Shop je nieuwe winterjas.

Voordat je het weet staat de winter weer voor de deur. Gezellig, maar met mogelijk gure winden en winterse buien is het belangrijk om een goede jas in huis te hebben. Waar kies je deze winter voor? Bekijk hier de belangrijkste trends!

Oversized jassen

De belangrijkste trend van dit seizoen is de oversized jas, lang en breed, maar wel met een pasvorm. XXL zorgt voor veel speelruimte. Niet alleen zijn de jassen verkrijgbaar in veel verschillende stijlen, het geeft je ook de mogelijkheid om lekker los te gaan met het kleden in lagen. Een chique oversized jas kun je heel nonchalant open en over de schouders dragen zodat je zorgvuldig uitgedachte outfit mooi zichtbaar wordt.

Gewatteerde- / donsjassen

De donsjas is al jaren een populaire jas om in de winter te dragen: beschermend, comfortabel en praktisch. De tijd dat de gewatteerde winterjas er opgeblazen uitzag is gelukkig voorbij. De huidige trendy gewatteerde jassen laten je silhouet intact. Wie boven alles voor bescherming tegen sneeuw en extreme kou kiest doet goed aan de keuze voor een jas met een donzen of gewatteerde vulling.

Poncho’s en mantels

Deze winter zien we veel invloeden van de jaren jaren zestig terugkomen in de mode. Opvallen mag en dat geldt ook voor de stijlvolle alternatieven van de winterjas. De Swinging Sixties stijl heb je zo te pakken met een poncho of mantel. Het echte effect bereik je door te kiezen voor een leuk patroon met opvallende kleur of ruitjespatroon. Felle kleuren als geel, rood en paars zorgen voor een mooi contrast met het winterse grijs en wit.

Wollen jassen

Hoef je niet zo nodig op te vallen? Dan is een mooie wollen jas een veilige keuze. Bovendien is een wollen jas met een goede voering de oplossing voor de koukleum. Je vindt stijlvolle jassen eenvoudig in neutrale kleuren als zwart, beige of donkerblauw. Dat maakt de wollen jas veelzijdig want een essentieel onderdeel van een formele outfit. Tegelijkertijd is de jas nonchalant te dragen bij een mooie spijkerbroek en leuke, dik gebreide muts.

Kleurrijk nepbont

Het gebruik van nepbont is al jaren populair in kragen en capuchons van vooral gewatteerde parka’s. Deze winter is de nepbontjas helemaal in. Geen wonder want het zijn warme jassen die heerlijk zacht aanvoelen. Ook hier wordt veel met opvallende kleuren gedaan, zodat een overdreven onnatuurlijk effect optreedt.

De keuze is aan jou

Veel keuze dus. Bedenk voordat je een winterjas koopt goed waar je hem voor wilt gebruiken. Ga je nog op wintersport, dan is een sportief model met dons handig, want de hele winter bruikbaar. De winters in Nederland zijn de laatste jaren nogal onvoorspelbaar. Toch is de kans groot dat het vaak regent. Wie graag naar werk fietst, heeft dan weinig plezier aan een wollen mantel. Een praktische oplossing is dan de multifunctionele outdoorjas met afneembare capuchon en inzetbare (fleece)voering voor als het echt koud wordt. Let daarbij goed op hoe waterafstotend het materiaal is. Veel webwinkels verkopen sprays of een wax waarmee de jas een beschermende laag krijgt.