Kleurentrends herfst winter 2018 2019.

De autoriteit van de modekleuren van het seizoen, de Pantone Color Institute, tilt het jaarlijkse herfst/winterpalet dit seizoen naar een nieuw niveau: Deze keer gaat het niet allemaal om herfsttinten en winterachtige kleuren, maar ook een regenboog van volle, gewaagde en levendige kleuren speelt dit jaar een rol. De reden achter dit uitgebreide kleurenschema is Pantones verlangen naar mogelijkheden. Tegenwoordig willen ontwerpers en klanten kleuren die ze hun creativiteit, persoonlijkheid en unieke stijl laten uiten. Naast de top tien hippe kleuren van dit jaar, zijn ook vijf klassieke, neutrale tinten opgenomen in de herfst/wintercollectie.

Red Pear

Een diepe, rode kleur waarmee alle ogen op jou gericht zullen blijven. Red Pear is ontzettend rijk en complex. Het glimt en glanst op zijdeachtige kledingstukken en geeft een extra toevoeging aan frivole details, zoals kant, franje en ruches. Van velvet tot suêde, materialen met textuur tonen alle verschillende tinten van deze geweldige kleur.

Valiant Poppy

Als een gewaagd rood dat enthousiasme opwekt, is Valiant Poppy de perfecte tint voor extraverte fashionista’s. Omdat het een van de meest populaire kleuren van het herfst/winterseizoen is, vind je het overal: van formele jurken tot gebreide truien en hoge laarzen. Als je aandacht wilt trekken, is Valiant Poppy zonder twijfel de beste kleur om te dragen.

Nebulas Blue

Geïnspireerd door de onverwachte stukken helderblauw in de kosmos, voegt Nebulas Blue een hint van hemelse vreugde toe aan jouw herfst/wintergarderobe. De strakke, heldere tinten van deze hemelse kleur maken Nebulas Blue tot een goede keuze voor bovenkleding, van lange jassen tot jacks en blazers. Ook is het een uitstekende keuze voor comfortabele sweaters voor het seizoen.

Ceylon Yellow

De tint gevuld met pittige hinten van kleur, maakt Ceylon Yellow exotisch en aantrekkelijk. Deze goudgetinte variant op primair geel is een ideale keuze als je er chic en wijs uit wilt zien. De subtiel zelfverzekerde tint maakt het een slimme keus voor kantoorkleding. Na je werkuren kun je de kleur dragen met zwart voor een verpletterende stijl.

Martini Olive

Als onverwachtse hit van het herfst/winterpalet neemt Martini Olive de modewereld over. De populariteit nam nog extra toe toen Meghan Marcel een jurk en hoed in deze gedempt groene kleur droeg naar een koninklijk doopsfeest. Dit jaar vind je een breed aanbod aan jurken, jassen, blouses en broeken in deze hippe kleur.

Russet Orange

In tegenstelling tot de ingetogen kleuren van de voorgaande jaren, is Russet Orange een gewaagde kleur die zeker de aandacht trekt. Deze kleur is meer helder dan bruin, wat het karakteristiek maakt voor Pantones nieuwe aanpak binnen de herfstkleuren. Deze kleur komt het best uit op gestructureerde materialen, zoals leer. Denk bijvoorbeeld aan een riem, tas, of een gestroomlijnde broek.

Ultra Violet

Pantone’s Kleur van het Jaar 2018, Ultra Violet, is een veelzijdige tint die zich uitstekend leent voor iedere situatie. De paarsige kleur geeft een speels gevoel, die perfect past bij alledaagse kleding, van flirterige topjes en minirokjes tot pluizige sokken. Het complexe en weelderige uiterlijk maakt dit ook tot een stijlvolle optie voor formele kleding.

Crocus Petal

Deze kleur is meer lenteachtig dan herfstig, waardoor Crocus Petal je herfst/winterkleding de lichte hint geeft die het nodig heeft in het druilerige weer. Als blekere versie van Ultra Violet straalt deze luchtige kleur zachtheid en vrouwelijkheid uit. Gebreide kleding versterkt de zachtere kant van Ultra Violet, terwijl lichte materialen zoals zijde de veranderende tinten van de pastelkleur goed laten zien.

Limelight

Je ontkomt niet aan de aandacht als je Limelight draagt. De heldere geelgroene kleur is net zo lichtgevend als een gele highlighter, en zet daarmee jouw modegevoel in de spotlights. Vergeet subtiele kleurtinten — Limelight komt het best uit op kleding die bedekt is met de opvallende kleur. Een getailleerde jurk is hiervoor de beste optie.

Quetzal Green

Queztal Green, vernoemd naar de opvallend gekleurde tropische vogels, charmeert en grijpt de aandacht. De diepe, blauwgroene tint is een van de meest veelzijdige in het palet van Pantone. Combineer het met andere trendy herfst/winterkleuren voor een verbluffende top-tot-teen-outfit in de rijke, complexe tint. Voeg textuur toe met pluche stoffen of laat de kleur stralen met zijde en satijn.

Sargasso Sea

De marineblauwe Sargasso Sea staat bovenaan de lijst met Pantone’s natuurlijke tinten voor het herfst/winterseizoen. Net zo diep en eindeloos als het gelijknamige water, is deze kleur een verbeterde versie van de klassieke marineblauw. Zie Sargasso Sea als het nieuwe zwart, een hoofdkleur die je kunt combineren met vrijwel alle kledingstukken in je garderobe.

Tofu

Het winterse wit van dit jaar, Tofu, is de natuurlijke tint die je nodig hebt om je seizoensgarderobe af te maken. De crême-achtige kleur voegt een hint van elegantie en zachtheid toe aan je warme kleding. Doorzichtige, zijdeachtige en lichte materialen versterken het vrouwelijke uiterlijk, wat Tofu perfect maakt voor oversized blouses en losse jurken.

Almond Buff

Als kameelbeige met glimmende tinten is Almond Buff een elegante kleur die iedere outfit verbetert. Het is een neutrale tint die jou doet stralen in de artisanale stijl. Of je nu kiest voor een lange, formele jurk of een hippe regenjas, Almond Buff laat alles er chic en modieus uitzien.

Quiet Gray

Aansluitend bij de bleke neutrale tinten van dit jaar, is Quiet Gray een zachte kleur die bij iedere huidskleur past. Terwijl het goed werkt als accent bij andere trendy herfst/winterkleding, kom je met alleen Quiet Gray ook al een heel eind. De bleke neutrale tent ziet er prachtig uit op alles: van jurken en broekpakken tot bijpassende accessoires.

Meerkat

Als roestige bruin met veel diepte en dimensie, draagt Meerkat veel meer zelfverzekerdheid dan zijn schichtige naamgenoten. Of je nu kiest voor een handtas, een jas of een chic paar laarzen, de gepolijste kleur geeft jouw dagelijkse kleding een gevoel van rijkdom en overtuiging. Voor een maximaal resultaat probeer je een Meerkat jas, jurk of luxe kasjmieren trui.