Modetrends lente / zomer 2018.

Het voorspellen van de nieuwe modetrends voor de lente en zomer begint altijd in de herfst. Nu het eindelijk tijd is om te gaan winkelen, nemen de leidende trends een vorm aan. “Vrolijk” is het woord dat het vaakst gebruikt wordt om de belangrijkste kledingstukken van dit jaar te omschrijven. Van mooie pasteltinten tot glimmende pailletten, de collecties van dit seizoen stralen vrolijkheid uit. Ook slimme en elegante kledingstukken stralen een positief gevoel uit dit jaar. Onverwachte trends zoals motorbroeken en bustiers laten zien hoe leuk en charmant je je kunt aankleden voor de lente en zomer. Over het algemeen kan worden gesteld dat de trends van dit jaar zich volledig richten op optimisme, zelfverzekerdheid en plezier.

Praktisch perfecte pastelkleuren

Fijne pasteltinten laten hun kracht zien dit jaar, door de hoofdrol te spelen in de collecties voor de lente en zomer. In plaats van zoete, verzadigde kleuren, vindt je een palet met zachte, bleke tinten, van lichtlila en millenniumroze tot citroengeel en poederblauw. Vele ontwerpers maken kledingstukken van één pastelkleur. Slim gestructureerde pakken zetten het bewijs voor deze top-tot-teenoutfits van hoge elegantie. Zomerjurken van lichte stoffen zetten de luchtige natuur van deze perfecte pastelkleuren in de volle aandacht.

Spijkerstof krijgt een make-over

Dankzij slim ontwerpen en uitmuntende versteltechnieken, krijgt het materiaal dat wordt geassocieerd met spijkerbroeken een grote rol in de mode van dit jaar. Ontwerpers gebruiken de structurele natuur van spijkerstof om op maat gemaakte kledingstukken af te werken. Van blazers en broeken tot gedeconstrueerde jurken en long-line bustiers. Donkere spijkerstof is vooral erg in de mode. De diepe kleur werkt als een neutrale tint voor op het werk, die goed past bij andere stijlvolle kledingstukken in je kast. Details als borduursels voegen een beetje flair toe aan je op maat gemaakte spijkerstof.

Mode over de regenboog

De modieuze meerkleurige look wordt dit jaar naar een nieuw niveau aan populariteit getild met zomerse kledingstukken met patronen in alle kleuren van de regenboog. Heldere, primaire kleuren komen samen in gekleurde blokken, strepen en zwierige patronen. Maxijurken en jumpsuits vormen de perfecte achtergrond voor deze stoutmoedige kleurontwerpen, maar je vindt de regenboogstijl ook terug op blazers, broeken en pakken. Tops, hemdjes en rokjes in gekleurde tribale patronen laten je de regenboogstijl op een alternatieve manier dragen.

Shorts zijn de nieuwe rokken

Het lente/zomerseizoen van dit jaar gaat de geschiedenisboeken in voor het statement ‘kort’. Ontwerpers van over de hele wereld gebruiken shorts van alle lengtes in hun collecties voor het warme weer. Korte shorts bijvoorbeeld, komen voor in onverwachtse texturen, zoals leer met een hoge taille, afgewerkt met riemen of banden. Als het echter gaat om de meest populaire optie, dan winnen wielrennersshorts de eerste prijs. Draag deze trendy shorts die tot het midden van je dijen komen onder jurkjes en rokjes voor extra stijl en comfort terwijl je naar buiten gaat om te genieten van het zonnige weer.

Gedeconstrueerde trenchcoats

Ze worden al lang gezien als een basisitem in je kledingkast, maar dit jaar vervangen de trenchcoats hun klassieke ontwerp voor nieuwe afwerkingen en pasvormen. Zakken, stormoverslagen en passtukken aan de achterkant duiken op in onverwachtse plekken, waardoor de tijdloze jas er fris en modern uitziet. Details als ruwe randen, lappen en metalige borduursels veranderen een simpele trenchcoat in een jas die je bij alles kunt dragen: van strandkleding tot formele kleding.

Designer bustiers

Bustiertops zijn een van de meest modieuze stukken ondergoed die je dit jaar kunt krijgen, en niet zonder reden. Dankzij de populariteit van doorschijnende stoffen in de collecties van de lente en zomer, kunnen ontwerpers lingerie-items ontwerpen die bedoeld zijn om gezien te worden. Fashionista’s dragen de chique bustiers als flirterige tops onder of over hun kleding. Van spijkerontwerpen tot gedetailleerde hemdjes, de selectie van dit jaar bevat bustiers die bij ieders smaak zullen passen. Er zijn maar weinig betere manieren om je figuur vleiender te maken en je look te verbeteren, dan met een designer bustier.

Pailletten voor alle gelegenheden

Van New York en Londen tot Milaan en Parijs, de fashionshows voor de lente en zomer schitteren met pailletten. Ontwerpers hebben de kunst volledig onder de knie gekregen, en nu naaien ze de kleine, glanzende plaatjes op ieder type kledingstukken. Het resultaat is een glimmende reeks van kledingstukken bedekt met pailletten, geschikt voor elke situatie. Kies voor stoutmoedige discobal-ontwerpen, of juist voor kleine regenboogpailletten, die van kleur lijken te veranderen als je je beweegt. Deze details van het jaar laten je je modegevoel verbeteren op eindeloze manieren.

Potloodrokken voor de lente en zomer

Hoewel midi’s en maxi’s met volle rokken altijd een plek zullen hebben in je garderobe voor de lente en zomer, bewijzen de collecties van dit jaar dat potloodroken ook een prominente positie verdienen. Je vindt een aantrekkelijk aanbod aan de rokken die je figuur slanker doen lijken, voor iedere prijs. Lange inkepingen aan de zijkanten, voorkant of achterkant voegen extra stijl toe aan de potloodrokken van dit jaar, en geven je genoeg ruimte om je voeten omhoog te schoppen. Trendy details zijn onder andere hoge tailles, abstracte opdrukken en accessoires, van borduursels tot pailletten en parels.