Strepen.

Alhoewel nautische banden van marineblauw en wit, klassieke prints zijn die niet uit de mode raken, bereiken de ontwerpen nieuwe hoogten dit jaar als het gaat om strepen. In toevoeging op de traditionele horizontale ontwerpen met scherp gedefinieerde lijnen, kun je patronen van banden in gedurfde kleuren vinden die zigzaggen in iedere richting. Of het nu gaat om een zwart-wit gestreepte wikkelrok, of een haute couture ensemble uit meerdere kleuren, strepen behoren tot de één van de sterkste prints dit seizoen.

Stijlvol rechtop

Afslankend, vleiend en altijd modieus, verticale strepen zijn het meest populaire streeppatroon voor 2015. Van dikke zwarte en blauwe strepen tot patronen in room en eierschaal kleuren, ontwerpers houden de look verfrissend dit jaar met opvallende variaties in bandbreedte en kleur. Verticale strepen zijn het perfecte patroon voor de trendy wijde broeken. Ze maken de zeventigerjaren stijl netjes en hedendaags, en ze passen goed bij jassen, blazers en breisels uit één kleur. Voor de zomer is er geen kledingstuk dat beter geschikt is voor verticale strepen in 2015 dan het badpak. Het patroon combineert de trendy retro uitstraling met een ontwerp dat flatteus is voor ieder figuur.

Geometrische stijlen

De meest gedurfde look in gestreepte patronen in 2015 bevatten ontwerpen in alle richtingen die de lijnen gebruiken om een dapper grafisch statement te maken. Of het nu gaat om een jurk met panelen van zwart-witte strepen in verschillende richtingen of een gestreept kokerrok-en-overhemd ensemble met contrasterende streep patronen. Deze gedurfde benadering van strepen is het meest effectief wanneer de vorm en silhouet een stapje terug doen en het algehele geometrisch ontwerp van de outfit op de voorgrond laat treden.

Over de streep

Van een klassieke horizontaal gestreept T-shirt tot jurken met breed gekleurde banden, de uitgebreide selectie van gestreepte kleding die verkrijgbaar is dit jaar zorgt ervoor dat je iets kunt vinden dat bij je persoonlijke stijl past. Als je er nog niet klaar voor bent om je volledig over te geven aan de strepentrend, dan zijn er ook verrassend veel gestreepte accessoires te vinden dit jaar. Gestreepte handtassen, sjaals en schoenen bieden je betaalbare en stijlvolle manieren om mee te doen in de pret. Zelfs Birkenstock heeft blauw-wit gestreepte katoenen sandalen in de collectie van dit seizoen.

Of je smaak nu neigt naar modieuze ontwerpen of subtiele variaties van lineaire kleuren, strepen moderniseren je garderobe met prints die je er, gedurende het hele jaar, gegarandeerd fris en fabelachtig laten uitzien.