Pasteltinten.

Zachtroze, baby blauw en mintgroen zijn slechts enkele pasteltinten die deze lente en zomer de mode zullen overheersen. Naast heel uitbundige trends, waarbij bonte printen de boventoon voeren, is het wel heel prettig om eens een rustigere kleur tegen te komen. Bovendien als je straks een mooie door de zon gekuste huid hebt, staan die poederige pastels je nog beter!

Trendkleuren: roze, mintgroen en lichtblauw

Op de catwalks van verschillende modesteden hebben we vooral roze, mintgroen en lichtblauw gezien. Samen met wit en een beetje beige vormen zij de boventoon van deze trend. Maar de hoofdkleur is toch wel roze, voor zowel kleding als schoenen en accessoires. Het leuke aan de pasteltrend is dat het niet alleen om effen kleuren gaat. Er zijn ook tops, broeken en schoenen in pasteltinten met de nu trendy bloemenprint erop. Ook de Aztec trend vol wiskundige patronen is verkrijgbaar in zowel volle kleuren als de zachte pastels. Hierdoor wordt het combineren van diverse trends in verschillende kleuren een stuk makkelijker.

Combineren

Het mooie aan pasteltinten is dat je ze heel eenvoudig kunt combineren. Zo kun je bijvoorbeeld een jurkje in felroze dragen met pastelroze pumps of laarsjes. Of draai het om: kies voor een pastelblauwe broek en witte top en geef je outfit meer kleur door felblauwe of donkerblauwe schoenen en accessoires te dragen. Zo creëer je een heel eigentijdse look, waarmee je zeker zal opvallen. Of kies voor een top in een pastel bloemenprint en draag de broek of rok in eenzelfde patroon, maar dan met felle kleuren. Zo kun je ook spelen met de andere trends in prints van dit moment: de animalprint of Aztec print. Het leukste is om dan met de animal print voor een broek of rok in pasteltinten te kiezen en de top in volle kleuren te dragen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe je de pastelkleuren kunt combineren met volle kleuren of printjes. Je mag ook de pasteltinten samen combineren. Zo kun je kiezen voor een lichtblauwe broek of rok en daar een zachtroze of mintgroen topje opdragen. Het is eigenlijk een kwestie van mixen, matchen en je eigen outfit creëren.

Schattige schoenen & accessoires

De pasteltrend is ook doorgedrongen tot de schoenen. Van pumps tot flipflops en van sneakers tot enkellaarsjes: ze zijn in de zachte pastels verkrijgbaar. Uiteraard in de drie hoofdkleuren roze, blauw en groen. Wanneer je kiest voor pastelkleuren aan je voeten is het vooral mooi wanneer dit aansluit op de kleur van je rok of broek. Dus als je een lichtroze broek draagt is het mooi om deze te combineren met lichtroze schoenen. Doordat de kleur doorloopt, lijken jouw benen nog langer. Maak je zomerse outfit helemaal compleet met accessoires in pasteltinten. Vooral bloemenoorbellen of licht gekleurde veertjes in het haar zijn helemaal hot deze zomer. Net als een tas in je favoriete pasteltint. Ook deze zijn in verschillende patronen verkrijgbaar, zodat je die tas kunt kiezen die het beste bij je past. En om je look helemaal compleet te maken geef je de nagels van je handen en voeten natuurlijk ook een fris pasteltintje.

Pasteltinten: ook voor heren & kids

De pasteltrend van 2014 zien we ook terug in andere onderdelen van de mode. Zo kunnen heren kiezen uit zachtgrijs, roze en lichte tinten paars en blauw. Dit zien we terug in zowel de zakelijke als de casual kleding en schoenen. Bij kinderen komen de pastels ook voor. Toch zien we bij de mode voor jongens vooral stoere volle kleuren, zoals rood, oranje en blauw. De meisjesmode is meer voorzien van pasteltintjes, zoals roze, blauw, groen en lila.

Zacht karakter

Pastelkleuren hebben een zachte, bijna onschuldige uitstraling. Dat is goed om te weten wanneer je voor deze kleuren kiest in je outfit (dit geldt natuurlijk ook voor heren en kinderen). Maar ze zijn ook heel erg veelzijdig. Zo kunnen pastels makkelijk worden toegepast in zowel een casual als zakelijke outfit. Het kan zelfs heel chic zijn om te dragen op een date. En staat het vooral heel leuk tijdens BBQ parties, strandfeestjes en wanneer je op een terrasje zit in de zon.