Volledig wit.

Niet langer beperkt door verouderde regels over het dragen van witte kleding tijdens bepaalde seizoenen, vieren ontwerpers de schone, heldere kenmerken van prachtig wit in hun collecties van 2015. Van de toegesneden broekpakken van Ralph Lauren en Victoria Beckham tot elegante gedrapeerde trenchcoats van DKNY, kunstzinnig ontworpen geheel witte kleding heeft een hoofdrol gekregen in de modeshows dit jaar. Of je nu op zoek bent naar een oogverblindende jurk voor een speciale avond of chique en coole casual kleding voor het boodschappen doen in de stad, je kunt modieuze witte of bijna witte ensembles vinden om te dragen tijdens iedere gelegenheid.

Witte sterren

Wit trekt licht aan als geen andere kleur, wat het de perfecte keuze maakt als je wilt opvallen in de menigte. De in het oog springende kwaliteit van de tint is de reden dat er zo veel beroemdheden kiezen om geheel witte outfits te dragen op de rode loper. Om te pronken met een afgetraind figuur of een prachtig kleurtje kun je uitkijken naar nauwsluitende jurken met trendy details zoals cut-outs, net zoals de Versace jurk die Kate Hudson droeg naar de Golden Globes. Voor een minder formele gelegenheden zijn witte jurken met zachte en bewegende stoffen zoals zijde vleiende opties.

Comfortabel cool

Of het nu gaat om een simpel T-shirt of een klassieke cardigan sweater, de kleur wit kan een chique verfijning geven aan de meest casual kledingstukken. Door met meerdere kledingstukken, in laagjes, een geheel witte outfit te creëren kun je op een gemakkelijke en betaalbare manier je stijl naar een hoger plan tillen. Hou er echter rekening mee, dat het oog een volledig wit ensemble waarneemt als een samenhangend geheel in plaats van losse kledingstukken. Voor het beste effect kun je een kledingstuk toevoegen met een voorgevormd silhouet en structuur, zoals de dit jaar trendy wijde broek of een vierkant gevormde kimono.

Vrouwelijk en flirterig

Afhankelijk van de manier waarop de stof valt, het patroon en de textuur is witte kleding aanpasbaar aan een breed scala van stijlen, inclusief de populaire bohemian look die de modeshows domineert. Ontwerpers als Louis Vuitton, Chloé and Valentino combineren voor 2015 wit kant met semitransparante stoffen en vallende halslijnen om romantische, maar oh-zo-sexy witte jurken te creëren. Roberto Cavalli hield de boho blik ingetogen door witte jurken te versieren met oogjes, haakjes en sleutelgaten terwijl Balenciaga vernieuwde door lagen van wit transparant net over nauwsluitende jurken.

Finishing Touches

Omdat het dragen van een witte of bijna witte outfit ervoor zorgt dat je in het spotlicht staat waar je ook gaat, is het een ideale keuze als je een gedurfd modestatement wilt maken. Vergeet alleen niet dat al die extra aandacht betekent dat je van kop tot teen zult worden geïnspecteerd. Gelukkig is het is leuk en gemakkelijk om een volledig witte look te complementeren met een paar strappy witte schoenen of een glinsterende handtas. Als het gaat om sieraden dan combineert goud mooi met witte en bijna witte kleding. Omdat wit goed werkt met iedere andere kleur, is een volledig witte look de perfecte outfit wanneer je wilt pronken met een nieuwe designer tas of sjaal!