Modetrends lente/zomer 2017.

Nu er weer warmere temperaturen op komst zijn, is het tijd om ook je garderobe voor te bereiden op het heerlijk bruisende lente/zomer modeseizoen. Met frisse, speelse ontwerpen die echt hun tijd vooruit zijn, bieden de collecties van dit jaar iets speciaals voor elke gelegenheid. Het overkoepelende thema van dit seizoen is mode waarin het vrouw zijn voorop staat. Of het nu een sexy bralette is, flirty culottes of een romantisch jurkje; als je trendy gekleed wilt zijn, gaat het allemaal om het omarmen van je eigen vrouwelijkheid. Haal je inspiratie uit de modetrends van dit jaar.


Volop volants

Als je bij franjes en plooien vooral aan meisjesachtige jurkjes moet denken, heb je het bij het verkeerde eind. Dit seizoen bieden ontwerpers frisse, nieuwe interpretaties van de alom bekende decoratie. Dat deze klokvormige plooi op ingenieuze wijze in elkaar zit, heeft nu ook de mode-elite door. Ontwerpers van Alexander McQueen tot Altuzarra maken gebruik van oversized ruches, om structuur en volume toe te voegen aan strakkere jurkjes. Naast grote volants die in een vloeiende, diagonale lijn naar beneden vallen, zijn ook geplooide ruches erg populair momenteel. Met een prachtige rode strapless jurk vol met plooien die in verschillende richtingen vallen, wint Oscar de la Renta in deze categorie met vlag en wimpel.


Gewaagde bralettes

Als het op het meest trendy kledingstuk van het lente/zomer seizoen aankomt, staan bralettes bovenaan de lijst. Deze lingerie-look is een perfecte optie voor zonnige dagen en hete nachten, en tevens een leuk en speels alternatief voor zomerse crop tops. Ga voor casual kleding vooral op zoek naar tropische prints, felle kleuren en een diepe ronde hals. Voor een avond uit kun je de bralette combineren met een doorzichtige blouse of een glimmend jasje. Het wordt ook steeds populairder om de bralette over een dun bloesje of jurkje heen te dragen. Een zwarte bralette van zijde, satijn of kant is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor deze adembenemende look.

Stijlvolle strepen

Ook strepen hebben zijn dit jaar een vernieuwende update ondergaan. Dit jaar ligt de focus vooral op grote blokken strepen met geometrische, grafische designs. Noemenswaardig zijn jurkjes met brede strepen in verschillende kleuren, met patronen die doen denken aan de abstracte schilderijen van Piet Mondriaan in de jaren ‘30. Van glanzende pailletten tot zachte, gehaakte truien; de materialen en stoffen waarvan deze artsy kleding gemaakt is, zijn al net zo vernieuwend. Van golvende blouses en ongestructureerde japonnen tot formele avondjurken; met deze trendy strepen, kun je op chique, stijlvolle wijze de zomer in.

High-waisted

Dit jaar gaan de tailles de lucht in, waardoor het er op een comfy en nonchalante manier uitziet alsof je benen langer zijn en je buik platter. Kijk voor een elegantere versie hiervan bijvoorbeeld naar de lente collectie van Chanel, waar je jurkjes kunt vinden met riemen die net iets boven het taille gepositioneerd zijn. De ‘paperbag waist’ maakt dit jaar ook een stijlvolle comeback. Doordat ze erg comfortabele zitten en je benen optisch langer maken, is dit een populaire keuze onder celebrities, van Sienna Miller tot Elle Fanning. Met zoveel getailleerde opties, is het niet verrassend dat de riem het must-have accessoire is van het seizoen.

Bloemenprintjes in de bloei

In elk lente/zomer seizoen horen bloemenprintjes thuis, en vooral dit jaar zijn er een aantal opvallende bloementrends. Ontwerpers van Carolina Herrera en Victoria Beckham tot Balenciaga hebben bijvoorbeeld rokjes, bloesjes en jurken vol met volop bloeiende bloemen in hun collectie opgenomen. Doordat er bijna geen achtergrond te zien is in deze kledingitems en ze compleet bedekt zijn met bloemen, stralen de bloemenprints een soort graphic-design kwaliteit uit waardoor ze modern en vernieuwend aanvoelen. Met abstracte bloemen in verzadigde kleuren, wordt dit effect versterkt. Analoge kleurenpaletten zoals in de Michael Kors collectie, bieden daarentegen een meer subtiele uitvoering van de trend.


Doorzichtige kleding

Als je op zoek bent voor een iets romantischer alternatief voor de blote kleding van vorig jaar, is deze trend perfect. Gewaagde splits en diepe decolletés worden vervangen door doorzichtige stofjes die iets meer aan de verbeelding overlaten. Wil je deze sensuele look iets persoonlijker maken? Dan is de oplossing het gebruiken van laagjes. Een doorzichtig rokje ziet er chic en netjes uit als je het over een strakker rokje heen draagt dat nauw aansluit op je lichaam. Als je het over zwarte high-waist lingerie heen draagt, wordt deze look ultrasexy. Of je jouw lange, doorzichtige jurkje nu over een bikini of over je kanten lingerie heen draagt; het is een essentieel item voor in je zomer garderobe.

Speelse culottes

Met de uitgebreide collectie aan casual culottes van dit jaar, is het wel duidelijk dat deze broeken - die niet altijd even populair waren - een blijvertje zijn. Door de comfortabele, coole stijl die je ermee uitstraalt, zijn culottes tegenwoordig wel ontzettend populair. Trendy looks variëren van culottes met wijde pijpen en omgeslagen tailles tot capri-achtige modellen met borduursels of appliqués. Culottes die gemaakt zijn van verrassende materialen, zoals fluweel of leer, zijn ook erg populair. Daarnaast kun je de culotte look ook gewoon nabootsen met leuke boyfriend jeans met opgerolde pijpen. Door de blote enkels, zijn culottes de perfecte optie als je extra aandacht wilt vestigen op je leuke zomerslippers, designer sneakers of hoge hakken.