Nieuwe kantoorstijlen.

Dit winterseizoen is het kinderspel om je te kleden voor succes, dankzij nieuwe kantoorstijlen die je ook na de werkuren met plezier zal dragen. Dit jaar bevat de collectie vooruitstrevende interpretaties van klassieke kleding zoals blazers, rokken en broeken, met een eindeloos aanbod aan kansen om je stijl te personaliseren en te pronken met je eigen inzicht. Zowel een vertrouwenopwekkende outfit voor directiemeetings als flexibele kleding die je kunt mixen and matchen, zijn belangrijke trends in kantoorkleding die ervoor zorgen dat je op alle vlakken presteert.

Het nieuwe neutraal

Neutrale kleuren zoals zwart, donkerblauw en grijs zijn lang de kleuren bij uitstek geweest voor kantoorkleding, maar dat wil niet zeggen dat je het hele seizoen lang éénkleurige kleding moet dragen. De nieuwe trend is om je outfit op te frissen door verschillende neutrale kleuren te combineren. Probeer bijvoorbeeld eens een lange grijze blazer boven een zwarte jurk, en accentueer je ensemble met bruine accessoires, zoals een leren tas of een handige tote. Werk de outfit af met een bedrukte sjaal of een opvallende halsketting.

Corporate chic

Als je het beu bent om eruit te zien alsof je een bedrijfsuniform draagt, zal de selectie chique pakken van dit seizoen je zeker bekoren. De nieuwe stijlvolle pakken hebben een korte snit, een afgemeten silhouet en strakke lijnen waardoor ze er fris en hedendaags uitzien. Ook op het vlak van kleur zijn er meer mogelijkheden. De superstijlvolle pakken van bijvoorbeeld Tory Burch, Argent en 3.1 Phillip Lim zijn beschikbaar in kleuren zoals roze, olijfgroen en aardebruin fluweel.

Comfort eerst

Dit seizoen moet comfort niet wijken voor mode, zoals de wijde broeken en gezellige grote truien bewijzen. Superbrede broeken zijn deze winter erg populair, en creëren een zacht en vloeiend silhouet dat de aandacht trekt. Om ervoor te zorgen dat ze er gepolijst en professioneel blijven uitzien, worden ze het best gecombineerd met afgemeten stukken zoals een lange blazer boven een blouse met sjaalkraag. Pas dezelfde strategie toe op de hippe, volumineuze wollen truien dit jaar. Combineer trui-jurken en grote pullovers met zakelijke handtassen, riemen en schoenen.

Volledig vrouwelijk

De algemene trend dit jaar om mannelijke en vrouwelijke mode te mengen is overduidelijk, van de directievergaderzaal tot het kleinste kantoortje. Zoek naar mogelijkheden om wat vrouwelijkheid te introduceren in je werkkleding, bijvoorbeeld door een lichtblauwe blazer te combineren met een aansluitend zwart broekpak, of een blouse met ruches te dragen onder een aansluitende jurk. Dit seizoen gooien ontwerpers de genderregels overboord, met jasjes met bloemenmotieven en pakken met Prince of Wales-ruiten.

Deze genderoverschrijdende aanpak geldt ook voor de accessoires. Kniehoge laarzen houden deze winter bijvoorbeeld je benen warm zonder dat je nylonkousen moet dragen. Functionele aktetassen en schoudertassen in onverwachte kleuren kunnen zelfs aan de meest conservatieve outfit net dat beetje extra geven. De beste manier om de kantoorkleding van deze wintercollectie te beschrijven is “een toewijding aan vrouwelijke empowerment”. Het belangrijkste is dat je kledij kiest die je het nodige vertrouwen geeft om je doelen te bereiken.