Modekleuren lente/zomer 2017.

Nadat Pantone maandenlang alle kleurentrends heeft gevolgd en bijgehouden - in werkelijk alles, van mode en woondecoraties tot auto’s - heeft het bedrijf haar lente/zomer kleurenpalet uitgebracht. Met een focus op kleuren die geïnspireerd zijn door de natuur, voelt de regenboog aan kleuren die Pantone geselecteerd heeft zowel fris als inspirerend. Het palet van dit jaar roept uiteenlopende emoties op en biedt voor elke situatie de juiste tint. Van de zachte pastelkleuren van de vroege lente, tot de zonnige zomerkleuren: hier de top 10 van het bedrijf dat ook wel bekend staat als de enige echte “kleurenautoriteit”.

Greenery

Greenery is Pantone’s kleur van het jaar voor 2017: het is een geelgroene kleur, die doet denken aan de bloei van de lente. De koele, heldere tint heeft een kalm, verjongend effect, waardoor het ideaal is als je van een minimalistische kledingstijl houdt. Leuke jurkjes, strakke pakken en lange, loszittende blouses in de prachtige Greenery kleur staan goed en elegant. Als deze tint wordt gecombineerd met felle kleuren, zorgt dit juist voor een speelse look.

Niagara

Deze diepe, matte kleur blauw, Niagara — die meteen beelden oproept van een rivier onder een bewolkte hemel — is de must-have kleur voor denim kleding dit jaar. Deze kleur valt ergens in het midden tussen een vervaagde spijkerbroek en diepblauw denim, en is perfect te combineren met casual tops, van truien tot tanktops. Als je deze kleur weet te vinden in een zacht materiaal, zoals zijde of crêpe, straalt Niagara koele, serene luxe uit.

Primrose Yellow

Een zonnige kleur die prettig is om naar te kijken: Primrose Yellow straalt enthousiasme en een goed humeur uit. Daarnaast is de kleur verrassend veelzijdig. Met een Primrose Yellow overhemd, kun je bijvoorbeeld je kantooroutfit visueel net iets interessanter maken. Als je een leuke blouse of jurk draagt met zachte vouwen of plooien, straalt de kleur echter juist iets romantisch uit. Ga vooral naar deze kleur op zoek als het op je accessoires aankomt: van designer handtassen tot trendy sneakers.

Lapis Blue

Lapis Blue, een kleur waarvan de naam is afgeleid van de lazuursteen, is een intense kleur die doordringt is met energie. Het is een goed alternatief voor traditioneel donkerblauw, en met deze opvallende kleur trek je zeker de aandacht. Of het nu op kantoor is of op de rode loper: Lapis Blue is perfect voor situaties waarin je je zelfverzekerd en in balans wilt voelen. Daarnaast voegt de kleur ook een soort stijlvol element toe aan je outfit, van truien tot jasjes.

Flame

De dieporanje kleur Flame, met een kleine druppel rood, is de meest speelse tint in het kleurenpalet van Pantone van 2017. Het is een fantastische kleur om te dragen als je je speelse kant wilt laten zien. Flame’s look-at-me gevoel maakt het de ideale kleur voor trendy resort kleding — van jumpsuits tot bikini’s. Daarnaast is het ook een verleidelijke, sexy kleur voor avondkleding met blote schouders en strakke pasvormen.

Island Paradise

Met de Island Paradise kleur, krijgt aqua blauw een hele nieuwe interpretatie. Dankzij de zachte tint van deze blauwgroene kleur, wordt er meteen een beeld opgeroepen van de prachtige blauwe oceaan tijdens een tropische getaway. Island Paradise is een delicate, bescheiden kleur, waardoor het een charmante keuze is voor avondjurkjes die gemaakt zijn van lichte stoffen, zoals zijde of tule. Ook kant en borduursels zien er fantastisch uit bij deze vrouwelijke kleur.

Pale Dogwood

Als je ooit een roze kornoelje (Dogwood) boom hebt gezien in de lente, snap je precies waarom deze prachtige roze kleur Pale Dogwood wordt genoemd. De schoonheid van deze frisse, zachte kleur, straalt direct vrolijkheid uit. Daarnaast is er ook een soort vrouwelijke kracht te vinden in Pale Dogwood, wat wellicht verklaart waarom ontwerpers de kleur overal in gebruiken, van fluwelen pakken tot bomberjacks.

Pink Yarrow

Er is geen enkele andere kleur in de voorspelling van Pantone, die zo snel geaccepteerd is als Pink Yarrow. Deze stoere roze tint wordt over de hele wereld gezien als symbool van vrouwelijk ‘empowerment’. Er is niet meer aan te ontkomen: deze kleur is in elke modecategorie te vinden, van mutsen en sjaals tot simpele jurkjes. Pink Yarrow is één van de belangrijkste kleuren in de roze trend die op rap tempo de kledingindustrie revolutioneert.

Kale

De rijke, donkere, down-to-earth kleur ‘Kale’, roept gevoelens op van de kracht en macht van Moeder Natuur. Deze bosachtige tint is de kleur van het seizoen voor outdoor kleding, van trenchcoats en jasjes tot broeken en sweaters. Daarnaast kiezen ontwerpers ook steeds vaker voor Kale als ze chic streetwear ontwerpen. Een Kale-gekleurd overhemd of jurkje, geeft een onverwacht stoere look aan je casual kleding.

Hazelnut

Last but not least: na alle aandachtsvangers die Pantone dit jaar gepresenteerd heeft, wordt het top tien lijstje afgesloten met een subtiele, neutrale kleur — Hazelnut. Hazelnut is net een tint lichter dan de noot waar deze kleur haar naam vandaan heeft (hazelnoot), en de kleur biedt een mix van warme en koele tinten die ook nog eens bij bijna elke andere kleur passen. De zachte, aardse kleur ziet er ook op zichzelf al chic en elegant uit. Met Hazelnut kun je op stijlvolle wijze zo door van de lente naar de zomer, en daarna regelrecht de herfst in.