Nieuwe plaid patronen.

Een eeuwige favoriet als het gaat om herfstmode: plaid patronen zijn helemaal populair dit jaar als ontwerpers hun herfst / winter collecties vullen met verse interpretaties van de klassieke print. Van slimme verfijnde ontwerpen die geïnspireerd zijn op mannenmode tot oversized zwart-en-witte grid patronen, de brede variatie van stijlen die beschikbaar zijn zorgen voor de ideale look voor elke smaak. Hier zijn de laatste trends in plaid patronen en enkele tips om ze te dragen.

Suit Up!

Gedurfde en heldere patronen zijn erg populair geworden het laatste jaar, maar de vooruitstrevende plaid collecties van dit seizoen bevat ook subtiele patronen die doen denken aan herenpakken. Of het nu gaat om een chique plaid jurk van Carolina Herrera of een pantalon van Altuzarra, bruin is vaak de overheersende kleur in deze op mannenmode geïnspireerde prints, verlevendigd met een vleugje oranje. Subtiel grijs ziet er ook goed uit in deze modetrend met een klein raster.

Buffalo meisjes

Aan het andere eind van het grid formaat spectrum zitten de grote en gedurfde buffalo plaid ontwerpen, gepresenteerd in een regenboog van aantrekkelijke kleuren. Stuart Vevers van Coach heeft de oversized ruiten van het buffalo plaid patroon fris en nieuw gemaakt in pastel tinten, terwijl Alexander Wang het traditionele rood, zwart en witte ontwerp heeft gebruikt om de stijl van zijn jassencollectie te versterken. Bij 3.1 Phillip Lim heeft het outdoorpatroon een houten gevoel gekregen in met camel en zwart geborstelde wol.

Achromatische opties

De afwezigheid van kleur is dit jaar ook veel te zien in de nieuwe collecties van plaid patronen. Er is een overvloed aan zwart-witte crosshatch prints beschikbaar en ook enkele opvallende prints in grijstinten. Materiaal is belangrijk als het gaat om deze gedurfde grafische stijlen, dus kijk naar ontwerpen die worden aangeboden in hoge kwaliteit flanel, wol of getextureerde breisels. Eén van de leukste eigenschappen van zwarte, grijze en witte plaid ontwerpen is dat je ze kunt mixen binnen een enkele outfit. Ze zien er ook mooi uit als ze gedragen worden met een beetje kleur, hoe feller, hoe beter.

Het dragen van plaid

Laat de grootte van het gridpatroon je leiden bij het afmaken van je outfit. Een zwarte, bruine of grijze plaid met een kleinschalige print kan een ondersteunende rol geven, maar een plaid met een oversized raster vraagt om de aandacht. Als je twijfelt, draag je rok of pantalon met plaid dessin met een crêmekleurige of witte blouse voor een verfijnde look. Wees niet bang om laagjes te gebruiken. Zelfs een kleine blik op het nieuwe plaid patroon kan je outfit er dit najaar fris en fantastisch uit laten zien.