Trenchcoats.

Een goed ontworpen trenchcoat behoort tot de basisgarderobe van iedere vrouw die een jas zoekt die direct stijl en elegantie toevoegt aan wat ze draagt. Oorspronkelijk gedragen als een utilitaire jas die regenachtig, kil en winderig weer kon verdragen komen de traditionele trenchcoats met allerlei details die ze ook aantrekkelijk maken voor creatieve modeontwerpers. Dit seizoen kun je frisse nieuwe variaties van de klassieke trenchcoat vinden, van onverwachte kleuren, lengtes en materialen tot losse ontwerpen die er uitzien als een mix tussen een kimono en een jas.

Ontworpen in de loopgraven

Van zakken die van binnenuit toegankelijk zijn tot epauletten en D-ringen waarmee de drager items kan vastzetten aan de jas, de details van de trenchcoat dateren uit de tijd wanneer ze werden gedragen door soldaten in het veld. Lang gewaardeerd voor hun veelzijdigheid en functionaliteit zijn de traditionele trenchcoats voor meer dan een eeuw populair gebleven. Ze zijn de perfecte keus als je een jas wil die, zodra je hem aandoet, je er netjes en goedverzorgd laat uitzien.

Draag hem goed

Voor de klassieke stijl, kijk voor een trenchcoat met tweeloops rijn knopen in khaki of beige katoen met een riem, brede revers, steekzakken en knoppen op de manchetten. Voeg een zonnebril, een sjaal en een paar chique sneakers of ballerina’s toe, en je kunt overal heen gaan, ongeacht wat je eronder draagt. Als je liever een leuke jurkje wilt laten zien, draag dan de trenchcoat open of over je schouder als een cape. Voor een look die zowel zorgeloos en verfijnd is draag je de trenchcoat met een opgerolde jeans en een paar oogverblindende hoge hakken.

Uitgeklede trenchcoat stijlen

Zoals veel ontwerpers deze zomer met veel succes hebben geïllustreerd komt het mooie simpele en flatterende silhouet van een klassieke trenchcoat naar voren wanneer de versiering en knopen worden weggelaten. Met een ontspannen schouder en een ceintuur krijgt de trenchcoat een moderne update. Sommige ontwerpers hebben de stijl verhoogd door te focussen op de traditionele storm ventilatiegaten en flappen, door ze, met het gebruik van zachte materialen als suêde en crêpe zijde, te transformeren in elegant gedrapeerde accenten.

Als je een moderne trenchcoat draagt, ontworpen door een topontwerper, dan kun je het beste de rest van je outfit simpel houden zodat de structuur, vorm en details van de jas kunnen schitteren. Of het nu gaat om een klassiek ontwerp of een frisse look in trendy kleuren als salie, aqua of bordeaux, trenchcoats verdienen deze lente een prominente plaats in je garderobe.