Poncho’s.

Het enige dat beter is dan een herfst/winter trend die je er trendy en goed uit laat zien is een trend die ook heel goed past bij het seizoen. Warm, comfortabel en gezellig, de collectie van modieuze poncho’s vallen zeker in die categorie. Van buitenmode specialist Burberry tot high fashion modehuizen als Chloe en Valentino, ontwerpers tillen het op ruiterkleding geïnspireerde item naar een nieuw niveau van stijl en verfijning. Poncho’s waren zo goed vertegenwoordigt op de herfst modeshows dat modekenners het veelzijdige kledingstuk een belangrijke plaats in de garderobe voor het herfst/winterseizoen geven.

Lange en korte poncho mode

Voor koude dagen en kille avonden is er niets beter dan een lange gedrapeerde poncho om je warm te houden, en het grote assortiment van poncho’s dat tot de knie reikt dit seizoen betekent dat je stijl niet hoeft op te offeren voor comfort. Zelfs Burberry Prorsum heeft aan haar lijn van traditioneel gestijlde dekenponcho’s een exemplaar van katoen en zijde toegevoegd met lange fringes die niet misstaat tijdens een avondje uit. Voor pure luxe kun je niet om de elegante gelaagde poncho van Lanvin heen, die gekleurd zijn in een smakelijke mix van blauwe bessen, wijn en room.

Wat ontwerpers goed laten zien dit jaar is dat poncho’ s niet lang, zwaar en broeierig hoeven zijn om er stijlvol uit te zien. Kies je een exemplaar dat gemaakt is van een lichte stof dan kun je de look ook dragen als het weer wat milder is. Gestructureerde poncho’s bieden een goed alternatief voor jassen en blazers wanneer je het hebt over kantoorkleding. Gemaakt van luxe cashmere voegt een kortere poncho flair toe aan een chique mini rok en ziet er net zo stijlvol uit boven je favoriete skinny jeans.

Hoe te dragen?

Met ontwerpers die hun creatieve talenten laten zien in innovatieve vormen, patronen en stijlen is het eenvoudig om je nieuwe poncho de show te laten stelen. Draag een langere poncho met een gedurfde print, een patchwork patroon of lange fringes met een paar trendy laarzen en je bent in principe klaar om de deur uit te gaan. Voor de kortere varianten is een legging in een bijpassende kleur een stijlvolle optie als het te koud is om met blote benen te gaan.

Als je er de voorkeur aan geeft je poncho een ondersteunende rol in plaats van een hoofdrol in je outfit te laten zijn balanceer de look dan met een opvallende handtas, draagtas, hoed of ketting. Maak je poncho onderdeel van je zestigerjaren outfit of voeg wat Western flair toe met lederen laarzen. Een poncho is meer dan alleen bovenkleding, met een poncho kun je in lagen je garderobe uitbreiden, dus mis de kans niet om plezier te hebben en alle elegante mogelijkheden te verkennen die dit trendy kledingstuk te bieden heeft.