Vind altijd de beste kleding aanbiedingen.

Of je nu op zoek bent naar een feestjurk of een betaalbare winterjas — december en januari zijn de beste tijd van het jaar om goede aanbiedingen te scoren als het op kleding aankomt. Het assortiment is enorm tijdens de feestdagen, dus winkels moeten hun collecties aan het eind van het jaar verkopen om ruimte te maken voor de lentecollectie. Hier een aantal must-haves die altijd ontzettend worden afgeprijsd tijdens deze jaarlijkse kortingsperiode.

Outerwear koopjes

Van praktische jassen en jacks om je warm te houden, tot comfortabele aprês-ski truien — in december begint in het algemeen het koopjesseizoen voor outerwear. Je kunt dus flinke korting verwachten op winteraccessoires zoals laarzen, mutsen, handschoenen en wanten. In januari zijn de prijzen zelfs nog lager, maar tegen die tijd is er wel minder keus. Ga al vroeg in het seizoen — en vaak — winkelen om de beste koopjes te scoren. Om het meeste uit je aankoop te halen, kun je het beste voor tijdloze designs gaan die je de komende jaren nog kan dragen.

Sportkleding

December is, verrassend genoeg, een goede maand om koopjes te vinden wat betreft sportkleding. Dat komt doordat er in januari veel shoppers zijn die op zoek gaan naar kleding die ze nodig hebben voor hun goede voornemens, zoals afvallen en meer sporten. Winkels willen graag de bestaande collectie eruit hebben, zodat ze nieuwe items in de collectie op kunnen nemen. Als je meteen een aantal yogabroeken, sportbeha’s en truien koopt, hoef je hier later niet de volle pond voor te betalen.

Avondkleding

De koopjes in januari zijn meestal feestjurkjes en avondkleding die al in de winkel lagen voor de feestdagen. Ga vooral op zoek naar glimmende topjes en jurkjes die er op Valentijnsdag nog net zo vrouwelijk en flirty uitzien als met Oud en Nieuw. Dit is ook de perfecte maand om de luxe cadeausets te scoren die eigenlijk voor de feestdagen bestemd waren. Je kunt tijdens deze periode goede koopjes vinden, van sexy lingerie tot kasjmier truien.

Koopjes buiten de uitverkoop om

Voor top-designers en grote merken, is de enige manier om te zorgen dat hun kleding er altijd trendy en nieuw uitziet, om de oude collectie eruit te werken aan het eind van het seizoen. Vaak begint de korting al in het midden van het seizoen, maar als je wacht totdat het seizoen is afgelopen, kun je nog betere koopjes scoren. Je kan tijdens december en januari, als de winkels druk bezig zijn met de nieuwste collecties, ontzettend hoge korting krijgen op lente- en zomerkleding. Het is de perfecte tijd van het jaar om kleding te kopen bij je favoriete topmerken!