Tropische prints.

Tropische prints zijn al decennia lang een gewilde inspiratie voor de lente- / zomermode, maar de collectie voor dit jaar is duidelijk onderscheidend. Voorbij zijn de klassieke tropisch eiland ontwerpen ten gunste van meer abstracte interpretaties, tropische prints verschuiven van de sobere elegantie van een luxe badplaats naar de meer wilde en exotische landschappen van een onontgonnen regenwoud. Er is ook een breder assortiment van kleding en accessoires om uit te kiezen dit seizoen, inclusief trendy getailleerde jurken, kokerrokken, shoppers, handtassen en avondtasjes. Of het nu gaat om een gehele print of een opvallend accent, het is eenvoudig en leuk om een om een beetje tropische sfeer toe te voegen aan je zomergarderobe van dit jaar.

Weelderige en lommerrijke ontwerpen

Van Erdem Moralioglu's sensuele jurken tot Nicole Miller's flirterige jurkjes, palmbomen en bladerpatronen zijn net zo talrijk als felgekleurde tropische bloemen in de lente- / zomercollecties voor 2015. De Tracy Reece collectie heeft een kunstzinnige mix van bladeren en bloemen op alles, van jassen en T-shirts tot korte jurkjes en jurken tot op de enkels. Hussein Chalayan heeft de tropische look in een mooie hoogzomerjurk gevangen door een repeterend patroon van oranje bomen met een rooster achtergrond. Clover Canyon combineerde succesvol lommerrijke ontwerpen met zwart-witte grafisch in de badmode en schoenen collecties van dit jaar.

Ga mee met de stroom

De eigenschap die dit seizoen vrijwel alle trending tropische prints delen is die van grootschalige patronen. Grote en duidelijke prints maken het gemakkelijk om een groot fashion statement te maken, zeker als je een patroon kiest met beweging en stroming. Het laatste wat je wilt is dat iemand gefixeerd raakt op een enkele bloem of enkel blad. Als je twijfelt, vermijd dan realistische botanische prints. Neem in plaats daarvan een voorbeeld aan topontwerpers als Gucci en Valentino die voorstanders zijn van abstracte patronen die het mogelijk maken een outfit als een samenhangend geheel te zien.

De juiste balans

Traditionele regels zeggen dat drukke prints gecombineerd moeten worden met effen kleuren, maar dat is niet de aanpak van de meeste ontwerpers dit jaar. De viering van de bohemian stijl dit seizoen heeft geleid tot een zorgeloze mix van patronen. Als het spel van prints je een beetje begint te duizelen, dan kan de toevoeging van wit het kleurenpallet weer in balans brengen. Kijk naar Nicole Miller's slimme gebruik van tropische prints en zwart-witte strepen voor inspiratie. Of je nu kiest voor een maxi jurk met een overal motief of voor een tasje of een paar espadrilles met een patroon dat je een vleugje tropen geeft, het is eenvoudiger dan je denkt om een van de meest trendy looks van dit jaar te creëren.