Parijse stijl.

Vraag een willekeurige ontwerper, stylist of modefanaat om de Parijse stijl te definiëren en de kans is groot dat het antwoord het woord 'moeiteloos' valt. Franse vrouwen zijn over de hele wereld bekend om hun schijnbaar aangeboren gevoel voor stijl, maar de waarheid is dat het een aanzienlijke hoeveelheid tijd, zorg en kennis vergt om dat bepaalde ondefinieerbare - je ne sais quoi - te bereiken. In een land waar goede smaak hoger gewaardeerd wordt dan vluchtige trends en voorbijtrekkende rages is het doel om comfortabele kleding te vinden die uw expertise - savoir faire - tot uitdrukking brengt. Deze tips en trucs kunnen u helpen zich net zo zelfverzekerd en elegant te kleden als de modieuze Franse vrouwen uit de Lichtstad.

De belangrijkste kledingstukken

De klassieke basisgarderobe is de steunpilaar van de Parijse stijl. Dit is de reden dat slimme Franse vrouwen bij het winkelen meer tijd en geld besteden aan basiskledingstukken dan seizoensgebonden mode. De kledingartikelen in de kast van elke modieuze Franse vrouw zijn onder andere:
- Een op maat gesneden jas in een neutrale kleur die het hele jaar door gedragen kan worden.
- Een wit shirt of zijden blouse die u toelaat om soepel over te gaan van de dag naar de nacht.
- Een Kasjmir trui die met een subtiele kleur die de haarkleur en teint flatteert.
- Donkere strakke nauwsluitende jeans of broeken die ideaal zijn voor casual uitstapjes in de stad.
- Een korte zwarte jurk in een tijdloze stijl die snel aan de gewenste stijl kan worden aangepast.

Het palet

De Parijse stijl wordt gedomineerd door neutrale tinten die het gemakkelijk maken om een gecoördineerde outfit samen te stellen. Ofschoon lichte kleurige elementen, helder prints en mooie pastels ook een plaats hebben in de Parijse stijl, overheersen tinten zoals wit, zwart, blauw en beige-bruin. Kleding in neutrale kleuren verhoogt de mogelijkheden tot mix-and-match en maakt het eenvoudig om voor elke gelegenheid iets te vinden wat gedragen kan worden.

Snit en pasvorm

De Parijse stijl draait om een perfecte pasvorm. Of het nu de aankoop van een leren jas, een zijden overhemd, een rok of een overjas betreft, Franse fashionista's zijn geobsedeerd door het vinden van een snit die niet te strak en niet te los is, om er zo voor te zorgen dat de kleding altijd goed zit. Details zoals naden, zomen en voeringen zijn ook belangrijk. Het doel is ervoor te zorgen dat alles samenkomt tot een nette, gestroomlijnde en verfijnde look.

De sjaal: de must-have accessoire

Naast een zonnebril, een paar chique platte schoenen en de perfecte handtas, nemen kleurrijke sjaals een prominente plaats in in de garderobe van een Franse vrouw. Een sjaal kan bij de hals samen worden gehouden door een broche, als een riem rond de taille gedragen worden, of opgeknoopt zijn als basis voor een klassieke knot. Elke Franse vrouw die van wanten weet kent ten minste een dozijn manieren om een sjaal te gebruiken.

Leve het onderscheid!: Vive la difference!

Het belangrijkste verschil tussen de Parijse stijl en de looks in andere grote steden is dat Franse vrouwen de mode heel serieus nemen maar bijna nooit hun persoonlijke stijl zullen offeren om geheel trendy te verschijnen. Ze begrijpen dat het vertrouwen wat ze voelen als ze kleding dragen die hun individuele smaak uitdraagt heel belangrijk is. De Parijse mode-aanpak gaat uit van tijdloze kledingstukken en verpersoonlijkte accessoires die je de vrijheid geven om te genieten van een actieve levensstijl in de wetenschap dat je elegant bent waar je ook naartoe gaat.