New Folk mode.

Traditionele folk kleding is lange tijd gedragen als een uithangbord van culturele trots en identiteit, en in de moderne tijd dient het vaak ook als inspiratiebron voor modeontwerpers. Van de hippie looks van de jaren zestig tot de laatste festival mode, het is een stijl die altijd evolueert. Dit jaar lijkt folkloristische kleding weer volledig bij de basis te zijn aanbeland. Als bewijs dat alles oud weer nieuw is zijn de meest revolutionaire trendy folk stijlen van dit seizoen de looks die teruggrijpen naar hun culturele afkomst.

Definitie van New Folk

Als het gaat om authentieke folk mode dan maken details, materialen en silhouetten het verschil. Of het nu gaat om een katoenen peasant blouse of een paar schoenen met suêde franjes, de New Folk begint met het materiaal. Tenzij kunstmatig bewerkt om eruit te zien als echt kunnen synthetische materialen gewoonweg niet aan het origineel tippen. De vorm en structuur van het ontwerp is ook belangrijk. Van blouses met wijde mouwen tot wapperende rokken en oversized jassen, silhouetten zijn meestal los en vrij.

Handgemaakte details

New Folk ontwerpen bevatten een hoog niveau van detaillering, inclusies borduursels, applicaties, kanten panelen, contrasterende stiksels en kwasten. Je kunt boeketten van gestikte bloemen vinden op alles van simpele tops en denim jeans tot maxi jurken. Voor een New Folk look die werk bij vrijwel iedereen gelegenheid, probeer een geborduurde knielange rok. Voeg een designer jas en sprankelende juwelen toe voor een speciaal avondje uit. Stijl het met een nette blouse en een chique paar hakken om te dragen naar kantoor. Voeg een simpel wit T-shirt en sandalen toe voor in het weekend.

Begin onderop

Weinig artikelen hebben een grotere impact op de folk modescene dat de collectie zomerse sandalen, instappers en booties van dit jaar. Van espadrilles tot gladiators, je kunt je outfit eenvoudig een echte uitstraling geven met de juiste traditioneel gestijlde schoenen. Additionele mogelijkheden bevatten suêde schoenen, mocassins, knielaarzen en avarques, een sandaal met rubberzolen die voor het eerst populair werd in de Spaanse Balearen.

Sprookjes uit de stad

Folk mode die 's werelds plattelandsgemeenschappen vertegenwoordigt is erg trendy dit jaar, maar dat betekent niet dat je niet kunt genieten van wat stedelijk raffinement. Een groot deel van de vooraanstaande modeontwerpers bieden New Folk looks aan die ultra-luxematerialen, delicate patronen en elegante versieringen, zoals kralen en ingewikkelde borduurwerk bevatten. Je kunt ook een rijk assortiment van folk geïnspireerde accessoires vinden, variërend van chique sjaals en riemen tot high-end handtassen en juwelen.

Het samenstellen van je New Folk outfit

Als je gaat voor een authentieke folk-look dan is het een goed idee om te voorkomen om te veel stijlen van verschillende culturen te mixen. Omdat folk kleding er het beste uitziet als het niet te veel op elkaar lijkt. Maar je kunt een gokje wagen met gedurfdere stijlen en experimenteren met verschillende patronen, kleuren en accessoires. Als je de voorkeur geeft aan een meer subtiele look kies dan een enkel stuk als een deken overjas, peasant blouse of geborduurde riem om een alledaagse outfit op te waarderen. De truc is om een culturele stijl te vinden die aanspreekt op je gevoel voor mode en die je kan gebruiken om je unieke persoonlijkheid te tonen.