Must-have espadrilles.

Met een geschiedenis die meer dan 100 jaar terug gaat, hebben espadrilles hun positie als klassieke zomerschoen met lof verdiend. Vandaag is het de enorme diversiteit aan verschillende stijlen, die de espadrille de must-have schoen van het seizoen maakt. Bijna alle top designers hebben wel een variatie van de schoen met de juten zool in hun lente/zomer collectie. Van de traditionele flats tot hippe, hoge sleehakken: er zijn dit jaar ontzettend veel trendy espadrilles om uit te kiezen.

De ziel van de schoen

Wat bijna alle espadrilles met elkaar gemeen hebben, is de juten zool. Voor veel ontwerpers vormt deze eigenschap van de schoen, die zorgt voor een authentieke, organische uitstraling, de basis voor nieuwe creaties. Dit jaar zijn het sleehakken, plateauzolen en ‘flatforms’ die zorgen dat de zool van de schoen een hele nieuwe look krijgt, met espadrilles voor bijna elke gelegenheid. Door de veelzijdigheid die ze bieden, zijn espadrilles een echte favoriet bij zomerse temperaturen.

Frisse, nieuwe ontwerpen

Oorspronkelijk werd de bovenkant van de espadrille van canvas gemaakt. Tegenwoordig wordt de bovenkant gemaakt van een enorme hoeveelheid aan verschillende stofjes en materialen. Van instapschoenen en ontwerpen met een open teen, tot ballerina’s en slippers; ook qua ontwerp is de keuze gigantisch. In de collecties van dit jaar, zijn een aantal espadrilles te vinden die zo ontworpen zijn, dat ze op sneakers, pantoffels en ‘loafers’ lijken. Met deze trendy ontwerpen, volg je de laatste trends binnen de modewereld op de voet.

Het zit ‘m in de details

Als je op zoek bent naar espadrilles waarmee je echt even de show steelt, gaat het echt om de details. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de ontwerpen van Valentino en Tommy Hilfiger, met borduursels op de neus van de schoen. Wil je alle hoofden laten draaien op het strand of op de boulevard? Ga dan voor een ontwerp van designers als Stella McCartney of Tory Burch, met bijvoorbeeld gekruisde bandjes of plateauzolen met veters. Andere opvallende details zijn gespen, kraaltjes of steentjes.

De beste stofjes en kleuren

Felle kleuren en canvas stof blijven de populairste opties voor espadrilles, maar ze zijn zeker niet de enige opties. Voor een meer verfijnde versie van deze zomerse schoen, zijn espadrilles van leer of suêde een ideale optie. Zwart-witte ontwerpen zijn er tegelijkertijd trendy en tijdloos uit, vooral wanneer er gebruik wordt gemaakt van brede, grafische strepen. Ook spijkergoed en gerafelde designs vormen dit jaar een sterke trend.

Of het nu een ballerina is in alle kleuren van de regenboog, of een sleehak in een mooie nude-kleur, er zijn meer dan genoeg opties in de collectie van espadrilles van dit jaar. Kies simpelweg één of twee paar uit die goed bij je persoonlijkheid passen, en je bent altijd ‘ready to go’. De diverse selectie aan populaire stijlen, zorgt ervoor dat je de perfecte keuze zal vinden voor al je zomerse avonturen.