Modetrends herfst winter 2017 2018.

Van op maat gemaakte broekpakken en romantische bloempatronen tot comfortabele corduroy en kleurrijk breiwerk, de herfst/wintercollectie van dit jaar kan in één woord worden samengevat: inclusief. Je kunt het dit jaar niet fout doen, je kunt niet de verkeerde kant kiezen. Wat je ook van mode vindt, dit seizoen vieren we persoonlijke stijl met het voor-ieder-wat-wils-seizoen. Van satirisch tot subliem, er zijn ontwerpen beschikbaar waarmee je moeiteloos je stijl en je unieke standpunten aan de wereld kunt laten zien. Met de must-have trends van dit seizoen kun je moeiteloos je identiteit uitdrukken. Dit zijn de items die je deze herfst/winter zeker in je kast wilt hebben hangen!

Zeg het met print!

Het is in het huidige politieke klimaat geen verrassing dat teksten op kleding een leidende trend zijn geworden. De slogans geven je de mogelijkheid om jouw mening over de zaken te communiceren via de kleding die je dagelijks draagt. Of het nu een beroemde quote, een persoonlijk statement of een enkel woord is, een tekst laat altijd een memorabele indruk achter op iedereen die je tegenkomt. Woordspelingen op t-shirts of truien zijn bovendien ook een leuke manier om met mode te spelen. Een schattige top waar een grapje, woordspeling of slim gezegde op staat zal overal een lach op de gezichten toveren.

Een sterk pak

Dit herfst/winterseizoen zijn de krachtpakken weer helemaal terug, maar niet precies hetzelfde als de mannelijke zakenmannenstijl die in de jaren ’80 populair werd. De nieuwe stijlen combineren op artistieke manier zowel mannelijke als vrouwelijke details. Ja, de brede schouders zijn zeker aanwezig, maar deze worden verzacht door een taps toelopende vorm. Jasjes zijn heerlijk oversized, waardoor een luchtig silhouet ontstaat dat met zekerheid veel zelfverzekerdheid uitstraalt. Broeken en rokken zijn prachtig gemaakt, zodat je het gevoel krijgt dat de comfortabele pasvorm je stijl niet verkrampt.

Vintage Bloemig

De prijs voor de meest romantische trend van dit herfst/winterseizoen gaat naar de mooie bloemenprints die je op zoveel van de tops, broeken en jurken van dit jaar zult tegenkomen. Vintage bloemige patronen nemen de leiding met ontwerpen die afbeeldingen van zomerhuisjes, zachte banken en antiek behang tevoorschijn toveren. Rozen zijn dit seizoen zonder twijfel de meest modieuze bloemen. Of ze nu op de stof geprint zijn, erop geborduurd zijn of in een willekeurig patroon bij elkaar zijn gebracht, er zijn dit jaar vele ontwerpen met bloeiende rozen.

Corduroy Chique

Wat gebeurt er als je fluweel in grove rijen met doorgenaaide randen weeft? Dan krijg je corduroy, de meest trendy stof van dit seizoen. Corduroy is dit jaar de ster in de collecties van ontwerpers van Tory Burch en Marc Jacobs tot Dries Van Noten en Prada, waar de stof terugkomt in broeken en overkleding. Breedgeribbled corduroy trekt de meeste aandacht. De dikke, zachte randen geven jacks, jassen en broeken een aaibare kwaliteit die erg moeilijk te weerstaan is. Trending kleuropties dit jaar variëren van helderwit en rijke blauwtintent to heerlijke chocoladebruine tinten.

Ouderwets breiwerk

De focus op persoonlijke identiteit in de mode van dit seizoen komt duidelijk naar voren in het breiwerk. Ontwerpers gebruiken alles, van traditionele patronen tot volkskunstprints, als eerbetoon aan de vele verschillende culturen die onze wereld rijk is. Het doel is niet om geloofwaardig stoffen na te maken. Het idee is juist om de multiculturele patronen te combineren met moderne modeconcepten. Dit herfst/winterseizoen vind je dat terug in oversized truien die in een levendige mix van kleuren, patronen en panelen zijn gewoven. Vier je herkomst met breiwerk die jouw unieke stijlgevoel aanspreekt.

Eighties-invloed

Van spandex leggings en beenwarmers tot neonkleurige kleding, de jaren ’80 hadden heel wat meer te bieden dan de nodige hoeveelheid verdwenen eigenaardigheden. Het kenmerkende silhouet dat in die periode de kop opstak is echter nog steeds een enorme inspiratiebron voor de huidige ontwerpers. Uitgesproken schouders en getailleerde tailles creëren een sterke, krachtige en vrouwelijke vorm die in de huidige tijd enorm goed voelt.

Een nieuwe insteek van dit jaren ’80-silhouet kun je bereiken door een breedgeschouderd jasje te combineren met een korte rok of afgeknipte broek. Voor een ultiem sexy look kies je een jasje met diep decolleté en draag je daar een doorschijnende blouse, bralette of crop top onder. Welke stijl je voorkeur ook heeft, met het zandloperfiguur blijf je vooruitlopen op de trend.

Gevoerde jassen

Gevoerde jassen zijn al een tijdje trending. Met de nieuwe herfst/winter-keuzes kun je ervoor zorgen dat ze nog populairder worden. Naast de sportieve versies die vorig jaar beschikbaar waren zijn er dit jaar ook voldoende modieuze opties beschikbaar. Van bodywarmers die lang genoeg zijn om als jurk gedragen te worden tot volle fluwelen upgrades, de ontwerpers hebben zich uitgeleefd met kleuren, pasvormen en stoffen.

Naast de gevoerde jassen zijn ook de extreem oversized bontjassen enorm trending. De jassen, gemaakt van nepbont, voegen een elegant element toe aan de mode voor het koude weer. Ze bieden daarnaast ook het volume van een gevoerde jas, maar dan zonder al het gewicht. Die overweging is zeker de moeite waard als je gaat winkelen om de beste trends van dit herfst/winterseizoen in huis te halen.