Vakantiebasics voor de man.

Vakantie is de tijd om je eens lekker comfortabel te kleden. Zeker als het zonnetje begint te schijnen, moet het allemaal toch een beetje luchtig zijn. Een simpel T-shirt, korte broek en sandalen horen dan ook thuis in de garderobe van elke man. Als het tijd is voor nieuwe kleding dan heb je volop keuze op de herenafdeling van de webwinkels. Misschien heb je de neiging om gewoon iets aan te schaffen, zeker als je niet zo gek bent op winkelen. Maar toch is het verstandig om er iets meer over na te denken. Want dan heb je nog meer plezier van je nieuwe outfit!

De perfecte korte broek

Korte broeken gaan vaak lang mee. Omdat ze relatief weinig worden gedragen, lopen mannen soms jarenlang in dezelfde shorts. En dat is te zien. Want ook dit kledingstuk is modegevoelig. Hoewel jouw broek van 5 jaar geleden misschien nog best van prima kwaliteit is, past het model of de kleur al lang niet meer bij de hedendaagse trends. Maar wat zijn nu die huidige trends? Dit seizoen zit de broek weer wat hoger in de taille. Wat betreft het model en de lengte moet je rekening houden met je eigen lichaamsbouw. De meeste mannen vinden het prettig om een broek tot net boven de knie te dragen. Ben je klein, let er dan wel op dat het je optisch niet nog kleiner maakt. Heb je er het lef en het lichaam voor, dan kun je ook kiezen voor de cropped shorts. Deze hele korte broeken zijn dit seizoen weer te vinden in de collecties van hippe merken. Een andere trend zijn de wat smallere broeken. Deze tailored shorts sluiten net wat meer aan op je lichaam, waardoor het een beter model krijgt.

De nieuwste T-shirts trends

Met de shirts met korte mouwen kun je dit jaar alle kanten op. De afgelopen jaren waren ze voornamelijk mooi aangesloten op het lichaam. Deze trend zet zich dit jaar voort. Maar zijn er ook weer oversized T-shirts te koop. Hiervoor zijn de ontwerpers duidelijk geïnspireerd door de mode uit de jaren '80. De kleuren zijn echter niet heel veel veranderd. Blauw, grijs en beige zijn nog altijd populair bij mannen. Toch zijn de felle kleuren zeker niet uit het straatbeeld verdwenen. Een mooi rood T-shirt mag eigenlijk in geen enkele garderobe ontbreken. Dit is een subtiele manier om op te vallen. Want jouw zomeroutfit hoeft natuurlijk niet saai te zijn! Met prints bereik je hetzelfde effect. Opvallend daarin zijn de camouflage prints. We zien dit de laatste jaren al steeds meer in de winkels hangen, maar dit seizoen is het definitief terug. Wil het het helemaal vrolijk maken, dan past een leuke bloemen- of aztec print beter bij jou. Houd er dan wel rekening mee dat je de rest van de outfit vrij sober laat. Zo creëer je het mooiste effect.

Het echte zomerse gevoel met de leren sandalen

Zodra je sandalen aantrekt, weet je zeker dat het vakantie is. Ze zijn heerlijk luchtig en daarom perfect voor de warme dagen. Toch waren de sandalen en slippers de afgelopen jaren niet meer in de mode. Maar dat is veranderd! Ze zijn weer helemaal terug van weggeweest. Een dagje aan het strand of een paar uur op een terras zijn de perfecte gelegenheden om slippers te dragen. En als je kiest voor leer dan heb je meteen een tijdloos exemplaar te pakken. Er zijn weer veel verschillende modellen in de winkels te koop: van teenslippers tot gladiator slippers. Hiermee voel je je bijna een echte gladiator uit het verleden.

Maak een geslaagde combinatie

Met leuke losse items alleen ben je er nog niet. Want het moet ook allemaal goed bij elkaar passen. Een hip T-shirt valt helemaal in het niet als je een oude broek of verkeerde sandalen draagt. Toch hoef je zeker niet alleen trendy items te dragen om er goed uit te zien. Een simpele beige korte broek is altijd goed. Als je maar regelmatig een nieuwe koopt zodat je een model hebt dat met de tijd meegaat. Het voordeel van zo'n neutrale broek is dat je er eindeloos mee kunt combineren. Speel je het graag op veilig, dan draag je er een effen blauw shirt op. Mannen met wat meer lef kiezen voor een opvallende kleur of print. Maar je wilt er niet alleen leuk uitzien. De kleding moet ook prettig dragen. Voor T-shirts is katoen bij velen favoriet. Ook bij shorts is dit materiaal terug te vinden, soms in combinatie met polyester. Katoen is een erg lichte stof. Tevens is het luchtdoorlatend wat ideaal is voor het warmere weer.

Heb jij zin in een nieuwe zomerse outfit. Laat je dan inspireren door de laatste trend. Maar kies vooral een outfit die bij jouw persoonlijkheid past!