Shirts en sweaters met teksten.

Het is de trend van deze zomer en het wordt verwacht dat we het ook deze herfst en winter nog volop zullen zien: shirts en sweaters met teksten. We zien shirts met quotes van bekende mensen, zoals Nelson Mandela en Marylin Monroe, maar ook muziek gerelateerde quotes en stevige onliners. De shirts en sweaters hebben heel wat te vertellen, zowel voor heren als voor dames en zelfs kinderen.

Weet wat je draagt

Een quote op een shirt is stoer en trendy. Het is wel belangrijk dat je weet wat je topje te vertellen heeft. Een shirt met een zeer uitgesproken tekst kan bijvoorbeeld in een sollicitatiegesprek ook tegen je werken. Weet dus wat je draagt. Dat geldt zeker ook voor kinderen, al kan daar het contrast tussen tekst en karakter vaak wel werken. Een schattig meisje met een shirtje wat ‘Here comes trouble’ zegt is eerder leuk dan stout.

Hou het simpel

Wanneer je een outfit met een shirt of sweater met tekst gaat samenstellen, weet dan dat de tekst alle aandacht verdient. Hou je outfit dus simpel. Kies bijvoorbeeld voor een effen broek, zoals jeans, shorts of een linnen broek, of rokje in een kleur die ook in het shirt of de sweater voorkomt. Blauwe jeans broeken of rokjes mogen overigens altijd. Vervolgens trek je je favoriete sneakers, flipflops of sandalen aan voor een casual look. Voor kantoor kun je er overigens voor kiezen om een mooi, sportief of elegant jasje erbij te dragen.

Stem je outfit af op de tekst

Je kunt natuurlijk ook je outfit op de tekst afstemmen. Een rock ’n roll tekst vraagt bijvoorbeeld om een stoere jeanslook of zwarte broek met bikerlaarsjes, terwijl een lieflijke tekst zich makkelijk laat combineren met roze en bloemige accessoires in het haar en hippe sandaaltjes met sleehak. Door je outfit helemaal op de tekst af te stemmen, zal de boodschap nog duidelijker overkomen.