Spijkerstof.

Spijkerstof is een materiaal waarvan het lijkt alsof ontwerpers het voor eeuwig in nieuwe jasjes kunnen steken. Elk seizoen komt met een nieuwe collectie van nieuw gevonden spijkerkleding, gecombineerd met de oude klassiekers. Comfortabel, veelzijdig en praktisch, spijkerstof is een materiaal dat je in iedere maand van het jaar kunt dragen. In de winter is er altijd een grote vraag naar spijkerstof die je goed kunt combineren met warme winterkleding. Dit jaar draaien de trends rondom spijkerbroeken echter om een ‘chill’ uiterlijk. Dit zijn de stijlen van de coole meiden, die je deze winter vaak terug zal zien.

Rebelse vormen

Wijd of smal? Strak of slobberig? Dit jaar zijn ontwerpers alle kanten op gegaan bij het ontwerpen van de pasvormen voor spijkerbroeken. Hun bericht is duidelijk: Kies voor de vorm die voor jou goed voelt. Of dit nu strak is of juist wijd, je zal een overvloed vinden aan stijlen die passen bij jouw figuur. Nog belangrijker is dat je de vorm kunt kiezen die het best bij jouw eigen modestijl past. Hoewel het waar is dat een spijkerbroek met brede pijpen en een hoge taille op dit moment het meest in de mode is, zal een spijkerbroek die past bij jouw personaliteit altijd in de mode zijn.

Afgeknipte zomen

Spijkerbroeken met afgeknipte zomen zijn favorieten onder de beroemdheden. Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. Afgeknipte pijpen zorgen ervoor dat de aandacht naar jouw mooie enkels en stijlvolle schoenen zal worden getrokken. Draag ze deze winter om jouw nieuwste paar enkellaarzen aan de wereld te laten zien, of dit nu Chelsea boots, veterboots of designer hakken zijn. Ontwerpers gebruiken de opvallende zoomlijnen ook om hun creativiteit te uiten. Zo bevat de collectie van dit jaar paren met rafelige randen, asymmetrische afwerkingen, en opgerolde pijpen als de nieuwste modieuze details.

Terugkerende klassiekers

Spijkerbroekentrends komen en gaan, maar de broeken waar het meer dan een eeuw geleden allemaal mee begonnen is, zullen nooit uit de mode raken. Hoe langer je een broek van deze blauwe stof hebt, des te comfortabeler hij zal gaan zitten, waardoor hij een echte blijver is. Gelukkig hoef je nu niet langer te zoeken tussen bergen spijkerbroeken in een tweedehands winkel voor een mooie, retro look. Ontwerpers bieden je tegenwoordig splinternieuwe spijkerbroeken die eruit zien alsof ze al jaren met liefde worden gedragen. Diepe vouwen en vervaagde plekken maken deze broeken alleen maar extra charmant. De rechte pijpen, middelhoge taille en eenvoudige lijnen zorgen ervoor dat de klassieke spijkerbroek een echt tijdloos model is.

De scheur erin

Zorgvuldig geplaatste scheuren geven een vintage broek een charmante uitstraling, maar ze zorgen ook voor een extra toevoeging aan moderne ontwerpen. Rijen verse scheuren langs de pijpen geven het model een extra scherp randje. Tijdens de winter kun je deze gescheurde broeken perfect combineren met laagjes, waardoor je warm blijft, maar ook onverwachts een extra stijlvol detail toevoegt aan je outfit. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een gekleurde legging of maillot onder je spijkerbroek, die door de scheuren van de broek heen in het oog zullen springen.

Je spijkerbroek in de schijnwerpers

In de winter worden spijkerbroeken vaak gedragen als een achtergrondstuk, als aanvulling op een chique jas, een knuffelige trui of een felgekleurde tuniek. Als je kiest voor de juiste details, kun je je broek echter ook in de schijnwerpers laten staan. Dit jaar komen sierlijke, geborduurde details bijvoorbeeld in de mode, naast de sterke trends van graffitiafbeeldingen, opgezette lapjes en badges. Nieuw in de categorie aandachttrekkende details, zijn parelachtige kralen, verdeeld over de broek in hemelse ontwerpen.

Twee-tinten Trends

Bij opvallende jeans gaat het niet alleen om de trendy details. Een broek kan ook veelzeggend zijn door de manier waarop hij in elkaar zit. Een spijkerbroek kan naar een nieuw niveau worden getild dankzij lichte én donkere gedeeltes die in contrast met elkaar staan. Dit geeft de broek een chic effect, waar de aandacht zeker naartoe wordt getrokken. Een iets subtielere variant van deze trend is het plaatsen van verticale of horizontale gedeeltes van materiaal met dezelfde kleur, wat ook een mooi effect geeft.

Of het nu gaat om een met schapenwol afgewerkt jack of een strakke spijkerbroek die je draagt in combinatie met een trui en laarzen, er zijn talloze kledingstukken met spijkerstof die ervoor zorgen dat je ook in de winter warm blijft. Besluit je je garderobe aan te vullen, ga dan op zoek naar spijkerbroeken die jouw outfit een cool effect geven. Het dragen van spijkerbroeken in de winter geeft jouw eindeloze mogelijkheden om het seizoen stijlvol door te komen.