Shorts voor dames.

Als het gaat om shorts voor vrouwen dan zijn de dagen je het met een paar afgeknipte jeans moet doen lang voorbij. Van elegante jurkshorts met een hoge taille tot nieuwe bermuda ontwerpen tot de knie, de brede variatie van shorts dit jaar nodigen je uit om je gevoel voor mode en persoonlijke stijl te tonen. Of je nu op jacht bent naar shorts die je kunt dragen naar kantoor of naar de club, je kunt ontwerpen vinden voor iedere gelegenheid. Hier zijn de meest trendy shorts van dit seizoen en tips om ze met stijl te dragen.

Lange en korte varianten

Korte shorts zullen altijd een prominente plaats in de garderobe van lange en langbenige fashionista’s hebben, maar je hoeft geen perfect gevormde benen te hebben om de trendy ontwerpen van dit jaar te dragen. Shorts die tot net boven de knie reiken zijn volop verkrijgbaar dit jaar in verschillende vormen. Sommige zijn traditionele bermuda’s geweven in stoffen als het lichte en luchtige linnen zodat ze er fris en nieuw uitzien. Anderen kunnen beschreven worden als een broekrok, een mix tussen een rok en een short die beschikt over een stijl om je overal mee te vertonen.

Losse ontwerpen als sweatshirt shorts die halverwege de heup en knie vallen zijn dit seizoen ook een populaire optie, vooral wanneer ze gedragen worden met een afgestemde topjes waardoor ze direct worden getransformeerd in een zorgeloze zomer outfit.

Heerlijk in leer

Lederen looks zijn dit jaar trendy in alle categorieën van kleding, inclusief zomerse shorts. Dankzij nieuwe fabricageprocessen die het materiaal zachter, lichter en buigzamer maken bieden veel ontwerpers dit jaar lederen of suêde shorts aan in hun collectie als een alternatief voor een rokje. Alhoewel te ongewoon en verrassend voor zakelijke kleding biedt een lederen short een eenvoudige manier om er stijlvol in een casual werkomgeving uit te zien. Draag ze met klassieke stukken als een helder witte blouse of een nette blazer voor een zakelijke uitstraling.

Er is ook geen gebrek aan lederen mogelijkheden als het gaat om avondkleding. Je kunt van alles vinden, van de nauwsluitende ontwerpen gedragen door Rhianna, Beyoncé and Miley Cyrus tot de haute couture stijlen van modehuizen als Chloé, Yves Saint Laurent and Céline. Hou je schoenen simpel als je een modebewuste stijl als lederen shorts of broekrokken met een hoge taille draagt. Een paar mooie enkellaarsjes ziet er eleganter uit dan een paar hoge stiletto’s.

Casual en comfortabel

Hoewel het spannend is om shorts een nieuwe rol in de mode te zien spelen, is er geen gebrek aan stijlen waarbij shorts je comfortabel houden als het weer omslaat en het warm en vochtig wordt. De zomershort collecties van dit jaar geven de voorkeur aan relaxte silhouetten en losse stijlen boven strakke en op maat gemaakte ontwerpen. Stijlen variëren van trainings- en sweatshirt-shorts tot hoekige bermuda shorts.

Voor shorts die een fashion statement maken terwijl ze je koel en comfortabel houden, kijk naar stijlen die de heetste trends van dit seizoen bevatten, zoals gingham shorts met een bijpassende top of shorts, in een op de zeventiger jaren geïnspireerd bloemenpatroon. Als je tijdloze ontwerpen prefereert, kies dan voor klassiek zomers wit of traditionele prints als strepen. Je kunt de look trendy en modieus maken door trendy accessoires als een bucketbag of flatform sandalen toe te voegen.

Met zoveel ontwerpen om uit te kiezen dit jaar helpen shorts in hoge stijl je door het zomerseizoen heen. Draag ze met een warme panty of legging en je kunt ze ook modieus in kouder weer gebruiken.