Tijdloze camel coats.

Als tijdloze klassieker die je kunt dragen met alles van een formele jurk tot aan skinny jeans is de camel coat een must-have item voor iedere garderobe. Of het nu een traditionele jas gemaakt van Bactrisch kamelenhaar is of een nieuwe look gemaakt van wol, kasjmier of leer, de collectie van dit jaar biedt meer stijlen voor ieder budget dan ooit tevoren. Er is nog nooit een betere tijd geweest om te investeren in een jas waarvan je erop kunt vertrouwen dat hij je warm en modieus houdt tijdens vele toekomstige seizoenen.

Camel klassiekers

Gekarakteriseerd door de opvallende karamel-kleur kun je er zeker van zijn dat een klassieke camel coat nooit uit de mode raakt. De rijke neutrale kleur complementeert iedere huidskleur en straalt een warm gevoel uit waarmee het een natuurlijke optie is voor het koudere weer. De populairste klassieke stijl is het middellange ontwerp met een knoopbare riem, met de camel trenchcoats op een nipte tweede plaats. Voor een vrouwelijkere look bieden kraagloze camel coats met een a-lijn silhouet ook blijvende aantrekkingskracht.

Trend-setting stijlen

Ontwerpers houden ervan om klassiekers zoals de camel coat te combineren met de laatste modetrends. Of dat nu een Valentino-jas met een juweel-bezette kraag is of Joseph’s versie met een felrode voering, je zult een uitgebreide hoeveelheid opties tegenkomen op het gebied van cutting-edge stijlen. Andere modieuze looks zijn camel coats met watervalkragen, oversized mouwen of zakken met rits.

Stylish silhouetten

Voor het herfst/winterseizoen zijn camel coats beschikbaar in een reeks verschillende snitten, lengtes en vormen die ieder figuur flatteren en bij iedere smaak passen. Kies een glad en slank silhouet voor een scherpe, op maat gemaakte look of een slordige wrap-jas voor een stijl die zorgeloos zelfvertrouwen uitstraalt. Voor een ultramodieuze look kun je niet fout zitten met een camel coat ontworpen in een militaire stijl. Camel peacoats met een dubbele rij knopen zijn dit jaar ook zeer trendy.

Hoe te dragen

Dankzij de neutrale kleur werken camel coats goed met vrijwel elk ander kledingstuk. Voor een warme en gezellige look combineer je de jas met lagen zacht breiwerk in aanvullende tinten. Als je op wilt vallen dan combineer je de camel coat met een felrode japon of broekpak. Draag je camel coat in militaire stijl over een Breton-trui en een spijkerbroek. Drapeer een mantel-achtige stijl camel coat over een glanzende gouden jurk. Welke stijl camel coat je ook kiest, maak gebruik van accessoires zoals een designertas of opvallende sieraden om je look persoonlijk te maken en je outfit perfect af te stijlen.