Stijlvolle winterjassen.

Winterweer brengt een heleboel uitdagingen op kledinggebied met zich mee, van regenplassen die je schoenen doorweken tot windstoten die met je kleren aan de haal gaan. Een goede winterjas helpt je de winter te trotseren. Het is een fantastisch gevoel als je weet dat de jas die je warmte en comfort bezorgt ook op het vlak van mode hoge punten scoort. Dat is de ervaring die je kan verwachten van de artistieke collectie winterjassen dit jaar. De opvallende ontwerpen variëren van gewaagde gewatteerde jassen en lakleren regenmantels tot zachte wikkeljassen en flatterende lange jassen. Op die manier kan je elke kans grijpen om vol vertrouwen met je stijl te pronken.

Lang, langer, langst

Hoewel er geen vaste jaslengte is die dit seizoen de winterjasontwerpen overheerst, is het duidelijk dat lang en smal een sterke trend is. Jassen die tot onder de knie reiken houden je benen warm op koude dagen. Bovendien is hun slanke silhouet erg flatterend. Lange jassen creëren ook het perfecte kader voor gewaagde ontwerpstatements, zoals een sjaal met grote patronen of glanzend goud-op-zwart brokaat. Met lange jassen kan je heel direct deze stijl tot zijn recht laten komen. Ze zijn heel doeltreffend als je ze accentueert met hippe details, zoals kraagjes van vals bont.

Couture parka’s

Chique mode en functionaliteit gaan dit jaar hand in hand in de collectie van stijlvolle parka’s. Hou je ogen open voor overdreven vormen en uitwaaierende modellen die de handige parka’s een volledig nieuwe look geven. Bovendien letten ontwerpers dit seizoen meer op de voering: ze gebruiken vaak schaapsvacht en fluwelen stoffen om deze functionele jassen een rijk en luxueus gevoel te geven. Niet enkel bont, maar ook parka’s die worden afgewerkt met handwerk en appliqués zijn een ongelooflijke trend. Couture parka’s met hevig contrasterende kleuren zijn ook erg populair.

Gewatteerde jassen

De winterjas die dit jaar de grootste transformatie heeft ondergaan, is zonder twijfel de gewatteerde jas. De nieuwe gewatteerde jas is herkenbaar aan het patchwork dat gebruikt wordt voor artistieke expressie. Zoek vooral naar ontwerpen die de gewatteerde stukken in de verf zetten in plaats van hen te verdoezelen. Sommige ontwerpers gebruiken laagjes, anderen werken met brede schouders of felle kleuren. Hoe ze het ook doen, ze bewijzen dat je kan genieten van het gezellige comfort van een gewatteerde jas terwijl je er chic en hip uitziet.

Fantastisch fluweel

Als je op jacht bent naar een jas die je kan dragen op een heldere winterdag of -avond, kan je fluweel overwegen. Dat is het hipste materiaal dit jaar, en het is een prachtige keuze voor winterse buitenkledij. Er is een enorm aanbod aan fluwelen jassen, dus je zal er ongetwijfeld een vinden die perfect bij je past. Of het nu een bruine fluwelen jas of een lange paarse jas is, fluweel geeft je de kans om je look in de verf te zetten met een textuur die fluistert “raak me aan”. De manier waarop fluweel van schakering verandert en glanst terwijl je beweegt, zorgt ervoor dat dit de perfecte keuze is voor met sterren bezaaide avonden en affaires.

Helder en glanzend

Lakleer is bijna even populair als fluweel dit jaar. Of het nu echt leer of nagemaakte vinyl is, het glanzende materiaal transformeert doodgewone regenjassen in een modebewuste outfit. Dit jaar is zwart de kleur bij uitstek voor glanzende winterjassen. De veelzijdige kleur geeft een gesofisticeerde toets aan elke outfit. Als je extra hoog wil scoren, zoek dan een lakleren regenjas die je probleemloos dag en nacht kunt dragen.

Schitterende schapenvacht

Zachte, warme schapenvacht wordt al jaren gebruikt als voering voor winterjassen. Dit seizoen wordt de schapenvacht echter gebruikt als materiaal voor de buitenkant. Dat geeft niet alleen volume, maar ook een chique stijl aan uw winteroutfit. Ontwerpers laten alle remmen los om aandacht te trekken naar dit zachte materiaal. Sommigen zetten de schapenvacht in de verf met ontwerpen van volledige lengte, zonder weinig versiering. Anderen gebruiken details zoals een kleurrijke voering of grote knopen om contrast en visuele interesse op te wekken.

Militaire stijl

Omdat een militair geïnspireerde jas zo strak is uitgesneden, verandert hij zelfs de meest nonchalante outfit in iets speciaals. De collectie van dit jaar heeft van alles wat: van traditionele marineblauwe cabans tot kaki gewatteerde jassen met een rits. Als je op zoek bent naar een stijl van dit moment, kijk dan vooral naar jassen die niet overdreven versierd zijn. Een marineblauwe mantel met een discrete, rode bies slaagt bijvoorbeeld perfect in de militaire look zonder een blauwtje te lopen.

Gewikkeld in comfort

Ultra-lange mantels, kameelkleurige wikkeljassen, poncho’s en badjassen — sommige stijlvolle winterjassen zetten dit jaar comfort op de eerste plaats. Als je deze gezellige jassen op straat wil dragen, zoek dan gestructureerde ontwerpen die de intieme uitstraling een gevoel van stijl en inhoud geven. De trend is om de look eenvoudig te houden, zonder veel decoratie. Kies modekleuren zoals donkergrijs, rivierblauw of haaiengrijs om je modebewuste uitstraling in de verf te zetten.