Schoenentrends lente / zomer 2018.

Het uitgebreide aanbod aan chique schoenen die dit jaar beschikbaar is, maakt het lastig om verschillende trends in categorieën van elkaar te onderscheiden. Van sneakers met gekrulde tenen tot pumps van helder plastic, de meest vreemde schoenen lijken het meest op te vallen. Als je echter wat beter kijkt, zie je dat opvallende trends echt beginnen op te komen dit jaar. Frisse vormen, nieuwe materialen, en kunstzinnige details zijn in overvloed te vinden. Of je nu gaat winkelen voor een speciale gelegenheid of voor schoenen die je alledaagse outfits af zullen maken, in de lente/zomercollecties van dit jaar zal je zeker iets speciaals en nieuws kunnen vinden.

Back-to-the-Future Sneakers

Sneakers met dikke zolen, lompe vormen en contrasterende kleuren zie je dit seizoen overal. Trendwatchers omschrijven deze trendy sneakers als futuristisch, maar de opvallende trainers hebben ook een retroachtig aura. Ze doen denken aan de sneakers die decennia geleden werden geïntroduceerd, toen de fitnesstrends voor het eerst in de mode raakten. Om ook te kunnen genieten van deze schoenen, kun je op zoek gaan naar een paar dat speels met de trend omgaat. Overdreven tongen, colour-blocking en zolen die de zwaartekracht tarten zijn trendy details, die laten zien dat jij weet wat je koopt.

Verfijnde stilettohakken

De trend van dit jaar is om minder van de sexy kant van de stilettopumps te laten zien, maar juist meer van het verfijnde uiterlijk. Van gepoetst satijn tot brocade en slangenhuid, luxe materialen geven de schoenen een elegante vorm. Het gebruik van onverwachtse kleuren, zoals fuchsia of zachtroze, heeft hetzelfde stijlvolle effect. Als je stiletto’s gaat kopen, houd dan in gedachten dat de huidige modegekte rondom glitters ook geldt voor schoenen met hoge hakken. Sprankelende pailletten en glimmende details geven de stilettopumps van dit jaar een gevoel van weelde.

Platte muiltjes

Waar hakken ideaal zijn voor formele evenementen, zijn platte schoenen juist perfect voor alledaagse wandelingen door de stad. Voor dit lente/zomerseizoen geldt dat comfortabel en in de mode gemakkelijk kunnen worden gecombineerd door simpelweg een paar muiltjes aan te trekken. De collecties van dit jaar zitten vol met vrolijke paren in heldere kleuren en patronen. Een enkele band om je enkel of een ontwerp dat de gehele schoen doorkruist, linten zijn het hippe detail van dit seizoen. Ook de zomerse muiltjes versierd met zijden borduursels doen het erg goed dit seizoen.

Fantastisch plastic

Van Chanel en Balmain tot Moschino en Calvin Klein, topontwerpers hebben de trend van helder-plastic schoenen naar een nieuw niveau getild dit jaar. Van pumps met Lucite blokhakken tot enkellaarzen waar je doorheen kunt kijken, dit materiaal verschijnt op ieder type schoen dit seizoen. Als je nog niet klaar bent voor een schoen die volledig van dit materiaal is gemaakt, kun je ook kiezen voor een sandaal of een muiltje met een plastic band over de bovenkant. Er is een groot aanbod aan aantrekkelijke ontwerpen met doorzichtige vlakken in iedere kleur van de regenboog. Wat je ook kiest, met plastic schoenen laat je jouw modegevoel duidelijk doorschijnen.

Spoelhakken

Vernoemd naar de vorm van de spoelen waar in de Victoriaanse tijd draad mee werd gewonden, zijn spoelhakken een onverwachtse trend voor dit lente/zomerseizoen. Met hun gestructureerde vorm geven ze pumps met lage hakken en laarsjes een element van architecturale stijl. De uitlopende basis zorgt ook voor extra support en comfort. Spoelhakken zijn perfect voor enkellaarzen met vrouwelijke details, zoals veters, linten en bloemige borduursels. Hun opvallende vorm is ook een stijlvolle toevoeging aan gestroomlijnde ontwerpen.

Veren overal

In de korte lijst met kandidaten voor versiering-van-het-jaar, staan veren bovenaan. Deze luchtige decoraties zijn een modefavoriet voor het lente/zomerseizoen. Hoewel gevederde details in iedere kleur beschikbaar zijn, is zwart de meest populaire optie. De neutrale tint geeft de veertjes een aura van wijsheid en elegantie. Ga op zoek naar gevederde hints aan de achterkant van de hak, over de top, of bevestigd aan de enkelband op de meest hippe schoenen en sandalen van dit seizoen.

Chique soldatenkisten

Terwijl andere soorten schoenen in en uit de mode raken, zijn kisten altijd in. Als ideale schoenen voor avonturen in de buitenlucht, voegen ze ook een hint van ruw individualisme toe aan iedere outfit. De collectie van dit jaar bewijst dat soldatenkisten je ook op de scherpe rand van de mode kunnen zetten. Om de menigte voor te blijven, kun je kiezen voor de meest recente details, zoals afgesneden tongen, opvallende veters en hippe afwerkingen, zoals zilver glitter of wit leer. Door punk geïnspireerde details, zoals metalen noppen langs de rand van de zool, zullen je ook stijlpunten opleveren.