Suêde.

De veelzijdigheid van leer maakt het een modieus materiaal in ieder seizoen, maar dit jaar kiezen ontwerpers voor een zachtere uitstraling en een lichter materiaal met suêde. De zachtere incarnatie van leer wordt overal omarmt. Of het nu gaat om een verticaal gestreepte A-lijn jurk van Valentino of een luxueuze omwikkeljas door Jason Wu, suêde was volop aanwezig op de lente 2015 modeshows. Hier zijn de beste manieren om deze trend te dragen.

Swing de jaren zeventig binnen

Bijna iedere gerespecteerde ontwerper heeft een aspect van de mode uit de zeventiger jaren in de collectie van dit jaar opgenomen. Dankzij de groeiende fascinatie voor muziekfestivals wordt deze trend steeds populairder. Suêde trad op de voorgrond tijdens het bevrijdende decennium, dus is het geen verassing dat het materiaal opnieuw in opkomst is. Alhoewel je de suêde schoenen, wijde broeken en jassen met franjes, die favoriet waren bij suêde liefhebbers gedurende de zeventiger jaren, volop kunt vinden, zijn er voldoende nieuwe mogelijkheden om te verkennen, van color-block jurken en rokken tot dijhoge laarzen en zelfs leggings.

Gestructureerd voor stijl

Wat maakt suêde zo aantrekkelijk voor ontwerpers deze lente? Veel van de meest modieuze ontwerpen bevatten een gestructureerd silhouet, die van materialen vereist dat ze hun vorm kunnen houden zonder en stijf en vierkant uit te zien. Met haar zacht-als-flueel textuur en subtiele pasvorm valt suêde mooi in deze categorie. In tegenstelling tot gewoon leer is suêde gemaakt van de onderkant van de huid, wat het plooibaar maakt en geschikt voor ieder kledingstuk, inclusief topjes met korte mouwen, die tot de meest populaire suêde mode-items van 2015 behoren.

Hoe feller hoe beter

Alhoewel sommige ontwerpers suêde in natuurlijke en neutrale kleuren prefereren, zijn het de looks die een feller pallet laten zien die dit jaar opvallen. Derik Lam showde een aantal suêde items in variërende tinten paars, terwijl Tibi schoenen, rokken en jurken in teal groen. Als een felgekleurde patchwork jurk te gedurfd is voor jouw stijl, dan kan het niet mis gaan met een dichtgeknoopt A-lijn suêde rok in een gedurfde tint. De verticale lijn van knoopjes voegt een geklede stijl aan de look toe terwijl de kleur het er trendy uit laat zien.

Zacht, subtiel en geraffineerd, suêde voegt een luxueuze stijl aan iedere outfit toe. Het is minder duurzaam dan gewoon leer, dus bewaar het voor gelegenheden waar je je geen zorgen hoeft te maken dat het vies wordt. Er is ook genoeg imitatiesuêde op de markt, dus iedere modebewuste shopper kan meedoen. Of het nu gaat om een kunstzinnige look-alike of het echte werk, suêde kleding kan je stijl naar een hoger niveau brengen in ieder seizoen.