Schoenentrends herfst winter 2016 2017.

Het is makkelijker om afscheid te nemen van die luie zomerse dagen wanneer je beseft dat het tijd is om je kast weer aan te vullen met schoenen voor het herfst- en winterseizoen. Immers, als je er evenwichtig en stijlvol uit wilt zien, dan is geen accessoire zo belangrijk als de juiste paar schoenen. De kans om elke outfit tot in de perfectie af te ronden maakt shoppen naar schoenen een essentiële activiteit wanneer de koude seizoenen weer aan komen waaien. En laten wij eerlijk zijn; het is ook heel erg leuk! Van sexy hakken en puntvormige tenen naar comfortabele platte schoenen en torenhoge platformschoenen; de collectie van dit jaar is zo breed en gevarieerd dat je er zeker van kan zijn dat de ideale keuze voor elke gelegenheid is te vinden.

 

Comfortabele Chelsea Boots

Met zijn chique silhouet en rekbare pasvorm, is de chelsea boot is een herfst mode favoriet waarmee je vol zelfvertrouwen door de natte of besneeuwde straten in verfijnde stijl kan lopen. Dit jaar geven topontwerpers in het bijzonder aandacht aan de karakteristieke elastische zijpanelen van de enkellaars; de eigenschap die ze zo comfortabel maakt om te dragen. Zoek naar een laars met brede band in een contrasterende kleur die zich uitstrekt van de bovenkant van de schoen tot aan de zool. Door op een kunstzinnige manier gebruik te maken van materialen zoals gestempeld leer, zacht fluweel of geborsteld suêde worden chelsea boots een stijlvolle optie zelfs wanneer het buiten mooi weer is.

 

Opvallende Kitten Heels

Kitten Heels zijn voor het eerst geïntroduceerd in de jaren 1950, als hakken om op te oefenen voor jonge vrouwen. Tegenwoordig zijn ingetogen kitten heels uitgegroeid naar de voorkeursschoenen voor zowel formele als informele gelegenheden. De kortere haklengte is veel comfortabeler om te dragen dan torenhoge stiletto's, en de beschikbare selectie van creatieve stijlen dit jaar maakt ze ook een modieuze optie. Ontwerpers brengen pumps naar een hoger niveau met opvallende details zoals: vormgegeven hakken, metallic afwerkingen en spitsvondige uitsnijdingen. Kitten heel slip-ons zijn ook een hippe nieuwe trend voor het koude seizoen.

 

Grote gespen

Wat dit jaar opvalt tussen de overvloed aan veren, bont en met linten versierde schoenen, zijn gespen in elke grootte, vorm en aantal. Grote gespen in het bijzonder zijn naar voren gekomen als een leidende trend, waarmee een aandachtspunt wordt gecreëerd die gezichten zal laten omdraaien, op alles van schoenen met blote tenen tot aan laarzen die over de knieën gaan. Schoenen met meerdere banden die worden vastgemaakt met gespen zijn ook sterk vertegenwoordigd. Of het nu gaat over een paar booties die bedekt zijn met ronde metalen noppen van Alexander Wang of pailletten bezette schoenen van Dolce & Gabbana; schoenen met versieringen die hen laten schitteren als sieraden zijn ook sterk vertegenwoordigt bij ontwerpers dit jaar.

 

Nauwelijks op te merken Babouches

De meest onverwachte schoenentrend voor de herfst en winter zijn schoenen geïnspireerd door de Marokkaanse slipper die bekend staat als de babouche. De lichtgewicht schoen met een flip-down hak is niet bijzonder geschikt voor koud weer, maar de stijl met puntvormige teen en de ultra-platte silhouet heeft iets dat fris en aantrekkelijk aanvoelt voor de herfst. In het afgelopen jaar, hebben ontwerpers van Philo en Victoria Beckham tot Elie Saab en Michael Kors verschillende versies van de eenvoudige schoen geproduceerd, variërend van super-platte lederen instappers tot lace-up-the-front ontwerpen.

 

Fluweel onder de voeten

Fluweel is de stof die de ster is van het herfst- en winterseizoen. Het is daarom geen verrassing dat de schoenen die gemaakt zijn met het luxe materiaal erg trendy zijn. Opvallende ontwerpen zijn sling-back pumps in seizoenskleuren zoals: glinsterend zilver, geel-goud en wintergroen. De rijke stof geeft het gevoel van elegantie die strappy schoenen nodig hebben om van de zomer naar de herfst mee te kunnen nemen. Je zal ook merken dat fluweel wordt gebruikt om schoenen, zoals ballerina's en enkel booties naar een hoger niveau te liften Voor een ultra-vrouwelijke stijl moet je op zoek naar fluwelen schoenen, vastgebonden met linten en strikken.

 

Lace-Up laarzen

Geen enkele herfst of winter garderobe is compleet zonder een nieuw paar trendy laarzen die je door het seizoen kunt dragen. Het maakt niet uit of de laarzen tot de enkel, knie of heup komen. Lace-up stijlen maken het niet alleen makkelijker om laarzen aan of uit te trekken; zij voegen ook trendy detaillering toe aan het totale ontwerp. Dankzij de stijgende populariteit van gladiator boots deze zomer, voelt het kriskraspatroon precies op schema voor de herfst en winter. Of het nu past als een tweede huid, een stevige platform of een voet stampende moto is; het brede assortiment van lace-up laarzen die beschikbaar zijn betekent dat je een paar kan vinden die aansluit bij uw persoonlijke stijl.

 

Stevige hakken

Dankzij de huidige obsessie die de modewereld heeft met de jaren 1980, verschijnen dikke hakken op alles, van pumps en sandalen tot aan enkel booties. Dat is geweldig nieuws voor elke fashionista die van een beetje extra steun en comfort houdt onder de voeten.Vooruitstrevende stijlen bevatten schoenen met een flirterige puntige teen waaraan dikke hakken zijn toegevoegd voor het contrast. Suede kniehoge laarzen met dikke hakken tonen weerstandsvermogen, terwijl laarzen met een punk rock stijl de look van het moment lijken vast te leggen. Laat uw liefde voor modieuze schoenen u leiden naar de selectie die het best bij u past.