Must have breisels.

Als het over wintermode gaat, is de kans om warme, zachte, gebreide kledij te dragen een van de beste kanten van het seizoen. Of je nu een opvallende trui draagt die je outfit compleet maakt, of een coltrui als extra laagje onder een onthullende jurk, gebreide kledij biedt je eindeloos veel opties om er stijlvol bij te lopen. Dit jaar zijn de gebreide trends gefocust op comfort: ze bieden bescherming voor het koude weer terwijl ze je er modebewust laten uitzien. Hier zijn de gebreide winterstukken die je dit seizoen op je lijstje moet zetten, van essentiële kledij tot must-have accessoires.

Een ode aan kaki

Vanwege de strakke snits en de knusse modellen is militair-geïnspireerde mode altijd populair tijdens de koude wintermaanden. Dit jaar krijgt de krijgsstijl een nieuwe twist met kaki breiwerk met een traditioneel uiterlijk. Je zal winterbreiwerk vinden in deze trendy kleur voor elke gelegenheid, van chique truien afgewerkt met satijnen manchetten tot lange jurken voor warmte van top tot teen. Met hun gescheurde gaten en uitrafelende randjes, is het afwijkende breiwerk in Kanye Wests Yeezy collectie de meest modieuze kakistijl.

Lange en leuke gebreide jurken

Dit seizoen brengen ontwerpers het comfort en de veelzijdigheid van gebreide jurken naar ongekende hoogten met extra lange ontwerpen. In combinatie met een opvallende halsketting en in het oog springende hakken bieden deze prachtstukken je een gemakkelijke manier om er fantastisch uit te zien op winteravonden. Door hun raak-me-aan texturen en flatterende snits zijn ze ook perfect voor een aprês-ski outfit. De meest opvallende ontwerpen dit jaar hebben trendy details zoals riemen rond de taille, rolkragen, doorzichtige stukken en glitterwol.

Laagjes met een rolkraagtrui

Breiwerk met een rolkraag is een van de belangrijkste trends dit seizoen, wat geweldig nieuws is voor fashionista’s die van comfort houden. Om je nek warm te houden in stijl, kies je het best voor rolkragen in licht breiwerk die je gemakkelijk in laagjes kan gebruiken. Win extra punten voor stijl door te kiezen voor een coltrui in luxueus kasjmier. Of je hem nu onder een mouwloze jurk, een trui met een V-hals, een tuniek of een hemd draagt, de juiste rolkraagtrui kan om het even welke outfit transformeren in een unieke gelaagde look.

Gebreide accessoires

Lange, gebreide sjaals staan bovenaan de accessoirelijst dit seizoen. Drapeer of wikkel ze rond je nek voor gezellig comfort, of drapeer ze over je schouders als een stola of cape. Om je vestimentaire genie tentoon te spreiden, kan je een gebreide sjaal gebruiken als corsetriem, waarmee je de seizoenstrend van de geaccentueerde taille in de verf zet. Als je neutrale kleuren draagt, kies dan een gebreide sjaal in een opvallend patroon, felle kleur, of een dikke textuur om visuele interesse toe te voegen aan je winteroutfit.

Cardigancollecties

Wanneer het weer vraagt om een lichte vorm van bedekking, is niets zo geschikt als een chique cardigan. De gebreide cardigan met knoopjes is dit seizoen enorm trendy, met een enorme collectie kleuren, texturen en silhouetten. Openhangende, extra grote cardigans zijn perfect voor laagjes. Ontwerpen met een rits bieden dan weer extra bescherming tegen de kou. Voor een gesofisticeerde stijl, zoek naar cardigans in neutrale kleuren met complex breiwerk dat zijn eigen patroon creëert. Van ontwerpen met patronen tot cardigans in elke kleur van de regenboog — het grote aanbod aan beschikbare stijlen maakt het eenvoudig om je unieke modegevoel uit te drukken.