Rokjes dragen in de winter.

Dat rokjes behoren tot de meest veelzijdige essentials in onze kast is duidelijk. Van kantoor tot streetwear en avondkleding, er zijn geen grenzen aan de stijlen en gelegenheden waarvoor een rok het perfecte kledingstuk is. Verban ze daarom niet naar de achterkant van je kast bij de eerste sporen van de winter! Integendeel, met de juiste bovenkleding en accessoires, zijn rokjes minstens evens praktisch als broeken. Om deze winter de koude comfortabel en stijlvol te lijf te gaan, reken je op onderstaande tips om rokjes te dragen!

Bekijk het weerbericht

Zelfs met uitgebreide styling, houd je jezelf niet warm in een minirok in het midden van een sneeuwstorm. Een korte check van het weer is daarom onmisbaar voor het selecteren van de juiste outfit. Als het kwik in elkaar zakt, kies je beter voor een midi of maxi rok in een zwaarder materiaal, zoals wol, corduroy, suede of denim. Die sexy minirokjes die je benen zo prachtig laten uitkomen, bewaar je beter voor mildere winterdagen.

Als het koud maar niet winderig is, zijn volumineuze rokken een stijlvolle keuze. Ga voor extra laagjes en leuke plooien om je warm te houden als de temperatuur onder het vriespunt zakt. Gedrapeerde designs zijn helemaal in dit seizoen. Stormachtig weer? Dan kies je beter voor een aansluitend model, zoals een wollen kokerrok.

Houd je benen warm

Panty’s, kousen en legging zijn de logische keuze voor lekker warme benen als je deze winter rokjes draagt. Dit jaar zijn ze bovendien modieuzer dan ooit dankzij de vele kleuren, patronen en texturen waaruit je kan kiezen. Om je te beschermen tegen ijskoud weer, kies je voor een paar leggings met fleece voering. De thermische isolatie geeft je net dat extra laagje warmte dat je nodig hebt op koude en winderige dagen!

Als je rokjes draagt in winterweer, zorgen de juiste laarzen ervoor dat je benen en voeten lekker warm blijven. Hoewel laarzen in elk seizoen een deel van je kast zijn geworden, staan ze in de spotlight tijdens de koude winterdagen. Investeer in kwalitatieve laarzen die je stijlvol tegen het harde winterweer kunnen beschermen. Enkel- en knielaarzen zijn het meest veelzijdig als je ze kan combineren met verschillende roklengtes. Trendy dij hoge laarzen zijn dan weer de perfecte combinatie met je favoriete minirok op een avondje uit!

Kies je bovenlaag

De trui, jas of mantel die je combineert met je rokje, bepaalt de stijl van je outfit en zorgt er bovendien voor dat je je comfortabel voelt. Op kantoor combineer je een kokerrok met een zakelijk jasje voor een chique en professionele look. Als je uit gaat brengt een lange mantel over je rok je in stijl naar elke coole club. Een kleurrijke rok met een glinsterende trui is dan weer de ideale keuze voor je date! Combineer je favoriete rokjes met de juiste bovenstukken voor de perfecte stijl op elke gelegenheid!

Stijltips

Neutrale rokjes zien er goed uit met alles, van hemden tot oversized truien en leuke bloesjes of moto jasjes. Zoals bij elk kledingstuk, zijn er ook dit seizoen een aantal populaire looks. Laat je hieronder inspireren door een aantal van dit seizoen’s favoriete ensembles van designers.

Ton sur ton. Voor een trendy look, update je je rokken door ze te combineren met afzonderlijke stukken in verschillende tinten van dezelfde kleur. Zwart-wit combo’s zijn een andere manier om deze populaire trend zelf uit te proberen.

Tegenpolen trekken elkaar aan. Outfits met contrasterende patronen zijn dé fashion looks voor dit seizoen. Een gestreepte of gebloemde rok zorgt ervoor dat ook jij met deze stijl kan experimenteren. Vind de balans. Aansluitend en gestroomlijnd of gedurfd en hoekig, sterke silhouetten domineren de catwalk dit jaar. Als je je outfit samenstelt, kies dan bovenstukken die de vorm van je rok in evenwicht brengen.

Vergeet je accessoires niet

Van leggings met patronen tot wollen sjaals en gebreide mutsjes, accessoires zorgen ervoor dat je elke outfit kan personaliseren, zonder te diep in je buidel te moeten tasten. Bovendien zijn ze essentieel om je ensemble te wapenen tegen de winter en het koude klimaat. Houd je handen lekker warm met een paar mooie handschoenen of doe een stijlvolle riem rond je middel om te vermijden dat de wind onder je kleren komt. Er is geen enkele reden waarom je ook in de winter niet comfortabel rokjes kan dragen. Gebruik accessoires om je look helemaal af te werken en je tegelijk te beschermen tegen het harde weer.