Vergeet die lelijke kersttrui.

Lelijke kersttruien en de excentrieke feestjes die erbij horen zijn ontstaan uit de speelse wens om de draak te steken met de zelfgebreide truien die goed bedoelende familieleden elkaar tijdens de feestdagen gaven. Vandaag de dag zijn ze net zo gewoon voor de feestdagen als kerstversiering en oliebollen geworden. Voor degenen die om stijl geven zijn die lelijke truien altijd een soort van horror-modeshow geweest. Gelukkig zijn er dit seizoen tal van chique trendy alternatieven die je er het hele seizoen gedistingeerd uit laten zien.

Skipiste-stijl

De klassieke skitrui krijgt dit jaar nieuwe aandacht door de jacht van fashionistas op kwalitatief hoogwaardige breisels die zowel functioneel als modieus zijn. Door de tijdloze stijl van die truien kun je langer dan een enkel seizoen genieten van hun warmte en comfort. Skitruien gemaakt van fijne wollen garens zoals merino zijn zacht tegen de huid en dun genoeg om te gebruiken als kledingstukken in lagen. Draag ze voor een sportieve look met een flanellen shirt, jeans en laarzen, of met een vrouwelijke blouse en een vloeiende rok voor een glamourvolle aprês-ski.

Een fonkelend vleugje

Dit is het seizoen voor truien die afgezet zijn met allerlei fonkelende versieringen. De truc is om een ontwerp te vinden wat je er niet uit laat zien als een met klatergoud behangen kerstboom. Tot de beste keuzes van dit jaar behoren truien die besprenkeld zijn met precies de juiste hoeveelheid pareltjes of pailletten rond de hals of in een all-over patroon. Geef de look een extraatje door te kiezen voor een oversized ontwerp en combineer dit met opvallende kledingstukken zoals metallic leggings of glinsterende schoenen. Voor een meer casual feeststijl kunt je een trendy crop-top dragen op strakke broek of je favoriete spijkerbroek.

Chique en liefelijk

Van kasjmier-truien versierd met bogen tot boyfriend-vesten geaccentueerd met ruches; de collectie feesttruien omvatten gebreide ontwerpen die je vrouwelijke kanten laten zien. Als je liever een traditioneel Fair Isle-ontwerp hebt kun je kiezen uit een verscheidenheid aan zoet-chique kleurcombinaties. Of je voorkeur nu uitgaat naar lichtgewicht coltruien of dikke visserstruien; kies voor girls-only-ontwerpen waarin je jezelf flirterig en vrouwelijk in kunt voelen en ook feestelijk.

De feesten en gebeurtenissen die je dit seizoen met de feestdagen bij gaat bijwonen geven je een ideale gelegenheid om jouw unieke persoonlijkheid uit te drukken middels je kledingstijl. Als je dit jaar de lelijke kersttrui wilt vermijden, kies dan voor een ontwerp wat de vreugde van het seizoen subtiel suggereert zonder daarbij je persoonlijke gevoel voor mode op te offeren.