Modekleuren herfst winter 2017 2018.

Het Pantone Kleurinstituut houdt een oogje in het zeil voor de modewereld, vooral tijdens de New York Fashion Week, en is het meest bekend vanwege de kleur-van-het-jaar-voorspellingen. Terwijl de modellen nog over de catwalk lopen evalueert Pantone de collecties en voorspellen ze de kleurtrends voor het komende jaar. Het herfst/winterrapport is nu beschikbaar, waarmee je een voorproefje krijgt van de top tien kleuren van dit seizoen. Het palet van Pantone omvat de gezelligheid en de sprankelende helderheid van het koudweerseizoen, van bekende herfstkleuren tot onverwachte kleuren zoals vaalroze en boterbloemblauw.

Grenadine

Rood is altijd een welkome toevoeging aan je garderobe dankzij de kracht om de aandacht beter te trekken dan welke andere kleur dan ook. Het rijprode Grenadine, helder zoet als de siroop waar de kleur naar vernoemd is, is een perfecte keus voor de situaties waarin je graag op wilt vallen. Deze kleur rood, opvallend maar niet opdringerig, is perfect voor feestjurkjes, op maat gemaakte broeken en glimmende blouses. Draag deze kleur als je een extra boost zelfvertrouwen nodig hebt.

Tawny Port

Tawny Port tilt met zijn diepe, rijke en exquise geraffineerde tonen het herfstige bordeauxrood naar een ander level. Deze donkere en schemerige kleur rood is elegant en tegelijkertijd ontzettend benaderbaar, waarmee de kleur ideaal is voor momenten waarop je graag indruk wilt maken, maar niet teveel wilt opvallen. Deze kleur is vooral bijzonder effectief in effen outfits, zoals avondjurken of trui-en-broek-combinaties. De kom-hier-kwaliteit van Tawny Port maakt van deze kleur één van de meest intrigerende kleuren van dit seizoen.

Ballet Slipper

Ballet Slipper is een pastelroze kleur die de charmante onschuld van een jonge ballerina uitstraalt en daarmee een zachte touch aan iedere outfit toevoegt. Wellicht is dat ook de reden dat deze kleur al een jaar trending is. Als je deze kleur nog niet in je kast hebt hangen is dit het perfecte moment om de kleur aan je garderobe toe te voegen. Kijk voor dit herfst/winterseizoen vooral uit naar texturen die de zachte tinten van Ballet Slipper goed doen uitkomen, zoals een fluwelen cocktailjurkje, een tweed pak of een paar suede laarzen.

Butterum

Butterum is een smakelijke combinatie van goudbruin en romig beige en tovert daarmee beelden van gezellige drankjes op een winteravond tevoorschijn. Deze troostende kleur is precies wat je nodig hebt om jezelf op te vrolijken tijdens een ruige winter. Of je nu op zoek bent naar en corduroy broek of een kledingstuk van grof breiwerk, zorg ervoor dat je Butterum op je radar houdt. Deze neutrale kleur gaat geweldig samen met andere kleuren en is daarnaast ook een slimme keus voor accessoires, van pumps tot handtassen.

Navy Peony

Navy Peony is vernoemd naar een bloem die het goed doet in koude klimaten en geeft kleding een gevoel van stabiliteit en kalmte. De inkt-achtige navy-kleur biedt een rijk alternatief voor zwart als neutrale kleur deze herfst/winter. Navy Peony straalt een zelfverzekerde energie uit die nooit opdringerig of overdreven is. Daarmee is de kleur perfect voor intieme situaties, zoals familiebijeenkomsten en avondjes uit met die ene speciale persoon.

Neutral Gray

De meest veelzijdige kleur in het palet van Pantone, Neutral Gray, werkt perfect als statementkleur en als accentkleur. Deze kleur komt bovendien het meest voor in de uitgebreide collecties broekpakken van dit jaar. Grijs wordt vaak geassocieerd met intellect, waardigheid en autoriteit en is daarmee een klassieke kleur voor een zakenoutfit. Neutral Gray werkt ook perfect als achtergrondkleur waarop je je modeflair perfect kunt tentoonstellen.

Shaded Spruce

Een slimme mix van groen, blauw en grijs geeft Shaded Spruce een aura van een beschut bosjes naaldbomen. De kleur is zowel rustgevend als verfrissend en biedt eindeloze mogelijkheden op modegebied. Dankzij Shaded Spruce voelen cutting-edge ontwerpen toegankelijk aan en worden dagelijke items met een fris stijlgevoel overgoten. Deze kleur past goed bij neutrale kleuren, maar houdt er niet van de strijd aan te gaan met andere kleuren. Voor het beste effect laat je deze kleur de hoofdrol spelen in je ensemble.

Golden Lime

Golden Lime is een unieke kleur op het New York Pantone-palet. De kleur is een lastig te definiëren mix van geel en groen. Deze aardse kleur is meer goud dan groen, waardoor de kleur bij vrijwel elke huidskleur flatteus is. Golden Lime is lastig als statementkleur te dragen, maar leent zich perfect als accentkleur. Een sjaal, top of jasje in Golden Lime is een slimme manier om iets visueel interessants aan je neutraalgekleurde outfit toe te voegen.

Marina

Marina is als koele en serene blauw een kleur die je het gevoel van hergeboorte geeft in het herfst/winter-landschap. Dankzij de subtiele grijze boventonen doet de kleur denken aan een kalme haven onder een bewolkte hemel. Marina is een levendige en tegelijkertijd conservatieve kleur. De kleur is geschikt voor kantooroutfits en voor uitstapjes buiten werktijd. Deze kleur is bovendien prima te combineren met de andere kleuren van het New York Pantone-palet.

Autumn Maple

Geen enkel koudweerpalet is compleet zonder een kleur die de veranderende kleuren van herfstbladeren verbeeldt. Autumn Maple is dankzij de geelbruine en roodbruine tonen de kleur die het meest met de herfst wordt geassocieerd. Dit is de kleur van herfstherinneringen. De kleur is ook verrassend veelzijdig. Autumn Maple voelt in combinatie met aardse bruintinten warm en omhelsend. Voor een volwassen look combineer je deze herfstkleur met felblauw, zwart, of wit.