Rood: de kleurtrend voor mannen.

Rood staat niet echt te boek als een mannenkleur, maar op de catwalks zien we dit jaar, naast natuurlijk het traditionele blauw, vooral ook veel rood terugkomen. Rood in al zijn schakeringen, van bordeauxrood tot zalmroze. Niet enkel in de kleding zelf, maar ook in de accessoires wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de kleur rood, zoals bijvoorbeeld rode dassen, brillen en tassen.

Rood, de trendy kleur voor de man in 2014!

Alle grote ontwerpers en modehuizen blijken de rode kleur te hebben omarmd. De soms felle kleur wordt vaak gecombineerd met lichte en zachte kleuren, bijvoorbeeld blauw/grijs, zoals bij Goirgio Armani. De shirts van Profuomo bijvoorbeeld laten ook duidelijk de mogelijkheden van rood zien. Jil Sander heeft zijn nieuwe collectie vooral voor lichte kleuren gekozen en combineert het wit met zalmroze. Ook opvallend zijn de korte lange broeken. Broeken op enkelhoogte die daarmee de aandacht op de schoenen vestigen. Sokken mogen deze zomer ontbreken en onder het pak mogen ook sandalen en bijvoorbeeld sneakers in alle kleuren gedragen worden. Over de korte broeken blijken de de grote modehuizen het eens te zijn: erg ruim vallend tot op of zelfs over de knie. De bermuda's gaan wel vergezeld van een bijpassend rood T-shirt met print en een zomers colbert.

Een goede basis combineert ook met rood

Kleren maken de man en door middel van onze kleren laten we zien wie we zijn en waar we voor staan! Een investering in je garderobe is een investering in je image. Een goede garderobe voor de man bestaat uit enkele basisstukken die makkelijk te combineren zijn; ook met rood! Als basisgaderobe voor de casual look kun je bijvoorbeeld jeans en chino (in verschillende neutrale kleuren) gebruiken. Enkele truien met v-hals en ronde hals in gedekte (niet opzichtige) kleuren. Voor de business look gebruik je enkele geklede broeken met colberts in niet te opzichtige kleuren en welke makkelijk onderling te combineren zijn. Gedekte kleuren kun je over het algemeen makkelijk met andere kleuren combineren. Als je basis uitrusting in orde is, is het vrij gemakkelijk om met de trend van het moment mee te gaan. Je kunt bijvoorbeeld deze zomer eenvoudig voor (T-)shirts in de verschillende rood schakeringen kiezen. Ook met accessoires als bijvoorbeeld een sjaal, das, hoed of tas kun je laten zien dat je van de laatste mode op de hoogte bent.

De verschillende combinaties

Rood, hoe kun je nu deze opvallende kleur dragen en combineren met je basisgarderobe? Dat is eigenlijk niet zo heel moeilijk. Je kunt ook de verschillende kleuren rood heel goed onderling combineren. Rood is een kleur met een sterk karakter, maar daar moet je je niet door laten afschrikken.

Lekker casual

We beginnen bij de broeken. Als man zal je misschien niet direct een rode broek aanschaffen, maar dat kan kan eigenlijk best wel! Als je aan een casual zomerbroek toe bent, denk dan bijvoorbeeld eens aan een rode chino. Draag er bijvoorbeeld een donkergekleurde trui met v-hals op, uit je basisgarderobe. Maak de combinatie af met lichtbruine sneakers, zonder sokken wel te verstaan! Overhemden, shirts en t-shirts zijn altijd al in vele kleuren te verkrijgen. Gucci en Prada hebben voor dit jaar felgekleurde overhemden met prints in de zomerkleuren, waardoor je even een associatie met het Hawaï-shirt krijgt. Combineer bijvoorbeeld eens een zacht rood shirt met print boven je rode chino. De finishing touch kan eventueel een bijpassend (bordeauxrood?) colbert zijn. Bootschoenen en sneakers zijn ook weer van de partij en worden aangeboden in vele verschillende kleuren. Steenrode bootschoenen kunnen prima gedragen worden onder een wijdvallende bermuda of een zomerse combinatie van bijvoorbeeld een lichte broek met rode pullover.

Traditioneel formeel

Voor officiële gelegen heden of voor op het werk als een twee- of driedelig pak gewenst is, kan vooral gebruik gemaakt worden van accessoires. Zowel aan donker- als lichtgrijs pak kan goed gecombineerd worden met een zacht roze overhemd en een donkerrode das. Als final touch natuurlijk en een pochet in de kleur van de das, of een tintje lichter, in de borstzak van het jasje. Een paar bordeauxrode schoenen en het plaatje is compleet. Bij een donkerblauw pak kun je het omgekeerde toepassen: bijvoorbeeld een steenrood overhemd met zacht rode of roze das en pochet. In de winter kunnen de lichte accenten vervangen worden door de wat donkerder kleuren. Ook hier kleden een paar bordeauxrode schoenen het geheel netjes af.