Kleurtrends lente / zomer 2018.

De wereldwijde autoriteit op het gebied van kleurtrends, de Pantone Color Institue, maakt een prachtig plaatje van de mode voor de lente en zomer. Onlangs hebben ze een rapport uitgebracht met de laatste kleurmode, met de namen van elk van de bijzondere kleuren die dit jaar te zien zijn in de collecties in de lente en zomer. Van zonnig Meadowlark en spicy Chili Oil tot Pantones kleur van het jaar Ultra Violet, het palet biedt iets speciaals voor iedere smaak. Of je je nu levendig of hangerig voelt, stoutmoedig of bedeesd, de modekleuren laten jou je eigenschappen tonen via de kleren die je draagt.

Meadowlark

Een extraverte geel die iedereen vrolijk maakt. Meadowlark is licht, zonnig en luchtig. Als een stoutmoedige en nooit verlegen kleur zal deze geeltint iedere outfit laten oplichten. Het is voornamelijk erg charmant als een achtergrondtint bij bloemige jurken en blouses.

Cherry Tomato

Een sterke, rode kleur met oranje ondertonen. Cherry Tomato straalt energie uit. Een kleur ontworpen om je ware kracht te laten zien; het maakt je zelfverzekerd en stevig in je schoenen. Of je het nu draagt in de directiekamer of in een privéruimte, Cherry Tomato trekt de aandacht van iedereen.

Little Boy Blue

Met deze serene blauwe tint, zo koel en beheerd als de jonge aristocraat die is afgebeeld in “Blue Boy” van Gainsborough, wind je iedereen om je vinger. Little Boy Blue is de kleur om te dragen op dagen waarop je naar buiten gaat. Deze geweldige kleur voor buitenkleding omhult jou in een aura van rust.

Chili Oil

Als aardse mix van bruin en rood, voegt Chili Oil een onverwachte pit toe aan je outfits voor de lente en zomer. Deze rijke kleur is elegant, maar ook toegankelijk, en ziet er fantastisch uit op zowel overalls als op een formele jurk. Gestructureerde shirts en afgesneden broeken brengen de subtiele tinten van deze complexe kleur mooi naar voren.

Pink Lavender

Zo mooi als de eerste hint van kleur op een lenteroos; bij Pink Lavender draait het om romantiek. De zachte vrouwelijke tint beschikt over een stille zelfverzekerdheid, die aanlokt tot diepe gesprekken. De dromerige tint is gemaakt voor geplooide blouses en wapperende jurkjes.

Blooming Dahlia

Deze wijze koraaltint, Blooming Dahlia biedt een artistiek alternatief voor het typische palet voor warm weer. Of je het nu op zichzelf draagt of bij roze, rood of bruin, deze unieke tint is verrassend veelzijdig. Gebruik de chique kleur om outfits te maken die anders zijn dan alle andere.

Arcadia

Als zachte groen met een beetje blauw, ziet Arcadia er zowel hedendaags als retro uit. De helderheid van de kleur maakt het perfect voor outfits met sterke silhouetten, zoals pakken met een pasvorm, getailleerde jurken en baggy broekpakken. Kledingstukken met textuur voegen een extra diepte toe aan deze aantrekkelijke tint.

Ultra Violet

Pantones kleur van het jaar is allesbehalve verlegen. Ultra Violet is een rijke paarse tint, die je een echt modestatement laat maken. Om de kleur nog wat toegankelijker te maken, weven ontwerpers de kleur in patronen van breisels, accessoires en zomerjurken.

Emperador

De kleur die de bijnaam "Game-of-Thrones bruin" krijgt van trendwatchers, is Emperador, een chocoladetint die een smaakvol element toevoegt aan het lente- en zomerpalet. Deze perfecte tint voor broeken en jassen voegt een soort autoriteit toe aan iedere outfit.

Almost Mauve

"Barely Mauve" was waarschijnlijk een betere naam geweest voor deze vluchtige kleur. Almost Maucve is een bleke, fijne tint, met de allerlichtste hint van paars. Of je het draagt in een maxi met een boothals, een lentepak of een lange ochtendjas, Almost Mauve ziet er het best uit in lange stroken stof.

Spring Crocus

Perfect voor het warme seizoen is Spring Crocus, zo helder en levendig als een tuin in volle bloei. De zomerse kledingstukken die met deze fuchsia tint worden gemaakt, zorgen ervoor dat je je outfits met het grootste gemak kunt samenstellen. In een lange jurk tot aan je enkels speelt deze botanische tint de hoofdrol.

Lime Punch

Een beetje lichter van kleur dan de citrusvrucht, maar Lime Punch is een ware krachtbron als het gaat om mode. Deze neongroen is een goede kleus als je je outfit wilt laten opleven met een uitspringende kleur. Dit is ook een opvallende tint in blouses en jurken met een bloemenpatroon.

Nieuw dit jaar: De lente/zomer-klassiekers

In elk seizoen vormen neutrale tinten de basis van een stijlvolle garderobe. Voor de eerste keer introduceert Pantone vier klassieke kleuren in het lente/zomer-palet. Deze veelzijdige tinten zijn investeringen in de mode, die je het hele jaar door stijlvol laten kleden.

Sailor Blue

Sailor Blue is een beetje donkerder van kleur dan de typische marineblauw, en dus een stijlvol alternatief voor het gebruikelijke zwart. De diepe, rijke, marinetint is goed te combineren met vele kleuren, maar ziet er op zichzelf ook al geweldig uit. Investeer in Sailor Blue kledingstukken en jurken voor een stijl die in alle seizoenen werkt.

Harbor Mist

Als lichte, neutrale grijs is Harbor Mist die ene kleur die past bij iedere andere tint in het kleurpalet van Pantone. De zachte, duifgrijze tonen lenen zich ook goed voor een stijl op zichzelf, voornamelijk bij glitterende stoffen.

Warm Sand

Als een perfecte mix van beige en zonnebruin, is Warm Sand is een zeer flexibele neutrale kleur. Het kan diepte toevoegen aan pastelkledingstukken, of een donkere outfit een beetje oplichten. Deze kleur is ook de ideale keuze voor accessoires die je in iedere maand van het jaar kunt gebruiken.

Coconut Milk

Als laatste in de serie van neutrale tinten voor alle seizoenen, heeft Coconut Milk een crêmige kwaliteit die net iets anders is dan helder wit. Dit lokt een gevoel van luxe uit, waardoor het een ideale kleur is voor elegante kledingstukken, chique breisels en designer jurken.