Modetrends herfst winter 2018 2019.

Als je de stad ingaat voor je herfst/wintergarderobe, moet je op zoek gaan naar kleding die je beschermt tegen de weersomstandigheden. Dit jaar kun je mode verwachten die nog een extra laag emotionele bescherming biedt. Van ultralange capes tot antieke tweeds en leren jurken, de trends van dit seizoen draaien allemaal om het dragen van stijlvolle stukken die je een veilig, comfortabel en zelfverzekerd gevoel geven. Onder de herfst/wintertrends valt ook een aanbod aan leuke, kleurige en elegante kleding. Of je nu naar je werk gaat of naar een feest, door de overvloed aan modieuze opties dit jaar zal je er stijlvol uitzien bij iedere gelegenheid.

Dierenprints

Wilde assortimenten van dierenprints staan bovenaan de lijst van de herfst/wintermode dit jaar. In de modeshows voor dit seizoen waren er al talloze modellen met luipaard-, Ocelot- en tijgerprints te zien, waardoor de ‘catwalk’ een geheel nieuwe betekenis kreeg. Ook gewaagde zebrapatronen maakten hun vertoning. De ongetemde prints nemen alles over: van jurken en broeken tot tassen, schoenen en leggings. Met hun tijdloze stijl zijn luipaardjassen een van de meest populaire opties. Waar jouw voorkeur ook naar uit gaat, om van deze modieuze stijl te genieten hoef je niet op zoek te gaan naar een koopje. De dierenprints zijn namelijk beschikbaar op ieder prijsniveau dit jaar: van haute couture modellen tot winkelstraatmerken.

Extreem veel laagjes

Mode met verschillende laagjes is nu al jaren in, maar dit jaar gaan de ontwerpers nog een stapje verder. Ga op zoek naar oversized jassen en jacks die zo gemaakt zijn dat je ze over meerdere lagen kleding kunt dragen. Balenciaga biedt zelfs kledingstukken in en shirts in de trompe-l’oeil stijl, die alleen maar in laagjes gedragen kunnen worden. Als je gaat experimenteren met de vele lagen, kun je textuur en volume gebruiken voor de afwisseling. Probeer een pluizige jas over een variant van zijde, een grote sweater over een dikke jas of een motorjack over een nauwsluitende blazer. Trendy accessoires, zoals grote tassen, lange sjaals en knielaarzen maken het je gemakkelijk om je maximaal gelaagde outfit helemaal af te maken.

Lange capes

Lange capes, beschikbaar in een aantrekkelijk aanbod van lengtes, vormen en patronen, maken dit jaar een comeback in de modewereld. Gestructureerd en elegant of juist zacht en knuffelachtig; ontwerpen die net onder de knie vallen staan bovenaan de lijst van modieuze opties. Onder stijlopties vallen neutrale, éénkleurige designs, elegante bloemenprints en abstracte ontwerpen. Gestroomlijnde capes met discrete openingen voor je armen geven je een chic alternatief voor je favoriete jas. Als de temperaturen beginnen te dalen, zijn de designs die over je hele lichaam kruisen en je schouders bedekken de knuffelige dekmantel die je wilt hebben. Capes met een trendy, hoog-lage zoomlijn zullen je gegarandeerd laten voelen als een echte superheld.

Antiek tweed

Traditionele ruitjespatronen krijgen dit jaar een update met frisse vormen, kleuren en combinaties. Brede schouders, baggy modellen en onverwachtse combinaties hebben en nette, klassieke tweed omgetoverd tot iets nieuws en opwindends. Van beige-op-beige combinaties tot patronen in felle neonkleuren, ook kleuropties zijn er dit jaar volop. Onder de meest trendy modellen vallen tweed motorjassen met zwartleren accenten, kraagloze, ongestructureerde jassen met grote knopen en kledingstukken met grotere versies van de klassieke patronen dan je gewend bent. Ook elegante jurken en jassen met zachte plooien van dit antieke materiaal zijn dit jaar in de mode.

Leren jurken

Met hun stijl die jou een onverschrokken en zelfverzekerde uitstraling geeft, waren leren jurken een enorme trend bij de shows van het herfst/winterseizoen. Hoewel de modieuze ontwerpen van dit jaar beschikbaar zijn in alle kleuren van de regenboog, is zwart toch wel de dominante kleur. Ook toffeebruin, rustiek rood en korenbloemblauw doen het erg goed. Kies van strakke, gestroomlijnde T-shirtjurken en jurken in de coconstijl tot volumineuze ontwerpen met wijde rokken. De meeste leren jurken reiken dit jaar tot onder knie, maar je zult ook een aantal flirterige mini-jurken tegenkomen.

Westerse cowgirls

Door het gevoel van zelfvoorziening en de pionierende instelling die de stijl overbrengt, is kleding geïnspireerde door het Amerikaanse Westen een andere grote trend dit jaar. Verwacht echter niet te veel een-op-een reproducties: ontwerpers gebruiken onverwachtse materialen en gestroomlijnde ontwerpen om de cowgirl-look een update te geven: van chique hoeden en zijden bandana’s tot minimalistische patronen. Als het gaat om modieuze accenten, is lange franje het beste detail. Deze wapperende versieringen geven elk kledingstuk, van prairiejurken tot cowgirlblouses, de afwerking die het verdient.

Metalen folie

Geen herfst/winterseizoen is compleet zonder modieuze outfits om te dragen naar familiebijeenkomsten en kerstvieringen. Het stralende assortiment van avondkleding dit jaar bevat jurken, jassen, broekpakken en jasjes bedekt met metalen folie. Dit futuristische materiaal lijkt net een hologram, met de veranderende kleuren en lichtinvallen terwijl je over de stoep loopt of de nacht wegdanst in een club. Het glanzende materiaal ziet er voornamelijk chic en modern uit op de collectie van trendy broekpakken dit jaar. Ook jurken in metalen folie, geaccentueerd met franje, kralen of juwelen, zijn een weelderige en elegante optie.

Gekleurde leggings

Dit jaar staat de affaire die de mode heeft met kleuren vol in de spotlights met een selectie van felgekleurde leggings, sokken en kousen. Van neongeel, veiligheidsoranje en felrood tot zachte pastelkleuren; je zult gekleurde leggings vinden om te dragen bij iedere outfit. Voor een extra modieuze stijl volg je het voorbeeld van de topontwerpers, en gebruik je leggings om een kleurig contrast aan te brengen in je outfit. Als je liever voor een wat meer gecoördineerde look gaat, kes je voor kleuren die aansluiten bij de kleuren van je outfit. Of je nu een gewaagde kant op wilt gaan met je mode of liever een wat ingetogener look hebt, je zult gekleurde leggings vinden die jouw unieke persoonlijke stijl reflecteren.