tot in de puntjes gesneden en afgewerkt, slim gevormde ontwerpen zijn een welkome toevoeging aan de jassencollecties van dit seizoen. Ze brengen iedere outfit naar een hoger niveau, en hun zorgvuldig afgewerkte stijl laat je figuur slanker uitkomen. Voor een vorm die aansluit bij jouw figuur, kies je voor een lange jas of jack met een getailleerd middel. Ontwerpen met sjaal-achtige kragen doen je jas ook langer lijken. Een scherpe en getailleerde blazer met een uitstaande kraag is een goed, gestroomlijnd alternatief.

Overslagjassen

Als signaal van een stijlvolle verschuiving van de mode, vormen overslagjassen een hippe nieuwe trend dit jaar. Deze opkomende trend reflecteert de groeiende populariteit van door vintage geïnspireerde ontwerpen. Met hun overlappende panelen aan de voorkant en de dubbele rijen knopen, verbreden overslagjassen, ook je stijlopties. Als je hem open draagt, geeft het extra materiaal je lente/zomeroutfit een extra afwerking van losheid en beweging. Als je hem draagt met een bijpassende broek, geeft een dichtgeknoopte jas je kantoorkleding een fris uiterlijk.

Wikkeljassen

Als het gaat om coole en nonchalante buitenkleding dit seizoen, zijn wikkeljassen helemaal in. Kort afgeknipt of juist superlang; de knoop om je middel maakt ze perfect voor de lente en zomer. Kies voor een design met patroon als een bedekking voor je zwemkleding. Geef je favoriete T-shirt en spijkerbroek een beetje extra kleur. Op koele avonden kun je een wikkeljas van zacht fluweel over je jurkje slaan. De veelzijdigheid van wikkeljassen die je dit jaar vindt zorgt ervoor dat je iets speciaals vindt voor iedere gelegenheid.

Ongewone trenchcoats

Omdat ze origineel zijn ontworpen voor militair gebruik, zijn trenchcoats te herkennen aan functionele eigenschappen zoals epauletten, diepe zakken, mouwlussen en windbescherming. Dit jaar hebben ontwerpers de klassieke trenchcoat echter hervormd en opnieuw geschapen tot iets geheel nieuws. Van aangedikte windbeschermingen tot versieringen als ruwe randen en contrasterende borduursels, de uit elkaar gehaalde trenchcoat is een nieuw fashionfenomeen geworden. Ook trenchcoats met nieuwe patronen, frisse kleuren en materialen van vinyl tot organza zijn dit jaar sterk in de mode.

Jackets in Perfecto-stijl

Als ultiem motorjack is de zwartlederen Perfecto een klassieker die nooit uit de mode zal raken. Hij werd voor het eerst geïntroduceerd in 1928 door Schott NYC, en is sindsdien gedragen door trend-setting beroemdheden van Marlon Brando tot de Ramones en Jean Paul Gaultier. Ontelbaar veel merken bieden nu hun eigen stijlvolle varianten van de motorjas, met nieuwe afwerkingen en materialen. Van gebroken leer en luipaardprintjes tot versieringen als franjes en afbeeldingen, het perfecte motorjack is perfect in stijl voor dit lente/zomerseizoen.

Chique suêdine stijl

Het is geen verrassing dat de zachte, suêdine jassen dit jaar zo in stijl zijn. Hoewel ze zijn gemaakt van katoen of synthetische weefsels, geeft suêdine je toch het gevoel en het uiterlijk van echt suêde, maar dan van zorgeloze materialen. De voelbare textuur trekt de aandacht naar de kleur van de jas, wat suêdine perfect makt voor lente/zomerachtige pasteltinten en neutrale kleuren. Het nepsuêde maakt ook het uiterlijk van ruige motorjacks wat zachter. Of je nu kiest voor een lange jas of een korte blazer, suêdine geeft jouw zomerjas een extra vrouwelijk tintje.

Windjacks

Windjacks zijn de onverwachtse modehit van dit jaar, en daarom beschikbaar in allerlei verschillende stijlen. Van Gucci en Valentino tot Lacoste en Kenzo, topmerken hebben de functionele jas omgetoverd tot een mode-item voor iedere situatie. De opties reiken van hoogwaardige sportieve items tot een luxueuze stijl jas voor een avond uit. Van trendy colour-block modellen tot glinsterende metaaltinten, windjacks zijn handige zomerjassen die jou in stijl meenemen door ieder seizoen.