Modekleuren herfst winter 2016 2017.

Heldere en effen tinten voelen op hun z'n plaats in de zomer, maar als de dagen korter worden en de herfstbladeren hun eigen modeshow beginnen te houden, is het tijd om een ​​meer complex kleurenpalet te omarmen. Voor het herfst- en winterseizoen, heeft het Pantone Color Institute een reeks veelzijdige kleuren gepresenteerd die je garderobe zeker zullen verrijken gedurende deze reflecterende periode van het jaar. Van troostende blauwe tot geavanceerde neutrale kleuren, je zult iets vinden om elke stemming weer te geven. Hier zijn enkele van de trendy kleuren die top-ontwerpers van over de hele wereld tentoonstellen in hun collecties.

Riverside en Airy Blue

Opbeurende blauwe kleuren domineren het koude kleurenspectrum dit seizoen met twee opvallende tinten. De eerste is Riverside, een subtiele kobaltblauw dat rust en vertrouwen uitstraalt. Omdat het vergelijkbare tint heeft als denim, is het de perfecte kleur om te dragen met je favoriete spijkerbroek. Rijke stoffen als fluweel of leer brengen de eenvoudige elegantie van de zelfverzekerde tint naar voren. Airy Blue, aan de andere kant, heeft een pure blauwe tint die in het oog springt en schittert wanneer het wordt gebruikt bij versieringen met textuur zoals franjes of kunstbont. De twee Pantone blauwe kleuren vullen elkaar prachtig aan.

 

Aurora en Dusty Cedar

Als je in de stemming bent om drama toe te voegen aan je garderobe voor het koude weer, bekijk dan de gedurfde rode tinten van Aurora. Er is een sensuele uitstraling van warmte en opwinding in deze dynamische tint. Ontwerpers als Alberta Ferretti en Christian Siriano schijnen hun licht op Aurora met hun strak ontworpen jasjes, jurken en japonnen; badend in de felle kleur. Dusty Cedar daarentegen is een gedempte kleur met een ontspannen gevoel wat het ideaal maakt voor casual kleding zoals bovenkleding en gebreide stukken. Dusty Cedar past perfect bij de door Pantone verkozen kleur van het jaar: Rose Quartz.

 

Sharkskin Grey

Met een naam die meteen zijn dynamiek overbrengt, is Sharkskin Grey de stoere neutrale kleur van het seizoen. De rijke grijstinten vullen elke andere tint aan op het Pantone palet, waardoor je over een prachtige basis beschikt waarmee je meerdere outfits kunt samenstellen. Neem stijlelementen van designer Marissa Webb over. De ontwerper maakt gebruik van Sharkskin Grey op alles: van geweven jassen tot oversized truien en baggy broeken.

 

Spicey Mustard

Spicy Mustard voegt smaak toe aan herfst gele en gouden kleuren. De kleur laat zich met kracht zien in accessoires van Moschino's boekentassen tot leren laarzen van Chloe. De schemerige tint stal ook de show in de trendy prints en patronen van dit jaar. Of het nu een gewatteerde handtas of een show-stoppende blouse is; Spicey Mustard biedt je een smakelijkvolle oplossing wanneer je een beetje pit wilt toevoegen aan een te tamme outfit.

Bodacious

Als de perfecte mix van paars en roze, is Bodacious een van de meest heldere tinten die te zien is in de herfst en winter kleurencollectie van Pantone. Op het eerste gezicht zou de levendige kleur een beetje ongebruikelijk aanvoelen voor de herfst, maar de manier waarop het roze en rode tinten aanvult zorgt ervoor dat het verrassend veelzijdig is. Voeg verfijning toe aan een gewaagde rode jurk met een Bodacious sjaal. Gebruik de kleur om opwinding toe te voegen aan een ingetogen roze broekpak. Zet je gewaagde gevoel voor stijl op de voorgrond met een klanten blouse met franjes gemaakt in deze vrouwelijke tint.

 

Lush Meadow

Glanzend groen met een spikkel van smaragd, zo roept Lush Meadow beelden van op exotische regenwouden glinsterend na een regenbui in de vroege ochtend. Het is de kleur voor elke fashionista die met de huidige trend mee wil gaan en er fantastisch uit wilt zien in het herfst- en winterseizoen. Lush Meadow maakt van eenvoudige jurken opvallende japonnen en transformeert essentiële winterstukken, zoals handschoenen en hoeden, in steraccessoires. Als je Lush Meadow op een subtielere manier wil toepassen, kies dan voor een dikke trui of sjaal gebreid in de opvallende kleur.

 

Warm Taupe en Potters Clay Brown

De neutrale tinten van Pantone zijn dit jaar zijn net zo overvloedig en aantrekkelijk als hun meest levendige kleuren. De Ralph Lauren collectie heeft mooi gedemonstreerd dat Warm Taupe een tijdloze aantrekkingskracht heeft wat het ideaal maakt voor preppy plaids en prenten maakt. Potters Clay is een aardse bruine tint met sterke oranje ondertonen, en werkt wonderbaarlijk goed voor seizoensgebonden accessoires zoals tassen en laarzen. Kleding vervaardigd in materialen zoals suêde, fluweel of leer geven Potters Clay een sculpturale kwaliteit voor een uitstekende op zichzelf staande stijl.