Over the knee laarzen.

De obsessie met alles uit de zeventiger jaren van dit jaar heeft de manier waarop ontwerpers en stijlsetters trends uit het verleden waarnemen veranderd. Stijlen die ooit werden beschouwd als achterhaald krijgen trendy make-overs. Nergens is dat meer duidelijk dan in de collectie van over-the-knee laarzen van dit seizoen. Van slanke stijlen met torenhoge hakken tot ontwerpen met franje, de beste exemplaren zitten op het randje van de vooruitstrevende mode. Hier zijn enkele van de heetste laarzen die net over de knie vallen en tips om ze met stijl te dragen.

Oneindige stijl

Zelfs de meest modieuze outfit kan floppen zonder de juiste schoenen. Dat is zeker waar als je een korte zoom in de herfst of winter wilt dragen. Chique over-the-knee laarzen die een beetje huid laten zien tussen de bovenkant van de laars en je jurk of rok zorgen voor warmte en zien er tegelijk fantastisch uit. Echter, kwaliteit is belangrijk als het gaat om mooie schoenen, dus investeer in laarzen van luxe materialen als suêde of fijn leer. Hou de look strak door een perfecte pasvorm en kies een hoge hak als je de lange stijl extra wilt benadrukken.

Bohemian Rhapsody

Volgens veel stijlvolgers is de populariteit van de nieuwe A-lijn midi rok verantwoordelijk voor de brede over-the-knee laarzen collectie van dit jaar. De lange laarzen passen perfect bij de esthetiek van de lange, uitlopende rok uit de jaren zeventig, zeker wanneer het schoeisel is geaccentueerd met franje, riemen of veters. Midi’s met een rij knoopjes of lange A-lijn rokken met een asymmetrische zoom zien er bijzonder stijlvol uit met de dij-hoge stijl, en er zijn veel mogelijkheden qua hakhoogte. Stijlen met robuuste lage hakken hebben de aantrekkingskracht om extreem comfortabel te zijn.

Passende gelegenheden

Je kunt misschien denken dat over-the-knee laarzen te opzichtig zijn om naar kantoor te dragen, maar het is eenvoudig om hun flirterige stijl te dempen door ze te dragen met een traditionele blazer, kokerrok en een nette blouse. Gecombineerd met een oversized gebreide trui en skinny jeans zijn de over-the-knee laarzen met een platte of lage hak perfect voor casual uitstapjes. De sleutel om de over-the-kee laarzen te dragen is de stijl aan te passen aan de gelegenheid. Met ontwerpen die variëren van ruige Moto tot aan rode-loper-ready kun je er zeker van zijn dat je een paar kunt vinden dat past bij jouw unieke behoefte en individuele smaak.