Jurken voor de feestdagen.

Er is geen betere tijd van het jaar om je gevoel voor mode te etaleren dan tijdens de feestdagen. Met uitnodigingen die binnenkomen voor feestjes, familiebezoek en borrels is er een grote kans dat je je garderobe wilt updaten met meer dan een opvallende feestjurk. Een woord beschrijft de collectie van feestjurken dit jaar: verfijning. Halslijnen kunnen zakken, zomen plooien en pailletten glitteren, maar er is een sterk gevoel van ingetogen elegantie in de beste feestjurken van dit seizoen. Deze tips kunnen je helpen om de perfecte jurk te vinden waarmee je je persoonlijke gevoel van stijl kunt laten zien.

Kijk naar figuurflatterende kenmerken

Of je smaak nu neigt naar ingetogen of gedurfd, je wilt een feestjurk met een pasvorm, stijl en silhouet die in je voordeel werkt. Een korte jurk met een zoom met plooien of franjes zorgt ervoor dat je er trendy bij loopt terwijl je benen langer lijken. Een modieuze decolleté jurk is perfect wanneer je je buste wilt accentueren, maar zorg ervoor dat het de rest van je lichaam ook flatteert. Strapless of mouwloze lange jurken laten afgetrainde armen zien terwijl lange mouwen drama toevoegen aan lange jurken. De fabuleuze bloemenjurken van dit seizoen staan bijzonder goed op vollere figuren, zo ook de trendy omslag jurken en A-lijn jurken.

Overweeg je kleuropties

Gedurfde en felle rode en blauwe tinten behoren tot de meest populaire kleuren in het pallet van de feestdagen van dit seizoen. De opvallende tinten voegen een vleugje raffinement toe aan zelfs de meest sexy omhulsels en flirterige jurken. Het geheim van het succesvol kunnen dragen van een felle kleur ligt in een zachte make-up, een subtiele haarstijl en weinig sieraden. Als je wilt pronken met een chique kapsel, een gedurfde lippenstift of accessoires met een statement, dan kun je nog steeds kiezen voor een felle kleur als je kiest voor een jurk met een kanten ontwerp. Of het nu gaat om een strapless jurk met een kanten lijfje of een geborduurde kanten jurk, ontwerpers hebben de vrouwelijkheid van kant omarmt dit seizoen.

Ontdek de nieuwe neutrale tinten

Goud, zilver en brons zijn altijd populaire kleuren voor feestjurken tijdens de feestdagen. Ze zijn leuk en feestelijk, en hun neutrale tinten staan bijna ieder lichaamstype, huidkleur en haarstijl. Kijk dit jaar uit naar metallic kleuren die gebruik maken van andere hete trends van dit jaar, zoals het gebruik van zachtere materialen en minder gestructureerde silhouetten. Of het nu gaat om een kralen jurk met franjes of een glinsterende metallic jersey wikkeljurk, trendsettende lijnen en ornamenten zorgen ervoor dat een feestjurk in neutrale kleuren er fris en nieuw uitziet.

Herontdek de Little Black Dress

Altijd een favoriet gedurende de feestdagen, de Little Black Dress (LBD) is niet langer een jurk zonder expressie die accessoires nodig heeft om het modieus te maken. Van sexy uitsparingen tot contrasterende materialen, ontwerpers zijn volledig los gegaan dit jaar op de LBD. Een LBD in echt of kunstleer is een grote trend. Victoria Beckman bewerkte haar versie in wol met een lederen zwarte lak bekleding. Nicole Miller draaide de LBD op zijn kop door het toevoegen van een wervelend gouden patroon en een plooiende zoom. Van een LBD met veren tot één met verhullende details, de Litte Black Dresses van dit seizoen maken een fashion statement op zich.

Tot slot, kijk voor de feestdagen naar kleding waar je je comfortabel in voelt, en wees niet bang om je outfit te personaliseren met je favoriete accessoires. Een kort jasje van nepbont gedragen op een cocktail jurkje kan een anders saaie vertoning in een glamoureuze avond veranderen. Een paar Oxford schoenen met pailletten, een dikke riem of een jasje met strakke pasvorm gedragen met een vrouwelijke jurk voegt een gevoel van plezier en eigenzinnigheid aan geraffineerde kleding. Je voelt je het meest zeker als je een jurk voor de feestdagen kiest die het beste jouw unieke persoonlijkheid en onderscheidende smaak in stijl weerspiegelt.