Winterjurken.

Als het weer omslaat van winderig in ronduit kil dan is het tijd om na te denken over het opfrissen van je gardedobe met warmere items. Gedurende het lange koudeseizoen verfrist niets je outfit meer dan een stijlvolle jurk, zeker als het een jurk is die ook een laag warmte toevoegt aan je kleding. In combinatie met de juiste bedekking, leggings of laarzen is er geen reden waarom je niet ook dunnere jurken kunt dragen. Of het nu gaat om een jurk uit de zestiger jaren of een lange galajurk, de collectie van winterjurken bevat stijlen voor ieder klimaat, gelegenheid en individuele smaak.

Trendy zomen

Fashionistas hebben een brede keuzemogelijkheid als het gaat om zoomhoogtes voor dit seizoen, maar als je op zoek bent naar de meest trendy hoogte, denk dan aan lang. Of het nu gaat om een zoom die net onder de knie valt of halverwege de kuit, midi en maxi jurken zijn in vrijwel iedere collectie vertegenwoordigt dit jaar. Met hun zweverige en vrouwelijke stijl passen de op de jaren zeventig geïnspireerde ontwerpen deze langere lengte perfect. Aan het andere eind van het spectrum zijn mini-jurken die je warm kunt maken met kleurrijke leggings, over-the-knee laarzen of een pluizige jas van imitatiebont.

Stijlvolle lange mouwen

Jurken met lange mouwen zijn er dit jaar niet alleen om je warm te houden. Ontwerpers gebruiken ze ook om hun creativiteit te tonen. Gepofte schouders maken een sterke rentree en manchetten krijgen ook veel aandacht. Van de glazen manchetten met bloemen van Celine tot mouwen bedekt met bont van Gucci en Micheal Kors, ontwerpers bewijzen dat details belangrijk zijn als het gaat om de creatie van mouwen op de winterjurken van dit seizoen.

Warme en comfortabele breisels

Breisels horen er bij in de winter en er is een uitgebreide collectie van gebreide jurken om uit te kiezen in de collecties van dit jaar. Gebreide jurken in sweater stijl zijn verkrijgbaar in iedere zoomhoogte waardoor je de stijl kunt vinden die het beste past bij je smaak en je figuur flatteert. Kies een gewaagd ontwerp voor een eenvoudig te dragen look, of kies een eenvoudig ontwerp uit een tint die je kunt accentueren met stijlvolle accessoires. Veel sweater stijlen kunnen ook gedragen worden over skinny jeans en slim-fit broeken.

Avondmode

Voor een mooie jurk om naar formele gelegenheden te dragen kun je niet om de romantiek heen van een fluwelen winterjurk. Ontwerpers van Valentino en Giorgio Armani tot Alexander Wang en Ralph Lauren tonen dit jaar fluwelen jurken en capes. Het zachte en vloeiende materiaal is perfect voor jurken tot de enkels zeker wanneer het gemaakt is in zwarte of een rijke diepe kleur. Met hun kanten accenten, ruches en transparante panelen zijn Victoriaanse looks ook erg trendy dit seizoen.

Functie en fashion

Verstandige stylisten weten dat het een goed idee is om gelijktijdig voor accessoires te shoppen als je een winterjurk gaat uitzoeken. Van maillots met een patroon en kleurrijke leggings tot chique sokken, de beenmode die je kiest maakt het verschil als het gaat om comfort. Schoeisel is ook belangrijk, dus vergeet niet om laarzen te kiezen die je look accentueren en je voeten warm en droog houden. Met zoveel keuzemogelijkheden in buitenmode, accessoires en schoenen is het nog nooit zo eenvoudig geweest om je wintergarderobe te updaten met stijlvolle jurken.