Strapless tops.

De flirterige vibe die rond strapless tops hangt zorgt ervoor dat deze al decennia lang een modefavoriet is, maar dit jaar heeft de populariteit een nieuwe hoogte bereikt. Het schouder tonende silhouet was veel te zien tijdens de modeshows van de lente-/zomer 2016, en de trendy top is nu beschikbaar voor ieders budget en in iedere stijl denkbaar. Of je smaak nu neigt naar bohemian en romantisch of cool en eigentijds, je kunt zeker een strapless top vinden waarin je er on-trend en fabelachtig uitziet.

Figuurflatterende fashion

Een strapless top ziet er flirterig en vrouwelijk uit bij iedere lichaamsbouw en zorgt ervoor dat je wat blote huid kunt laten zien gedurende het zomerseizoen zonder dat je je zorgen hoeft te maken of je figuur goed is voor de look. De flatterende top ziet er sexy uit zonder over-the-top the zijn wat het een veelzijdige optie maakt voor bijna iedere gelegenheid. De diverse collectie van strapless tops van dit jaar maakt het eenvoudiger dan ooit om te kiezen voor een stijl die je vorm complimenteert en je stijl laat zien.

De Bardot top

Alhoewel de geschiedenis van de strapless blouse tot eeuwen terug reikt is het de Franse actrice Brigit Bordot die de stijl populair maakte in de moderne tijd. De blonde bombshell droeg vaak tops met een open halslijn die beide blote schouders liet zien, een look waar vaak naar verwezen wordt als de Bardot halslijn. De flirterige stijl met nauwelijks bedekte schouders bevat meestal kortere mouwen en een slanker silhouet dan andere strapless stijlen en bereikt zo een perfecte balans tussen sexappeal en raffinement.

Boho Chic

In scherp contrast tot de nauwsluitende Bardot wordt de traditionele strapless top bijeengehouden met elastische zomen en bevatten langere, golvende mouwen. De makkelijke en luchtige stijl van deze bohemian look maakt het ieder jaar weer de favoriet om te dragen tijdens openlucht muziekfestivals. Of je nu hebt afgesproken met vrienden om in de stad te gaan drinken of relaxed tijdens een zomers uitje, de boho chic look heeft een vintage charme en speelsheid, een gevoel dat je overal mee kunt nemen.

Opvallende creaties

Nieuwe interpretaties van de conventionele strapless top bieden opvallende mogelijkheden voor fashionistas die zoeken naar vooruitstrevende looks. De collectie van dit jaar bevat blote schouder tops die gemaakt zijn met stijvere stoffen, gedurfde patronen en heldere kleuren die bij elkaar een sterk en zelfverzekerd fashion statement maken. Kijk uit naar trendy details als riempjes, oversized mouwen of een waterval van rushes, kenmerken die ontworpen zijn om jouw strapless top eruit te laten springen.

Slank en sexy

De groeiende interesse in atletische kleding heeft ook zijn impact op de strapless stijlen. In de zomercollecties kun je strapless bodysuits vinden die gemaakt zijn van rekbare stoffen voor extra comfort en een slanke look. Als het ultrastrakke pakje niet je stijl is biedt een slim-fit lichtgewicht breisel je een ander alternatief. Ze zijn verkrijgbaar is een grote selectie van armlengtes, zoomlengtes en kleuren waardoor je er eenvoudig een kunt kiezen die bij je stijl past.

Hoe te dragen?

Bedenk als je een strapless top kiest hoe je de items kunt mixen en matchen. Als de blouse volumineuze mouwen heeft, een opvallend patroon of een duidelijke vorm, balanceer de look dan met een skinny jeans of een chique kokerrok. Strakke tops zien er vrouwelijk en flirterig uit gedragen met vollere rokken, culottes of je favoriete boyfriend jeans. Bedenk ook dat de halslijn van het seizoen de aandacht naar je gezicht en schouders verlegd, waardoor je veel mogelijkheden hebt met accessoires als opvallende kettingen en grote oorbellen.

Of het nu gaat om een festival blouse gemaakt van kant en borduursels of een couture top geaccentueerd met opvallende rushes, de juiste strapless top geeft je kledingstukken en accessoires een frisse nieuwe stijl.