Warm en stoer: het schapenvachtje.

Het koude seizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat de stoffen in de modewereld steeds rijker, voller en warmer worden. Een mooi voorbeeld daarvan is het schapenvachtje, dat je dit seizoen op allerlei manieren terug ziet komen in kleding. Wat houdt deze trend precies in? Wat is het schapenvachtje voor stof? Hoe komt het terug in kledingstukken en hoe combineer je deze trend?

Een wollige trend

Het schapenvachtje is al jarenlang populair, vooral als functionele stof. Je zag een vachtje bijvoorbeeld in de kragen van winterjassen of in de voering van schoenen. Voorbeelden zijn spijker- of windjacks met een contrasterende kraag of gympen of laarsjes met een warme binnenkant. Doordat schapenvachtjes tegenwoordig heel hip zijn, zie je de stof ook terug in vesten, gilets, truien, rokjes en zelfs in accessoires. Wie houdt van natuurlijke stoffen, een relaxte look en een outdoorgevoel kan met deze trend naar hartelust experimenteren.

De herkomst van het schapenvachtje

De stof waaruit een schapenvachtje bestaat kan echt zijn of uit synthetische vezels bestaan. Een schapenvachtje van kunstmatig materiaal is bijna altijd even zacht als een natuurlijke variant en is bovendien diervriendelijk en een stuk goedkoper dan een echte schapenvacht. De grote modeketens verkopen deze synthetische variant, die vaak natuurgetrouw lijkt en lekker warm en zacht aanvoelt aan de huid.

Schapenvachtjes voor dames

Voor meisjes en vrouwen biedt deze wollige, warme trend heel veel mogelijkheden. De roomwitte kleur die schapenvachtjes vaak hebben staat veel dames mooi. De mogelijkheden die je hebt?
• Een stijlvol gilet van een schapenvachtje met een stoer leren riempje eromheen;
• Een vestje met warme schapenvachtdetails;
• Een denimrokje dat afgezet is met schapenvacht;
• Een warm en winters vest, gevoerd met een schapenvachtje;
Van subtiel tot in your face: het schapenvachtje helpt je de winter door.

Stoere schapenvachten voor heren

Veel trends zijn alleen te zien op het gebied van damesmode. Dat geldt niet voor het schapenvachtje; die zie je ook terug in de herenfashion. Geen wonder, want dé trend voor komend najaar is stoer en outdoor. Daarbij passen natuurlijke materialen, warme stoffen en relaxte pasvormen, waarmee je je goed kunt bewegen in de buitenlucht en kunt genieten van alles wat de herfst te bieden heeft. Mannen kunnen kiezen uit...
• Stoere gilets voor over andere kleding;
• Gevoerde jacks en blazers;
• Leuke petten, mutsen en accessoires.

Stijlen en outfits

Waarmee combineer je het schapenvachtje nu het best? De stijl staat eigenlijk bij diverse andere trends heel mooi, maar voorbeelden van topcombinaties voor de komende herfst en winter zijn de volgende:
• Een stoer gilet met een schapenvachtje op een geruite (houthakkers)blouse met jeans;
• Een lief rokje met een schapenvachtje gecombineerd met diepe, donkere kleuren als bordeauxrood en aubergine;
• Het spijkerjack voor mannen of vrouwen, afgewerkt met een schapenvachtje, op een supervrouwelijke of lekker stoere outfit.

Het hippe schapenvachtje houdt je lekker warm en staat prachtig bij de ontspannen mode van het komende seizoen!