Kantooroutfits voor vrouwen.

Shoppen voor kantooroutfits is altijd lastig. Je wilt er leuk en modern uitzien, maar de kleding moet ook nog passend zijn voor jouw functie en het bedrijf waar je werkt. Want niet alles kan en mag. Met deze richtlijnen ga je nooit meer de mist in!

Een klassieke outfit voor een echte zakenvrouw

In de serieuze zakenwereld worden tradities nog altijd gewaardeerd. Ben jij een succesvol advocate of heb je de ambitie om het helemaal te maken in het bankwezen? Dan heb je een klassieke outfit nodig waarin je professioneel voor de dag komt. Van oudsher vind je in deze branches voor vrouwen vooral mantelpakjes gecombineerd met nette blouses. En hier kun je je nog steeds goed in vertonen. Door te kiezen voor een pakje met een moderne snit oog je formeel en ben je toch helemaal van nu. Als je er maar voor zorgt dat de bijbehorende top of blouse aan de bovenkant mooi gesloten is. Een zichtbaar decolleté is in de traditionele zakenwereld een no go, net als blote benen. Met mooie panty's en pumps zonder open tenen weet je wel direct indruk te maken. Een professionele zakenvrouw houdt ook rekening met de kleurencombinaties. Heb je een hoge functie dan wordt zwart-wit of donkerblauw nog altijd erg gewaardeerd binnen het bedrijf. Heb je iets meer vrijheid in je keuze dan kun je iets meer met kleur en patronen spelen. Als je het maar wel rustig en stijlvol houdt. Op deze manier maak je van jezelf een eigentijdse business babe!

Een casual look voor een creatieve baan

Ben je werkzaam in de creatieve branche dan heb je heel wat meer mogelijkheden. De dresscode is hier lang niet zo strikt waardoor je wat meer van je eigen persoonlijkheid mag laten zien. Een casual kledingstijl behoort misschien zelfs tot de mogelijkheden als jouw werk dat toelaat. Een nette jeans of een leuk rokje kun je dan heel goed combineren met een blouse met een felle kleur of een vrolijk patroon. Want als creatieve dame hoef jij je natuurlijk niet te beperken tot donkerblauw of zwart-wit. Wordt het wat kouder dan draag je er gewoon een bijpassend vestje bij. Dit voelt een stuk prettiger dan een blazer en toch zie je er goed gekleed uit. Zo heb je een comfortabel setje maar jij je heerlijk in voelt. Ook de schoenen mogen bij jouw casual outfit wat minder formeel zijn. Jouw nette jeans kun je prima combineren met open teen schoenen of elegante laarsjes met een kleine hak. Zo zie je maar dat een leuke kantooroutfit ook heel comfortabel kan zijn.

Netjes maar informeel met jouw smart casual stijl

Wil je er netjes en professioneel uitzien maar hoef jij je op kantoor niet per se in een mantelpakje te vertonen? Dan is smart casual een stijl die jou op het lijf geschreven is. Een nette pantalon of een leuk rokje combineer je met een modieuze blazer om er toch een mooie zakelijke touch aan te geven. Daarbij mag je best wat kleur gebruiken. Met een rode of paarse blouse erbij zorg je meteen voor een frisse uitstraling. Deze outfit maak je helemaal af door er nette pumps onder te dragen. Zorg er wel voor dat deze geen open tenen hebben, want dat past dan weer niet bij jouw smart casual look. Natuurlijk houd je ook bij deze kledingstijl in de gaten of je outfit gepast is. Een echte business babe kleedt zich nooit te bloot en houdt zich aan de verwachtingen van het bedrijf. Weet je niet zo goed welke keuze nu het beste is? Als je uitgaat van de stelling 'liever iets overdressed dan underdressed' kan er weinig verkeerd gaan!