Luxe lingerie.

Trend-watchers zien in de op lingerie geïnspireerde kleding een van de krachtigste trends voor het komende jaar, en de bedrijven die deze intieme kleding creëren handelen hiernaar. Onder de nieuwste collecties in luxe lingerie bevinden zich slips, bh's en babydoll-hemden die eigenlijk te mooi en stijlvol zijn om onder de kleding te dragen. Zelfs als je er nog niet aan toe bent om ze als bovenkleding te dragen kun je profiteren van deze spannende nieuwe trend. Er is meer aandacht voor detail, vakmanschap en materialen wat betekent dat de ondergoedcollecties van dit seizoen beter gemaakt en luxer uitgevoerd zijn dan ooit tevoren. Hier zijn enkele van de absolute trends om naar uit te kijken als u luxe lingerie gaat kopen.

Het zit hem in de details

Kale stukken elastiek, goedkope stoffen of slordige naden zijn alles behalve sexy. Dit is de reden dat veel vrouwen er de voorkeur aan geven om te investeren in kwalitatieve luxe lingerie boven die van goedkope merken. Als het gaat om kwalitatief hoogwaardige lingerie gaat het om details, en het zijn nu juist de finesses van de creatie waar het bij de nieuwste trends om gaat. Dit jaar draait het allemaal om gekartelde randen. Of het nu een hemd of een slipje betreft, golvende vormen geven een aantrekkelijke zachtheid aan het ontwerp.

Lingerie die de merknaam of het logo van de ontwerper toont zijn ook dit seizoen helemaal in. Wat voor het eerst opdook als tongue-in-cheek knipoog naar de herenslips in advertenties van de jaren '90, is nu een trendy detail voor zwaargewichten in de mode als Tommy Hilfiger, Calvin Klein en DKNY. Het is een bijzonder populaire lingeriestijl voor gebruik bij activiteiten, denk aan sportbeha’s, bralettes en jongensachtige shorts.

Flirty kiekeboe-stijl

Het gebruik van de semi-transparante materialen is de laatste paar jaar heel trendy, en dit seizoen verheffen ontwerpers de kiekeboe-stijl tot kunst. Of het nu een strategisch geplaatst stukje kant is of stukken transparante stof in een kunstzinnig patroon, de flirty stijl is te vinden van strakke hemden tot slipjes met een hoge taille. Deze flirty ontwerpen zijn niet alleen zeer geschikt voor in de slaapkamer, ze zien er ook prachtig uit waar ze tevoorschijn komen onder dunne of kanten kledingstukken.

Flatteuze broekjes en slipjes

Omdat slimme ontwerpers begrijpen dat ondergoed wat veel huid laat zien niet altijd ideaal is om delen van het vrouwelijk lichaam te laten zien, wordt er dit seizoen gefocust op flatteuze slips en slipjes in verschillende vormen en stijlen. Slips met lagere en hogere zomen zijn ideaal als je op zoek bent naar een beetje meer bedekking en een precieze snit zorgt ervoor dat je geen compromissen hoeft te doen aan je sensualiteit om toch van een comfortabele pasvorm te kunnen genieten. Om een slip met een hoge taille goed uit te laten komen kun je het beste kijken naar ontwerpen met details van dunne stof of kant die de heupen accentueren.

Kleuren van edelstenen

Terwijl mooie pasteltinten altijd een plaats zullen hebben in luxe lingerie, zijn warme rijke tinten de nieuwe modekleuren. Laat je inspireren door je sieradenkistje en ga op zoek naar smaragdgroen, blauwe saffier, robijn en lichte amethist. Kies in plaats van basic zwart, huidkleur of wit, voor de tinten van edelstenen en voeg een extra vleugje weelde en rijkdom toe aan je nieuwe luxe lingerie.