Ruitpatronen.

Zoals iedere fashionista weet zijn ruitjes altijd populair gedurende het herfst/winter seizoen. Er is gewoon iets in het klassieke patroon van overlappende ruitjes en kleuren dat goed aanvoelt als het weer koud en winderig wordt. Ontwerpers hebben echter recent de ruitpatronen gestript tot hun basisvorm waardoor de traditionele ruit een geheel nieuwe minimalistische look heeft gekregen. Van Gingham tot Windowpane grid, lees hier alles wat je moet weten over de nieuwe vlotte ruitpatronentrend voor het nieuwe seizoen.

„Off the grid” stijlen

De nieuwe kijk op ruitjes geeft de mogelijkheid om iedere outfit een gedurfde grafische flair te geven. Drie ruitjes patronen voeren de nieuwe trend aan:

Windowpane Grid

Het tweekleurige Windowpane ontwerp bevat vierkante ruitjes die door dunne lijnen worden omgeven. Dit roosterpatroon heeft een zuivere en simpele uitstraling die er op zichzelf goed uitziet en ook mooi combineert met andere patronen.

Monochrome ruitjes

Je kleden in een variatie van een enkele kleur is populair dit seizoen. Een monochrome ruit voegt een visuele belang aan het uiterlijk, terwijl u geniet van de eenvoud van de afslankende stijl.

Een beetje Gingham

Ontwerpers pikken de grafische elementen in Gingham prints op voor inspiratie en contrasteren het patroon met een andere grote trend deze herfst/winter: sheers, ofwel transparante delen.

Schaakmat jouw persoonlijke stijl

Rooster-, ruit- en Ginghampatronen zien we niet alleen terug komen in kleding als jassen, jurken en rokjes maar ook op accessoires als clutches, totes handtassen en sieraden. Laat jouw gedurfde kijk op fashion zien door verschillende ruitpatronen te mixen in één outfit. Beperk de ruitpatronen tot tinten van dezelfde kleur, dit zorgt ervoor dat het er chic en verfijnd uitziet. Voor een look die je van dag tot nacht kunt dragen kies je het beste zwart en wit patronen. Maak het cool en casual met een pastel achtergrond en witte Windowpane ruit. De ruime keus in patronen zorgt ervoor dat je de look helemaal kunt aanpassen aan jouw persoonlijke stijl.

Winnende combinaties

Voor een oogverblindende stijl, maak je gebruik van de nieuwe raam- en ruitpatronen in combinatie met andere belangrijke fashion trends van dit seizoen:

Dekens in stijl

Met hun asymmetrische lengtes en gewaagde grafische stijlen zijn deken-jassen, -rokjes en -sjaals een opvallende verschijning dit seizoen. Een simpel grid-, of ruitpatroon in hetzelfde kleurenpalet accentueert deze look zonder teveel in de schijnwerpers te staan.

Doorzichtig en chic

Doorzichtige stoffen zijn nooit populairder geweest dan nu, maar dat betekent niet dat je alles bloot moet geven om er trendy bij te lopen. De laatste trend is een doorzichtige rok of blouse boven een kortere versie te dragen. Een opvallend Windowpane of ruitpatroon brengt de focus weg van de blote huid terwijl je er nog steeds sexy en verleidelijk uitziet.

De nieuwe garderobe

Met de huidige focus op slanke silhouetten, monochrome paletten en minimalistische kleding zijn de ruitjes en Windowpane roosters trends die we wel eens veel langer zouden kunnen blijven zien. Van side-split cami frocks tot bodycon numbers met lange mouwen, ruitjesjurken behoren tot de meest begeerde stijlen van dit seizoen. En afgaande op de recente modeshows zal Gingham centraal staan in de komende lente. De nieuwe ruit-, plaid- en roosterpatronen hebben een veelzijdigheid die ervoor zorgt dat ze nog geruime tijd chic en modieus blijven.