Laarzentrends herfst winter 2017 2018.

Ooit was het doel van het winkelen op zoek naar herfst/winterlaarzen het vinden van een paar schoenen dat je voeten warm en droog zou houden in het ruige winterweer. Gelukkig is uiterlijk tegenwoordig net zo belangrijk als functie. Je hoeft dus niet meer te kiezen voor een paar laarzen dat je voetjes goed tegen de elementen beschermd. Je verdient schoeisel dat je zowel op een zonnige dag als tijdens een maanovergoten nacht met veel plezier draagt. Van halfhoge glimmers een comfortabele instappers tot sneeuwstampende legerkisten, er is dit jaar zeker geen tekort aan chique ontwerpen in de eclectische selectie. Dit zijn de laarzentrends die er dit herfst/winterseizoen het meest toe doen.

Sterling Zilver

Dit jaar is alle sprankel zeker niet goudkleurig. Sterker nog, de kleur van dit seizoen is sprankelend zilver. Deze kleur steekt vooral in de collectie herfst/winterschoeisel de kop op. Deze trend werd gezet met de kniehoge instaplaarzen van Saint Laurent die zijn bedekt in 3000 kristallen. Inmiddels kun je zilveren laarzen voor ieder budget vinden. Stijlopties variëren van stiletto enkellaarsjes tot dijhoge laarzen bedekt in zilveren glitters. Deze trend zet zeker zoden aan de dijk, of je nu gaat voor een betaalbaar ontwerp in zilver metallic of voor Oscar de la Renta’s met zilveren floretstuds. Je kunt verwachten dat deze nieuwe zilveren laarzen ook in de komende seizoenen nog onderdeel zullen blijven van het modebeeld.

Gevechtsklaar

Op het leger geïnspireerde laarzen krijgen dit jaar een chique upgrade met een stijlbewust detailpakket. Kijk uit naar de legerkisten met trendy details, zoals studs op de naden, meerdere bandjes en gepolijste afwerkingen. Niet-traditionele kleuren, zoals helderwit en zonnig geel steken ook de opvallende kop op. De veterlaarzen zijn de populairste optie die beschikbaar zijn in enkelhoge en kniehoge stijlen. Ook het kruisdetail is aan de winnende hand. Merken van Doc Martin tot Dior en The Row laten zien dat ook zijritsen en zelfs klittenband een passende plaats in het veld hebben gevonden. Met hun edgy stijl heeft de praktische laars een frisse, moderne vibe gekregen.

Stedelijke Cowgirls

Dit herfst/winterseizoen zijn er ook een flink aantal aantrekkelijke stijlen die geïnspireerd zijn op de cowboycultuur. De next-gen looks bevatten elementen van de traditionele cowboylaarzen, zoals een spitse neus, V-openingen aan de bovenkant van de laars en gestanst leer, waardoor de laarzen bijzonder geschikt zijn geworden voor het leven in de grote stad. Dankzij subtiele westerse details die met de stedelijke laarzen versmolten zijn krijgen deze laarzen met eigentijdjes vormen een geraffineerde aura. Opvallende touches, zoals glossy afwerkingen, reptielenpatronen en vormen tot over de knie tillen deze look naar een onverkend territorium, waarmee je aan iedereen kunt laten zien dat dit niet je eerste moderodeo is.

Instappen maar

Instaplaarzen bieden je de perfecte drie-eenheid van stijl, gemak en comfort, en worden daardoor gezien als de meestvoorkomende schoeiseltrend van dit seizoen. Deze stijl werd voor het eerst gezien in de jaren ’80 en het volumineuze silhouet past perfect bij de overige trends van dit herfst/winterseizoen. Bovendien is het waanzinnig makkelijk om ze aan en uit te trekken. Als je een strakkere pasvorm prettiger vindt zijn er ook versies met een strakkere bovenkant beschikbaar. Instaplaarzen komen dit jaar zoveel voor dat je kunt kiezen uit alle kleuren, materialen en hakhoogstes. Van onopvallende enkellaarsjes tot dijhoge showstopers, met de variatie die dit jaar beschikbaar is kun je zelf kiezen waar je in- en uit wilt stappen.

Het sokkeneffect

Soklaarzen zijn dit herfst/winterseizoen een onverwachte hit dankzij een pasvorm als een tweede huid, maar dan zonder alles wat onprettig is. De trend begon met trendsettende fashionista’s die sokken in hun schoenen droegen. Ontwerpers van Fendi tot Dolce & Gabbana pikten dit al snel op en begonnen sokken in hun schoeisel te integreren. Deze form-fitting laarzen staan flatterend aan je benen terwijl ze ook meteen lekker warm worden gehouden, of je nu een paar enkellaarsjes van Maison Martin Margiela draagt dat eruit ziet alsof het een paar sokken is, of dat je de enorm lange kniekous-met-pump combinatie van Céline draagt. Textuur, kleur en iriserende stoffen voegen ook een leuk visueel element toe, waarmee je zelfs simpele outfits naar het niveau van iets speciaals kunt tillen.

In stijl gaan

Hoge laarzen zijn een opkomende trend dit herfst/winterseizoen, of de laarzen nu net onder de knie stoppen of daar ver voorbij gaan. Gigi Hadid wordt door velen gezien als de trendsetter van deze trend. Het supermodel heeft van laarzen-tot-over-de-knie haar favoriete schoeisel gemaakt en draagt ze in combinatie met skinny jeans of gebreide jurken en alles daar tussenin. Ontwerpers bieden stijlen met hoge laarzen met iedere hakhoogte die je maar kunt bedenken, van platte zolen en grove hakken tot sleehakken en stiletto’s. Materialen als stretch-leer, suede en fluweel worden gecombineerd met subtiele panelen of sluitbanden om het comfort en de pasvorm te verbeteren.

Trendy details

Of je nu van een laag laarsje houdt of liever voor een halfhoge of zelfs dijhoge stijl gaat, je kunt de mode van dit seizoen een extra boost geven met de juiste details. Trendy versieringen, zoals bandjes, gespen en studs helpen je ook bij het personaliseren van je look. Vergeet niet dat je ook juist met de hakken en neus van je schoenen veel stijlmogelijkheden hebt. Laarzen met vierkante neuzen en sleehakken zijn bijvoorbeeld een opkomende trend waarmee je op de rest vooruit loopt. Je kunt ook verschillende trends in één paar laarzen combineren als je uit winkelen gaat voor het perfecte paar herfst/winterlaarzen. Zorg er wel altijd voor dat de laarzen die je kiest je persoonlijke smaak en unieke stijlgevoel weergeven.