Schoenenmode herfst winter 2018 2019.

Maak je klaar om de aandacht te trekken! De collectie van herfst/winterschoenen is dit jaar gevuld met modellen die alle ogen op jou doen richten. Van grote strikken en architecturale hakken tot vernieuwde varianten van klassiekers, het gaat er allemaal om dat jij jouw modegevoel kunt uiten. Of je nu op zoek bent naar iets spectaculairs om naar een feest te dragen, of naar schoenen die je kantoorkleding net wat chiquer maken, je zult ongetwijfeld de ideale optie vinden. Het brede assortiment van stijlen dit jaar maakt het je gemakkelijk om er van top tot teen stijlvol uit te zien. Maak maar vast genoeg ruimte klaar in je kast voor de meest trendy schoenen van dit seizoen.

Next-Gen Cowboylaarzen

Door gebruik te maken van elementen van de klassieke cowboylaarzen, komen ontwerpers nu met door het Westen geïnspireerde cowboylaarzen voor de nieuwe generatie modieuze vrouwen. De beste modellen zijn de variaties waarbij details als de V-vorm of de stiksels worden gebruikt in een heel nieuw ontwerp. Strakke afwerkingen, mooie omlijningen en onverwachte kleren zoals zilver of robijnrood, je vindt ze allemaal in verschillende lengtes: enkelhoogte, tot halverwege je schenen of zelfs over de knie. Deze vernieuwde cowboylaarzen zijn ontworpen voor het leven in de stad. Gebruik ze om het Wilde Westen weer terug te laten keren in jouw dagelijkse outfits.

Cylindervormige en gebogen hakken

Dit jaar maakt de vorm van je hakken een groot verschil als het gaat om het uitzoeken van trendy schoenmode. Voor het herfst/winterseizoen leggen ontwerpers de focus op twee specifieke modellen: de cylindervormige en de gebogen hakken. Cirkelvormige hakken zijn een ruw alternatief voor de dunne stilettohakken, waardoor je er op een coole manier chic en modern uitziet. Schuine hakken hebben de architecturale eigenschap die schoenen omtovert tot moderne kunstwerken. Van Oscar de la Renta en Fendi tot Isabel Marant en Stella McCartney, deze beide geometrische vormen worden volop opgenomen in de collecties van dit jaar.

Soldatenkisten

Een van de meest praktische opties voor herfst/winterschoenen, de soldatenkisten, krijgen dit jaar een stijlvolle make-over. Naast de traditionele opties in neutrale kleuren, zul je dit jaar ook soldatenkisten vinden in een veelzijdigheid aan heldere kleuren, glanzende afwerkingen en dierenprints. Ook details als neonkleurige veters zijn helemaal in. Daarnaast kun je de plank niet misslaan met de combinatie van soldatenkisten met vrouwelijke sokken. Als je je outfit een stads randje wilt geven, maar er tegelijkertijd ook vrouwelijk uit wilt zien, is de selectie van dit jaar ideaal voor jou.

Klassieke Working Girl schoenen

In de film “Working Girl” uit de jaren ’80, waren de pumps voor op kantoor zo oncomfortabel dat het hoofdpersonage ze uitwisselde voor sneakers bij iedere kans die ze kreeg. Dit is niet het geval bij de hedendaagse versies van de door de jaren ’80 geïnspireerde schoenmode. In de trendy collecties vind je middelhoge hakken gemaakt van comfortabel, zacht en fijn leer. De dikkere hakken bieden een welkom support voor deze schoenen die speciaal voor de business zijn gemaakt. Glanzende afwerkingen zorgen voor een extra gepolijste stijl. Zwart en wit zijn de meest voorkomende kleuren in deze trend, maar je vindt working girl-hakken in iedere kleur en tint die je maar kunt bedenken.

Kitten heels met vierkante tenen

Wat gebeurt er als je een schoen met vierkante tenen combineert met de klassieke gebogen kitten heel? Dan krijg je een frisse en moderne update van een klassieker uit de jaren ’90. Een perfecte timing met de door de jaren negentig geïnspireerde mode die dit jaar de catwalks leidt. Daarnaast krijg je een schoen die smaller, gestroomlijnder en comfortabeler is dan zijn tegenhanger met de puntige tenen. Dit maakt de kitten heels met vierkante tenen de perfecte keuze voor die formele gelegenheden waarbij je urenlang moet staan. Van gewaagde schoenen met luipaardprint tot strak witte stijlen en vuurrode variaties, er zijn dit seizoen talloze kitten heels om uit te kiezen.

Schoenen met ruiten

Een klassiek patroon of een gekleurde print; plaid is altijd een populaire keuze voor de herfst/wintermode. Dit jaar versieren de ontwerpers ook hun schoenen met deze geruite stof. Van felgele plaid die te zijn was in de film “Clueless” uit de jaren ’90 tot traditionele patronen, geruite schoenen zijn dit jaar overal. Ook zijn ze beschikbaar in alle stijlen, van pumps en laarsjes tot kniehoge schoenen. Gebruik trendy geruite schoenen om een extra kleurtint aan te brengen in je outfit, of om contrast te geven aan je leggings, broeken en rokken.

Schoenen met strikken

Schoenen met strikken zijn niets nieuws, maar de collectie van schoenen met oversized strikken van dit jaar is ontworpen om je van je sokken te blazen. De grote, flapperende strikken zijn dit seizoen te zien op een breed aanbod aan hakken, muiltjes en laarzen. De trendy versiering is meestal te zien op het midden en de voorkant, gedrapeerd over de zijkanten van de schoen. Bij sommige versies zitten de strikken aan de achterkant om de enkels gebonden. Welke stijl jij ook het liefst hebt, je zal er zeker stijlvol en modieus uitzien met de meest populaire versiering van het herfst/winterseizoen.