Sneeuwlaarzen die je de hele winter kan dragen.

Het is niet altijd eenvoudig om het winterweer te voorspellen, maar sneeuwlaarzen zijn een slimme investering, zelfs als er amper een sneeuwvlokje valt. Deze nuttige schoenen hebben in de voorbije jaren een stijlvolle evolutie meegemaakt, zodat er nu laarzen op de markt zijn die je gewoon móét hebben, of het nu ijskoud is of niet. Hier zijn enkele hippe sneeuwlaarzen die dit seizoen in je kleerkast thuishoren, van functionele ontwerpen tot prachtige aprês-skimodellen.

Waterdichte opties

Functionaliteit komt op de eerste plaats als je sneeuwlaarzen wil die je voeten droog houden in guur weer. Gelukkig incorporeren zelfs de meest exclusieve ontwerpers intussen praktische elementen in hun creaties. Je kan laarzen vinden die waterbestendig gemaakt zijn en bestaan uit volnerfleer en suêde, of canvas en nylon, zodat je je stijl niet moet opofferen voor comfort. Kijk ook goed naar de gestikte verbinding tussen de voetzool en de bovenkant. Een stevig vastgestikte naad helpt om vochtigheid tegen te houden.

Wollen trends

Wolontwerpen zijn een sterke trend bij de sneeuwlaarzen dit seizoen, of ze nu gemaakt zijn uit afgeschoren wol of een synthetische vervanger. Het zachte, gezellige materiaal biedt een prachtige vorm van isolatie en geeft een element van contrast aan de buitendetails. De met wol omzoomde designs die dit jaar verkrijgbaar zijn, zijn erg aantrekkelijk. Wol aan de buitenkant van de schoen biedt een chique look voor gezellige binnenactiviteiten.

Rubberen zool, rubberen soul

Sneeuwlaarzen met rubberen zolen bieden de beste bescherming op natte of besneeuwde voetpaden. Ga op zoek naar laarzen met een stevige zool die diepe inkepingen heeft onderaan, zodat je stevig in je schoenen kan staan. Ontwerpers geven vaak opvallende patronen aan de buitenzool met inkepingen, zodat je je eigen voetafdruk kan achterlaten met elke stap die je zet. Als je een volledig rubberen laars wil, ga dan op zoek naar gladde ontwerpen met opvallende details, zoals een grote gesp of een rits langs de zijkant.

Prachtige Duck Boots

Duck boots, die herkenbaar zijn aan het onderste stuk dat op een eendenbek lijkt en de laars omringt tussen de zool en het bovenste stuk, zijn dit jaar erg populair in de modewereld. Ze zijn perfect om door regenplassen en smeltende sneeuw te rennen. Bovendien is hun waterdichte ontwerp een eigenzinnig modestatement. In combinatie met een skinny jeans en een extra grote trui, zijn ze de perfecte keuze voor buitenactiviteiten.

Stijlvolle Moon Boots

Moon boots zijn geïnspireerd door de geïsoleerde schoenen die Amerikaanse astronauten in 1969 droegen tijdens de maanlanding en maken dit jaar een artistieke comeback. Topontwerpers zoals Jimmy Choo brengen versies van de hoge schoen die hun buitenaardse stijl in de verf zetten met sterrendecoratie. Als je op zoek bent naar een modevernieuwende look waarbij je er met kop en schouders bovenuit steekt, biedt de hoge laars een stijlvol alternatief voor conventionele ontwerpen.

Snow sneakers

Sneeuwlaarzen die eruit zien als hoge sneakers zijn dit jaar erg populair, en bieden je een praktische manier om de hele winter een atletische stijl te behouden. Je kan de versies voor kouder weer niet alleen vinden bij traditionele sneakermerken zoals Vans, maar ook bij sportmerken zoals Sorel en Timberlake. Ze zijn ideaal als je geen sneeuwlaarzen wil die er lomp uitzien, en hun veterontwerp zorgt ervoor dat ze perfect aansluiten. Het allerbeste nieuws is dat de hippe sneakerlook in allerlei kleuren en patronen verkrijgbaar is, zodat je gedurende de hele winter een eindeloos aantal mogelijkheden hebt om te personaliseren.