Peasant blouses.

Van op de zeventiger jaren en volksmuziek geïnspireerde mode tot bohemien, peasant blouses bevatten enkele van de sterkste trends van het lente-/zomerseizoen van 2015 in één enkel stijlvol kledingstuk. Met een luchtig silhouet dat ieder figuur flatteert zijn peasant blouses gemakkelijk te dragen en ook erg comfortabel. Mooie peasant blouses geven eenvoudig visuele aantrekkingskracht aan een zomeroutfit, en ze zijn verkrijgbaar in veel variaties waardoor je er zeker een kunt vinden die voldoet aan je persoonlijke smaak en stijl.

De peasant blouse: een evolutie van stijl

De peasant blouses die vandaag de dag zo populair zijn, zijn ontstaan in Oost-Europa waar ze lange tijd gedragen werden als onderdeel van de traditionele volkskostuums. Hun losse pasvorm, natuurlijke materialen en geborduurde details spraken de vrijgevochten jeugd van de zestigerjaren aan, en de vroege associatie met muziek en dans verhoogde hun aantrekkingskracht in de zeventigerjaren. Ontwerper Yves Saint Laurent krijgt veel van het krediet voor de acceptatie van de peasant blouses in het rijk van de high-fashion. In 1981 presenteerde het mode-icoon een gehele collectie die geïnspireerd was op de Roemeense peasant jurk.

Flatterend en comfortabel

Comfort is zelden het eerste waar ontwerpers aan denken als ze een trendsettende creatie maken. De kleurrijke collectie peasant blouses van dit jaar zijn de uitzondering op de regel. Of je nu de voorkeur geeft aan een strakke pasvorm die je slanke figuur etaleert of een top die zwangerschapsbuikje maskeert, je kunt peasant blouses vinden in een brede variatie van vormen, stijlen en silhouetten. De mogelijkheden variëren van ingewikkeld geborduurde katoenen tops die versierd zijn met kant en kwasten tot simpele en chique zijden blouses in de trendy kleuren van dit seizoen.

Rock de peasant blouse look

Los, vloeiend en vrouwelijk, peasant blouses zijn het kledingstuk voor muziekfestivals, maar met de juiste accessoires passen ze zich aan vrijwel iedere andere gelegenheid aan. Draag een peasant blouse boven je favoriete jeans, voeg een lederen handtas toe, elegante sandalen en opvallende sieraden, en je bent klaar om de hele nacht de Bohemian Rhapsody te rocken. Draag een peasant blouse boven een trendy prairie rok en een paar westernlaarzen om je innerlijke cowgirl los te laten. De look is perfect voor alles van wandelen door de natuur tot boodschappen doen in de stad.

Verhef de boho-stijl

Als het gaat om meer formele situaties zoals op kantoor investeer dan in een peasant blouse van een topontwerper met een vooruitstrevende stijl. De koraal gekleurde peaseant blouses met een patroon van Tory Burch en Marc Jacobs, bijvoorbeeld, bieden een luxe kijk op de boho-stijl. Draag ze met nette broek of een kokerrok voor een professionele uitstraling. De trendy koraalkleur ziet er helemaal mooi uit wanneer het wordt gedragen met goudkleurige sieraden en pumps. Voor de avond is een peasant blouse met blote schouders gedragen op een minirokje een leuke, flirterige en comfortabele optie.

Details zijn belangrijk

Een van de beste eigenschappen van de traditionele peasant blouse is de ingewikkelde detaillering, iets wat je niet veel meer ziet in moderne kleding. Je kunt stijlen vinden met handgemaakt borduurwerk, smocking, ingelegd kant en zelfs metalen studs. Er zijn ook volop mogelijkheden als je minder gedetailleerde stijlen prefereert, van eenvoudige ronde hals ontwerpen tot nauw passende silhouetten. Er zijn weinig kledingstukken die je zoveel mogelijkheden geven om er modieus uit te zien en je persoonlijkheid ten toon te spreiden als de collectie mooie peaseant blouses van dit seizoen.