Schoenentrends lente/zomer 2017.

Zoals elke modebewuste vrouw wel weet, is geen enkele outfit compleet zonder een paar stijlvolle schoenen. Net als een opvallende ketting of designer handtas, zijn schoenen een accessoire waarmee je welke outfit dan ook, net dat beetje extra kunt geven. Voor het lente/zomer seizoen, bieden schoenen ook eindeloze opties om je outfit net iets meer te personaliseren. Of het nu hoge flatforms zijn, comfy Marokkaanse babouches of vrouwelijke kitten heels; met de trendy collectie van dit jaar, kun je je beste beentje voor zetten. Kijk eens naar de chique stijlen die de schoenmode van dit jaar gaan domineren.

It's a wrap

Het is misschien wel een natuurlijke ontwikkeling na de trendy gladiator laars, zijn er dit seizoen bij schoenen, laarzen en slippers veel bandjes te vinden. Echte trendspotters zien deze ontwikkeling als onderdeel van een algemene trend waarbij alle aandacht naar de enkel gaat. Ook enkelbandjes met leuke strikjes, gespen en zelfs ruches zijn populair dit seizoen. Opvallende ontwerpen variëren van de zilveren platform laarzen met bandjes aan de voorkant, van Marc Jacobs, tot de rood leren slippers van Jason Wu. Valentino's groene suêde pumps, met hippe bandjes met gespen, springen er ook uit.

Flatform fashion

Nu platform schoenen hun niche hebben verzekerd in de schoenmode, hebben designers het gemunt op flatforms. De schoen met platte zool biedt alle hoogte-voordelen die de originele Seventies modellen bieden, maar dan op een manier die een stuk comfortabeler te dragen is. Ondanks dat ze comfortabeler zijn, zijn ze echter niet minder mooi. In de lente/zomer collectie zijn een aantal gewaagde ontwerpen te vinden, die ervoor zijn gemaakt om de aandacht te trekken. Van nieuwe creaties gebaseerd op de traditionele Geta slippers, tot sportieve designs en luxe leren variaties; je kunt voor elke gelegenheid wel een leuk platform model vinden.

Wil je echt een fashion statement maken? Ga dan op zoek naar flatforms die contrasterende ontwerpen hebben aan de onderkant van de schoen, zoals de zwarte leren look van Proenza Schouler, met oranje stiksel. Ga voor een speelse look met Miu Miu's rode slippers met witte flatform, of kies voor elegantie met Balmain's glanzende zilveren slippers met een glimmende gouden zool.

Purrfecte kitten heels

Kitten heels, voor het eerst geïntroduceerd in de jaren '50 als een soort sportieve hakken voor jonge vrouwen, zijn dit jaar in verschillende strakke, sexy stijlen te vinden. De ontwerpen bieden nog altijd de vrouwelijke stijl en comfort die elke vrouw in haar garderobe wil hebben, maar dit jaar is er vooral veel nadruk op stijl in plaats van comfort. Je kunt bijvoorbeeld een groot aantal pumps en slingbacks, opgeleukt met trendy details. De kitten heels die momenteel het meest in de spotlight staan, zijn de slingbacks van Dior, waarbij het logo op de bandjes staat; de gele pumps van Givency; en een echte feestelijke schoen van Miu Miu, met een transparant boogje.

Stijlvolle sokken

Wat betreft schoenmode is een van de grootste verrassingen van de lente/zomer catwalks, de hoeveelheid statement socks die voorbij kwam. Of het nu felle kleuren en drukke prints zijn, of bescheiden met kant; naast slippers, schoenen en laarzen, trokken ook sokken de aandacht. Van Fendi en Céline tot Maison Martin Margiela, hebben veel designers deze trend nog even een stapje verder genomen, door all-in-one items te creëren waarbij de sokken deel uitmaken van de schoen. Enkellaarsjes, slingbacks, pumps en sneakers zijn maar een paar voorbeelden van de schoenstijlen die in deze trompe l'oeil ontwerpen te vinden zijn.

De schoenen-en-sokken look is een frisse, nieuwe trend in de schoenmode, die de komende seizoenen alleen maar meer zal groeien. Sla dit nu alvast in, om vooruit te lopen op de trend. Het is bijna niet mogelijk om een trend te vinden waarbij je op zo'n comfortabele manier kan laten zien dat je modebewust bent.

Zomerse slippers

Dit lente/zomer seizoen zijn flip-flops uit en chique, comfy 'slider' slippers. Top designers van Prada tot Dolce & Gabbana hebben creatieve variaties op dit simpele model in hun collectie opgenomen. Met felle kleuren en leuke ornamenten, ben je met deze slippers echt in zomerse sferen. Op veel modellen zijn leuke bloemen ornamenten te vinden. Anderen hebben glimmende pailletten. Sommige ontwerpen zijn versierd met faux parels of juwelen, waardoor je ook meteen een modieuze optie hebt wat betreft avondkleding. Door de uitgebreide collectie aan sliders dit seizeoen, is het niet moeilijk om een paar te vinden dat écht bij jou past.

Babouche slippers

Dankzij de trend naar plattere schoenen, is de Marokkaanse slipper (ook wel 'Babouche') steeds populairder aan het worden. Naast traditionele ontwerpen is er ook een collectie met nieuwe, frisse modellen, waaronder ook slingbacks, slippers met leuke bandjes en variaties met open tenen. Marni's lichtgrijze Babouche ziet er chique en hip uit. De roze slipper van Dolce & Gabbama, met leuke borduursels en een oversized gesp, ziet er vernieuwend en vrouwelijk uit. Met alle verschillende stijlen die er momenteel verkrijgbaar zijn, is het lente/zomer seizoen het perfecte moment om deze lekker lichte, comfortabele schoen aan te trekken.