Kantooroutfits voor mannen.

Je brengt de hele dag door op kantoor of neemt je zakenrelaties mee uit eten in de hoop een mooie deal binnen te halen. Hoe je dag er ook uitziet, je moet er altijd passend uitzien. Want je vertegenwoordigt wel het bedrijf waar je voor werkt. Met deze kledingstijlen voldoe je netjes aan de dresscode!

Casual: een perfecte look voor een creatief of informeel bedrijf

Elk bedrijf is weer anders. Een passende kantooroutfit kan daarom ook lekker comfortabel en casual zijn. Zeker als je bij een trendy onderneming werkt waar veel creatievelingen rondlopen, kun je heel goed voor een casual outfit kiezen. Een nette jeans of een donkere chino broek vormt een mooie basis. Je hoeft hier alleen maar een simpel shirt of een sweater op te dragen en je bent al bijna klaar. Jouw creatieve karakter laat je naar voren komen in de kleur of het patroon van de truien. Zo creëer je elke dag weer een outfit die perfect bij jouw smaak past. Natuurlijk heb je hierbij ook nog passende schoenen nodig. Voor extra comfort kies je voor modieuze sneakers. Houd er wel altijd rekening mee dat je in een werkomgeving bent en dus niet ieder paar sneakers hier geschikt voor is. Wil je graag schoenen die iets netter zijn? In dat geval zijn veterschoenen een goed alternatief. Ze zijn verkrijgbaar in alle varianten waardoor je gemakkelijk een model en kleur vindt die aan jouw wensen voldoet.

Zakelijk: een eigentijdse zakelijke outfit

Vanzelfsprekend kun je niet in elke branche in je casual outfit binnen komen wandelen. Werk je bij een traditioneel bedrijf, zoals bij een bank of een grote multinational, dan wordt er verwacht dat je je formeel en professioneel presenteert. Niet voor niets zie je echte zakenmannen voornamelijk in een klassiek pak met overhemd verschijnen. Wil je het helemaal goed doen, dan horen hier nog een stropdas en geklede schoenen bij. Ga je het liefst voor de klassieke stijl? Een donkerblauw of donkergrijs pak met een wit overhemd wordt ook in de moderne zakenwereld erg gewaardeerd. Maar niet elk bedrijf is zo streng wat betreft kledingregels. Als de baas iets meer vrijheid toelaat, kun je er ook voor kiezen om een overhemd met een subtiel patroon te dragen. Of geeft je zakelijke outfit een persoonlijk tintje door een fel gekleurde stropdas om te doen. Op deze manier zie je er perfect uit voor een belangrijke afspraak en laat je toch een beetje zien wie je eigenlijk echt bent.

Smart Casual: voor de trendy businessman

Zoek je een stijl die tussen casual en formeel zakelijk in zit? Met de smart casual stijl krijg je het beste van beide werelden. Een pantalon of nette jeans combineer je mooi met een gekleurd overhemd. Deze kleur kun je steeds weer variëren zodat je op een eenvoudige manier een nieuwe outfit creëert. Maar de smart casual outfit kant niet zonder een colbertje. Je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor een klassieke colbert die vaak wat stijf aanvoelt. Ga eens voor een sportieve variant. Zo zie je er goed gekleed uit en heb je toch nog alle comfort waar jij naar op zoek bent. Deze informele maar professionele kledingstijl maak je compleet met nette instappers of schoenen. Als je ze in een neutrale kleur koopt, dan heb je er optimaal plezier van. Door de eindeloze combinatiemogelijkheden worden deze schoenen jouw nieuwe favoriet.

Liever overdressed dan underdressed

Sta je toch twijfelend voor de kledingkast? Houd dan in je achterhoofd dat je beter overdressed dan underdressed op kantoor kunt verschijnen. Want zelfs als je een casual outfit mag dragen, zijn slippers en een korte broek not done. Er blijft nu eenmaal een verschil tussen vrijetijdskleding en een goede kantooroutfit!